Az ENSZ Környezetvédelmi Programja online konzultációt indított

Mondd el az ENSZ-nek, mit gondolsz a klímaváltozással kapcsolatos törekvéseiről, és gyűjtsd össze a gyerekek rajzait, történeteit, véleményét is. Angol, környezetvédelmi és más táborokba is jó program!

Hintalovon

2022.07.07.

Az ENSZ Környezetvédelmi Programja online konzultációt indított gyerekek és felnőttek körében, hogy megismerje a véleményét az ENSZ klímaváltozással kapcsolatos közös kötelezettségvállalásáról. 2022. július 15. péntekig bárki elküldheti észrevételeit a nemzetközi szervezetnek, akár az online kérdőív kitöltésével, akár gyerekrajzok vagy történetek megosztásával. 

Az Egyesült Nemzetek Környezetvédelmi Programja (UNEP) az ENSZ része, védi a gyermekek egészséges környezethez való jogát, és előmozdítja az emberek és a bolygó közötti fenntartható kapcsolatot. Az UNEP szeretné megismerni a gyerekek és felnőttek környezetvédelmi aggodalmait, és azt hogy, hogyan tudná jobban támogatni a környezet védelmére irányuló tevékenységeiket.

A gyerekek világszerte fontos szerepet játszanak a környezet védelmében és a környezeti problémák új megoldásainak kidolgozásában. Ez magában foglalja a kampányokat, a globális klímasztrájkokat, sőt, még a kormányaikat is bíróság elé viszik. A gyermekek véleményét meg kell hallgatni, tiszteletben kell tartani, és aszerint kell cselekedni.

Ez az anonim felmérés lehetőséget nyújt a gyerekeknek és a felnőtteknek, hogy 2022. július 15-ig elmondják véleményüket, észrevételeiket, tapasztalataikat és javaslataikat a környezetvédelemmel és az UNEP munkájával kapcsolatban. Válaszaik segíteni fogják az UNEP-et abban, hogy cselekvési tervet készítsenek. 

2021 júniusában az ENSZ több szervének vezetője közös kötelezettségvállalást tett közzé a gyermekek, a fiatalok és a jövő nemzedékek egészséges környezethez való joga mellett (a közös kötelezettségvállalás itt olvasható). A témával az ENSZ Gyermekjogi Bizottsága is foglalkozik, aki a környezetvédelem gyerekjogi vonatkozásairól szóló fontos dokumentumon dolgozik (ez lesz a 26. számú általános kommentár az ENSZ Gyermekjogi Egyezményéhez). 

Gyerekeknek szóló kérdőív: ​​https://bit.ly/R2HEcyf

Felnőtteknek szóló kérdőív: https://bit.ly/consultationR2HE

A gyerekek más formában, például történetekben vagy rajzokban is megoszthatják észrevételeiket, amelyeket ide várnak: marina.venancio@un.org. 

További információk: Marina Venâncio (marina.venancio@un.org).

Kiemelt kép innen.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Mi volt ma a suliban? 22 ötlet, hogy megtudd anélkül, hogy feltennéd ezt a kérdést

22 tipp amivel elindulhat egy jó beszélgetés.

Hézagok és a falak a gyermekvédelemben és az iskolákban

Hézagok és falak: – a gyermekvédelemben és az iskolában

Töltsd le  a Hézagok és falak című, szakmai lektorálásunkkal készült kiadványt, melynek szerzője 10 év nevelőszülői és napközis nevelői tapasztalait és történeit osztja meg!

Mit érdemes tudnod az iskolai közösségi szolgálatról?

Összeírtuk, hogy mit érdemes átgondolni az iskolai közösségi szolgálat előtt, mi a célja, mire érdemes figyelni. Hogy válaszd ki a megfelelő helyet, mire számíthatsz?

Cikkajánló

×
×

Cart