Átláthatóság

Minden pénzügyi adatunk és szakmai összefoglalónk nyilvános, elérhető és átlátható támogatóink számára!
Átláthatóság

Hintalovon

Az átláthatóság számunkra azt jelenti, hogy pénzügyileg és szakmailag is tiszta, egyértelmű és transzparens módon működünk. Mivel adományokból és támogatásokból tartjuk fenn az alapítványt, ezért nagyon fontos számunkra, hogy minden forinttal el tudjunk számolni. Ez nemcsak azt jelenti, hogy el tudod olvasni az éves mérleget és a beszámolót, de minden évről megtalálod a részletes szakmai összefoglalónkat tartalmazó prezentációt is. Ebből megtudhatod, hogy mit csináltunk, hány gyereknek segítettünk, milyen szakmai szervezetekkel kerültünk kapcsolatba, kik támogatták a munkánkat, és hogyan gazdálkodtunk.

Működésünk, forrásaink

Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány kiadásai 2022-ben
Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány bevételei 2022-ben

Az Alapítvány gazdálkodását az Alapítvány kuratóriuma ellenőrzi. Az ellenőrzés a kuratóriumi ülések keretei között történik. A kuratórium évente legalább egy alkalommal áttekinti az Alapítvány gazdálkodását, ehhez kapcsolódóan elfogadja az Alapítvány éves beszámolóját és közhasznúsági mellékletét illetve megtárgyalja és elfogadja az Alapítvány következő időszakra vonatkozó költségvetését. Szakmai és pénzügyi tevékenységünk folyamatosan átlátható és követhető a weboldalunkon a beszámolóinkban és aktuális híreinkben.

A gazdálkodással kapcsolatosan felmerülő esetleges problémák esetén a kuratórium meghozza a szükséges döntéseket és megteszi a szükséges intézkedéseket. Az alapítvány gazdálkodása részletesen megismerhető az éves mérlegből és a beszámolóból.

Adománygyűjtés

2020 óta tagjai vagyunk az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testületének, a tagsággal elfogadtuk az adománygyűjtésre vonatkozó Etikai Kódexet, melynek fő sarokpontjai a hitelesség, törvényesség, átláthatóság és nyilvánosság.

Támogatóink

Támogathatsz minket egyszeri vagy rendszeres adományozással is, de vásárlásoddal is segítheted a munkánkat. 2018-ban megnyílt online adományboltunk, ahol a szülőség, gyerekjogok témakörében számos szakmai anyag érhető el. Az adományboltunkban a szakmai anyagokon túl iskolai plakátok, infografikák, kutatások, e-mail-kurzusok, gyereknevelést segítő szülői kézikönyvek is elérhetőek, a termékeinket akár ingyen is letöltheti bárki.

2019-től működtetjük ADOMÁNYVONALUNKAT: A 13620-as szám hívásával 500 Forinttal tudod támogatni az Alapítvány működését, a szám hívást és smst is fogad a Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone hálózatában. Az adományozott összeg a telefonszámlán kerül levonásra.

2020-ban az Appy Nonprofit Kft. kezdeményyezésére csatlakoztunk az Adományautomata – Legyen automatikus a segítség! kampányukhoz, aminek köszönhetően már az Etele Plázában megtalálható adományautomatán keresztül is támogathatsz bennünket.

2022 őszétől közösségi adománygyűjtések indítására is alkalmas lett honlapunk. Azóta megvalósult adománygyűjtéseinket itt találod.

2022 őszétől egy éven keresztül a Hadik/Szatyor Bár minden Hintalovon logóval ellátott, elfogyasztott levese, főétele és desszertje után 50-100 Ft-tal támogatja alapítványunkat.

2022 őszétől egy éven keresztül elérhető az éniseztérzem x Hintalovon kollekció, ahol számos termék (póló, bögre, telefontok, sapka) közül válogathatsz és megvásárlásuk esetén az alapítványunk munkáját támogatod.

Sikeres pályázást követően 2023 májusától felkerültünk az OTP Adományozási Portálra, amelynek köszönhetően az OTP Bank ügyfelei a bank weboldalán, ATM készülékein és Simple alkalmazán keresztül adományozhatnak nekünk.

Adománygyűjtés pénzügyi csatornái

Banki átutalás

PayPal utalás

Online bankkártyás fizetés Barion rendszereén keresztül

Sharity rendszerén keresztül

Benevity rendszerén keresztül

Colibr. rendszerén keresztül

13620 Adományvonal hívása saját hálózaton keresztül

SZJA 1% fogadása a NAV rendszerén keresztül

Ha panasszal szeretne élni, kérjük töltse ki a Panaszbejelentő dokumentumot, a panaszt Alapítványunk a Panaszkezelési szabályzat szerint kivizsgálja, és arról visszajelzést ad. Az adományozók a szervezet irataiba – kivétel ezek alól azok az iratok, amelyek az Alapítvány GDPR irányelvei, vagy egyéb okok miatt nem publikusak – bárki betekinthet előzetes egyeztetés után az alapítvány irodájában. Adatvédelmi irányelveink itt megismerhetőek.

Beszámolók, hivatalos dokumentumok

2022https://hintalovon.hu/wp-content/uploads/2023/09/Hintalovon-Gyermekjogi-Alaptivany-Fundraising-alapelvek-2023.pdf

2021

2020

2019

2018

2017

2016

Hivatalos dokumentumok

Panaszkezelési dokumentumok

Kuratóriumi Ülés dokumentációja

kép forrása: Pixabay

További tartalmak a témában

Nincs kapcsolódó tartalom.

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Ajánlás -iskolaőr

Ajánlás iskolaőröknek, intézményvezetőknek

Hogyan tudnak partneri viszonyt kialakítani és együttműködni az iskolaőrök és intézményvezetők a gyerekek és a felnőttek biztonsága érdekében? Ha kiváncsi vagy ajánlásunkra, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le még ma kiadványunk!

Ne legyen tabu!- Hogyan beszélj a gyerekeddel a menstruációról?

Ne legyen tabu!- Hogyan beszélj a gyerekeddel a menstruációról?

Annak ellenére, hogy természetes jelenség, nem könnyű beszélgetni a menstruációról. Mit mondjunk a gyerekünknek és hogyan? Válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le kiadványunkat!

Olyan buta vagyok Anya!

Mit teszel, ha a gyereked saját magát szidja? Hogyan erősítheted gyereked önbizalmát? Olvasd el tippjeinket!

Cikkajánló

×
×

Cart