Legyél te is a Kiskorú Kollégánk!

Bővítjük a Kiskorú Kollégák csapatát! Ha szeretnél csatlakozni és tenni a gyerekjogokért, olvasd el a felhívásunkat és töltsd ki a kérdőívet!

Hintalovon

2024.06.03.

Csatlakozz te is a Hintalovon Alapítvány gyerekcsapatához!

  • 13-16 éves vagy?
  • Szeretnél hatással lenni? 
  • Szeretnél tenni azért, hogy a környezetedben jobban odafigyeljenek a gyerekekre? 
  • Segíteni abban, hogy jobban megértsük min mennek keresztül a gyerekek?
  • Fontosnak érzed, hogy ne csak elmondhasd a véleményed, de a felnőttek tényleg meg is hallgassák azt?

Csatlakozz a Kiskorú Kollégák csapatához!

Téged keresünk, ha…

  • Érdekelnek a világ történései és szeretnéd másokkal is megosztani a véleményedet.
  • Szeretnéd felhívni valamire a figyelmet.
  • Szívesen dolgozol csapatban.
  • Kíváncsi vagy mások véleményére.
  • Szeretnél változást elérni, jobbá tenni a környezetedet.

Jelentkezz itt még ma, de legkésőbb 2024. június 16-ig! Meghosszabbítva június 30-ig!

Miért dolgozik az Alapítvány?

Az Alapítványban azért dolgozunk, hogy felhívjuk a figyelmet a gyermekjogok fontosságára. Képzésekkel, szakmai írásokkal segítjük a gyerekeket körülvevő felnőtteket, hogy jobban megértsék, mire van szükségük a gyerekeknek. Ebben a munkában segít minket a Kiskorú Kollégák csapata, hogy általuk jobban értsük mi foglalkoztatja a mai fiatalokat, mit tapasztalnak az iskolában, családban és a környezetükben.

Kik a Kiskorú Kollégák?

A Kiskorú Kollégák, röviden a KiKo-k az Alapítvány gyerek önkéntesei, akikkel közösen dolgozunk a gyerekek jogaiért. Kollégák, akik saját tapasztalataikkal, véleményükkel segítik az Alapítvány felnőtt munkatársait. Egy motivált csapat, akinek célja, hogy a gyerekek véleményét jobban figyelembe vegyék. 

A program eredményeiről, a KiKo-k munkájáról itt tudhatsz meg többet.

Miért van szükségünk rád? Miért dolgozunk együtt a Kiskorú Kollégákkal?

Mi, felnőttek régen voltunk gyerekek, sok mindenre nem emlékszünk, hogy milyen volt tényleg akkor és ott. Ráadásul a legtöbb dologra felnőtt fejjel már másként tekintünk vissza. Másrészről egészen más dolog ma gyereknek lenni, mint akkor volt. A mi szüleinknek, tanárainknak nem volt Facebookja, Instagramja, nem tanultunk online – hogy csak egy példát említsünk.

Ha egy valakinek is segítesz abban, hogy jobban értse a gyerekeket, már azzal nagyon hasznos a munkád, mint KiKo. Ha csak egy gyerekekkel foglalkozó szakembernek tudsz segíteni azzal, hogy átadod, mit érez, hogyan gondolkodik és él ma egy gyerek, már azzal nagy hatásod van!

Mit fogsz csinálni?

Az alapítvány fiatal kollégájaként:

  • Részt vehetsz a közös találkozókon, ahol együtt gondolkodunk a gyerekeket érintő témákról: például, hogy mitől lennének a gyerekek nagyobb biztonságban az online térben; hogy szülőként mire érdemes odafigyelni, ha képet oszt meg a gyerekéről; vagy, hogy hogyan esne a legjobban, ha szurkolnának egy meccsen.
  • Képviselheted a gyerekek érdekeit, jogait vagy nézőpontját szakmai eseményeken és képzéseken.
  • Részt vehetsz kutatásokban.
  • Írhatsz cikkeket, posztokat, készíthetsz videókat az Alapítvány honlapjára, vagy akár a sajtóban.
  • Dolgozhatsz nemzetközi projekteken.
  • Kikérjük a véleményed arról, amin dolgozunk.
  • Annak is örülünk, ha a társaid tapasztalatait is megosztod velünk.

Mikor, hol?

A tanév folyamán havonta egy hétvégén találkozik a csapat a budapesti irodánkban, általában körülbelül 10-től 15 óráig. Ekkor a teljes csapat együtt van. Ezen kívül kb. kétheti rendszerességgel kisebb csoportokban dolgozunk együtt projekteken, itt a munka egy része online, otthonról zajlik. A programban való részvétel így átlagosan havi 8-15 óra elfoglaltságot jelent.

Miért érdemes jelentkezned?

  1. Hatással lehetsz másokra.
    • Az alapítványon keresztül sok gyerekhez és felnőtthöz eljut az, ami fontos neked és a társaidnak. Kiállhatsz a gyerekekért, és alakíthatod azt, miként gondolkodnak a felnőttek a gyerekekről, vagy milyen információkhoz jutnak a gyerekek az őket érintő kérdésekről és a jogaikról.
  2. Valódi szereped lesz.
    • Az alapítvány fiatal kollégája lehetsz. A projektekben az előkészítéstől kezdve a megvalósításig részt vehetsz, és a saját kezdeményezéseknek is teret adunk. 
  3. Számít a véleményed.
    • Kíváncsiak vagyunk rád, számítunk a tudásodra, tapasztalataidra. Olyan programokat szeretnénk csinálni, ami valóban segíti a gyerekeket, ezért fontos, hogy a gyerekek nézőpontját is figyelembe vegyük.
  4. Szuper a csapat.
    • Egy lendületes, gondolkodó csapatban dolgozhatsz több fiatallal, ahol tiszteljük egymás véleményét, és mindenki fontos. Nálunk a felnőtt szakemberek és diákok, fiatalok közösen dolgoznak.
  5. Önmagad lehetsz.
    • Mindenki azzal járul hozzá a program céljaihoz, ami a legközelebb áll hozzá. Biztos lehetsz abban, hogy olyan alapelvek mentén folyik a munka (link), ami mentén mindenki a legtöbbet hozhatja ki magából.
  6. Tanulhatsz, fejlődhetsz.
    • Mélyebben megismerheted a jogaidat, vitázhatsz társadalmi kérdésekről, gyakorolhatod a hatékony érvelést és a nyilvános beszédet. Fejlődhetsz abban, milyen csapatban dolgozni, hatékonyan együttműködni, és kipróbálhatod magad olyanban is, amit még nem mertél!
  7. Jól jöhet a jövőben.
    • Elszámolhatod közösségi szolgálatnak, és erősíti az önéletrajzodat, hogy önkénteskedtél, és van valódi munkatapasztalatod.

Hogyan tudsz jelentkezni?

  1. Töltsd ki ezt a kérdőívet minél hamarabb, de legkésőbb 2024. június 30-ig. Július első hetében fogunk visszajelezni, és ha kiválasztunk, akkor:
  2. Július 15-26. között várunk egy személyes, vagy online beszélgetésre.
  3. Ha megvan az összhang, meghívunk egy közös találkozóra a többi jelentkezővel és a már velünk dolgozó KiKo-kkal, hogy lássuk, hogyan dolgozol csapatban.  Ezt követően döntjük el kölcsönösen, hogy szívesen dolgoznánk-e együtt.
  4. Ha igen, akkor részt vehetsz egy táborban augusztus 24-26. között. Ekkor beleláthatsz, min és hogyan dolgozunk, megismerkedhetsz a Kiskorú Kollégákkal és a velük közvetlenül dolgozó csapattal.

Hogyan vigyázunk a biztonságodra a közös munka során?

A Gyerekvédelmi útmutatónk által! Ez egy szabályzat, amit azért hoztunk létre, hogy a közösségen belül mindenki biztonságban érezhesse magát és tudja, hogy kinek és, hogyan szólhat, ha bántás éri. Leírja például, hogy hogyan kommunikálunk veled az online térben, de a jelzésed útját is, hogy hogyan lesz biztonságban. Itt találod a Gyerekvédelmi útmutatónkat, ami a gyerekekkel való közös munka minden szintjét szabályozza.

Kérdésed van?

Keresd Sall Szofit a zsofia.sall@hintalovon.hu e-mail címen!

Tudj meg többet az alapítványról a www.hintalovon.hu oldalon.

Néhány hasznos információ a kérdőív kitöltésével kapcsolatban:

A jelentkezési kérdőívben kíváncsiak vagyunk a gondolataidra, véleményedre, ezért szerepelnek benne hosszabb választ igénylő kérdések is. Ahhoz, hogy ezeket átgondoltan tudd megválaszolni, azt javasoljuk, hogy olyankor nyisd meg, amikor van időd végiggondolni és leírni a válaszaidat.   

A kérdőívet itt éred el!

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Mi volt ma a suliban? 22 ötlet, hogy megtudd anélkül, hogy feltennéd ezt a kérdést

22 tipp amivel elindulhat egy jó beszélgetés.

Lili és a bátorság: Te tudod- titoknyitogató füzet

Mia különbség jó és rossz titok között? Ilyen és ehhez hasonló nehéz témákat jár körbe Te tudod- titoknyitogató fűzet.

What should we pay attention to when organising a fresher’s camp

Mire figyeljünk gólyatábor szervezésekor?

Hogyan lehet olyan gólyatábort és más beavatási szertartást szervezni, amelynek során minden szereplő biztonságban és jól érzi magát?

Cikkajánló

×
×

Cart