Mit csinál a gyerek neten – Dívány X Hintalovon workshop

Egész napos konferencia szakértőktől szülőknek. A digitális kor olyan új kihívások elé állítja a szülőket, amelyek megoldására nemhogy mintánk, de sokszor megfelelő tudásunk sincs. Hogyan tanítsuk meg a gyereket biztonságosan használni az internetet, ha mi sem tudjuk, hogyan kell? Workshop a Dívány és a Hintalovon közös szervezésében.

Hintalovon

2019.09.26.

A digitális kor olyan új kihívások elé állít minket, szülőket, amelyek megoldására nemhogy mintánk, de sokszor megfelelő tudásunk sincs. Hogyan tanítsuk meg a gyereket biztonságosan használni az internetet, ha mi sem tudjuk, hogyan kell? Milyen szabályokat kellene hoznunk a kütyüzésre? Milyen hatása lesz a gyerekünk életére annak, hogy a neten nő fel, hogy online játszik és online tartja a kapcsolatot a barátaival? https://divany.feminashop.hu/

A digitális kor olyan új kihívások elé állít minket, szülőket, amelyek megoldására nemhogy mintánk, de sokszor megfelelő tudásunk sincs. Hogyan tanítsuk meg a gyereket biztonságosan használni az internetet, ha mi sem tudjuk, hogyan kell? Milyen szabályokat kellene hoznunk a kütyüzésre? Milyen hatása lesz a gyerekünk életére annak, hogy a neten nő fel, hogy online játszik és online tartja a kapcsolatot a barátaival? Van-e határvonal a fizikai és az online kommunikáció között, mit engedünk meg az egyikben magunknak és mit a másikban, hol vannak azok a határok, amiket egyikben sem lehet átlépni, aki online lájkol, az valójában kedvel-e, aki online bánt, az folytatja-e a valóságban? Milyen veszélyekkel találkozhat a gyerek, miközben a neten barangol? És egyáltalán, mi történik ott vele pontosan?

Rendezvényünk ezekre a kérdésekre keresi a választ. Délelőtti programunkon előadások keretében kaphat szempontokat a hallgató olyan szakértőktől, mint Tari Annamária pszichoterapeuta, és Dr. Gyurkó Szilvia gyermekjogi aktivista. A délutáni workshopokon pedig olyan konkrét helyzetekkel, módszerekkel dolgozunk, amelyek segítik a szülői kompetenciák fejlesztését, és a gyakorlatban is jól használható segítséget nyújtanak a gyereknevelésben.

Egész napos konferencia szakértőktől szülőknek.
Az előadásokról, és a programokról részletesen itt olvashatsz »

Az előadásokról a szervező Femina Média Kft. előzetes írásbeli engedélye nélkül tilos videó- vagy hangfelvételt készíteni. Az előadások alatt kérjük, kapcsolják ki mobiltelefonjaikat. Felhívjuk a figyelmüket, hogy 14 éven aluli gyermekek nem látogathatják az előadásokat.

Jegyvásárlás

További tartalmak a témában

Egy anyának állandóan dönteni kell a gyerekei életével kapcsolatban: hova járjon iskolába, mit egyen. Miért ne dönthetné el ő maga, hogy a gyerekek szerepeljenek-e a videóban, vagy sem?
A digitális szülőséget mindannyian most tanuljuk – összegyűjtöttük a legfontosabb témákat, amiket érdemes lehet átgondolni a gyerekek biztonságos internethasználata kapcsán.
Ahhoz, hogy egy gyerek biztonságban, biztonsággal tudja használni a netet, szüksége lesz a felnőttek folyamatos támogatására – a felnőtteknek pedig ehhez információkra és eszközökre van szükségük.
A Gyermekjogi Követek találkozói a karantén alatt az online térbe helyeződtek. Mentoruk, Kun Zsuzsi mesél az új kihívásokról és az ezekre adott válaszokról.

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Ne posztolj

Ne posztolj a gyerekről!

Tudod mi az a digitális lábnyom? Tudtad, hogy van összefüggés a posztolt képek és az iskolai bullying között? Legyetek online is biztonságban!

Mi volt ma a suliban? 22 ötlet, hogy megtudd anélkül, hogy feltennéd ezt a kérdést

22 tipp amivel elindulhat egy jó beszélgetés.

20 segítő mondat szülőknek, hogy a gyereknek igazi öröm lehessen a sport – plakát

Válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le plakátunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart