Önkéntes mentorokat keresünk a Gyerekrészvétel Programunkba

Csatlakozz hozzánk, ha szívesen tennél gyerekekkel közösen a gyerekjogokért!

Hintalovon

2024.06.18.

Fontos neked, hogy a gyerekek részt vehessenek a róluk szóló döntésekben? Szívesen önkénteskednél egyetem, munka mellett? Jelentkezz még ma!

A Hintalovon Alapítványban azért dolgozunk, hogy felhívjuk a figyelmet a gyermekjogok fontosságára. Képzésekkel, szakmai írásokkal segítjük a gyerekeket körülvevő felnőtteket, hogy jobban megértsék, mire van szükségük a gyerekeknek. Ebben a munkában segít minket, már nyolcadik éve a Kiskorú Kollégák csapata, hogy általuk jobban értsük mi foglalkoztatja a mai fiatalokat, mit tapasztalnak az iskolában, családban és a környezetükben. A Kiskorú Kollégáink olyan gyerekek, akik nyilvános eseményeken, konferenciákon, cikkekben, vagy a közös találkozóink alkalmával, megosztják saját véleményüket, meglátásaikat. A Gyerekrészvétel Programról itt olvashatsz bővebben.

A Kiskorú Kollégáink mellett a gyerekrészvétel csapatunk felnőtt oldala azon dolgozik, hogy ezt a közös munkát facilitálja, felkészítve a gyerekeket a biztonságos és valódi részvételre. Ebbe a csapatba keresünk most önkéntes mentorokat, akik segítenek a tréningek lebonyolításában, a csapatépítésben és az erről való kommunikációban.

Téged keresünk, ha:

  • szívesen dolgoznál 13-17 éves gyerekekkel
  • szívesen segítenél a gyerekekkel való közös találkozók körüli felkészülésben, ötletelésben és azok lebonyolításában
  • jól és közérthetően írsz
  • szívesen dolgozol angol nyelvű anyagokkal
  • fontosnak tartod a gyerekek véleményét, jogait
  • legalább heti 5-10 órában, hosszabb távon számíthatunk rád
  • heti egyszer a budapesti irodánkba is be tudsz jönni (egy előre lefixált délutánon, illetve havonta egyszer pedig szombatonként)

Előny, ha: 

  • már dolgoztál együtt ezzel a korosztállyal,
  • otthonosan érzed magad játékok vezetésben,
  • úgy gondolod, tudod, mitől lesz igazán összetartó egy csapat

Érdemes jelentkezned, mivel itt:

  • hozzájárulhatsz az alapítvány minden programjának működéséhez
  • önálló, felelősséggel járó munkát végezhetsz
  • megismerkedhetsz a gyermekrészvételiség alapelveivel és módszertanával
  • egy befogadó és odafigyelő csapat tagja lehetsz
  • egy nemzetközileg is elismert gyermekjogi szervezetnél szerezhetsz tapasztalatot

Hogyan működne a közös munka?

  • Kiskorú Kollégáink munkáját jelenleg hárman facilitálják, az ő munkájukat támogatnád mentorként: a gyerektalálkozók körüli felkészülésben, azok közös megtartásában és a külsős eseményeken való jelenléttel. Gyerektalálkozókat hetente/kéthetente egy előre meghatározott hétköznap délután, illetve havonta egyszer szombatonként tartunk. Ezen felül havi 1-2 alkalommal kísérjük őket külsős együttműködésekre is.
  • Másrészről fontos, hogy mind hazai, mind nemzetközi szinten is kommunikáljunk, transzparensek legyünk a gyerekrészvteli programunkkal, illetve mi magunk is figyeljük, kövessük a nemzetközi fejlesztéseket.
  • Ezeket a feladatokat kell ellátnia a gyerekrészvétel csapatnak közösen, így ha megvan a kölcsönös szimpátia, akkor közösen kitaláljuk, hogy a fentiek közül  mi lenne számodra a legideálisabb.

Jelentkezéshez küldd el önéletrajzodat egy rövid motivációs levéllel a zsofia.sall@hintalovon.hu-ra minél hamarabb, de legkésőbb június 30-ig.

A jelentkezés előtt ismerd meg adatvédelmi irányelveinket. Azzal, hogy elküldöd a jelentkezésedet a fent megadott címre, egyúttal kijelented, hogy megismerted az adatvédelmi tájékoztatót.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Számítanak a szavaid! -Megerősítő mondatok az iskolában

Összegyűjtöttünk pár ötletet, hogyan reagálhat pozitívan egy tanár a mindennapi helyzetekre. Próbáld ki ezeket a mondatokat!

Mik azok a gyermekjogok

Mik azok a gyerekjogok? – Plakát

Plakátunkon sorra vesszük a gyerekek jogait, ha ismered a jogaidat, akkor tudod tisztelni mások jogait is!

Jé, ezt nem is tudtam…- Menstruációról gyerekeknek

Mindent a menstruációról. Gyerekeknek szóló kiadványunkban összeszedtük a menstruációval kapcsolatos legfontosabb információkat! Válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le kiadványunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart