Project Beacon

Központi és kötelező szabályozásról szóló Ecpat kampány a gyerekek elleni online szexuális visszaélések szabályozása érdekében

Hintalovon

2022.04.13.

Az ECPAT és tagszervezeteinek kampánya a gyerekek elleni online szexuális visszaélések kötelező uniós iparági szabályozásáért

A jelenlegi EU-s szabályok nem teszik kötelezővé a cégeknek, hogy olyan technológiákat használjanak, amelyek képesek kiszűrni a gyermekekről készült olyan felvételeket, amelyek szexuális bántalmazást jelentenek, illetve azokat a képeket és videókat, amelyeket egyes felhasználók azért készítenek vagy szereznek meg, hogy szexuális visszaélést kövessenek el.

Sőt, egy EU-s rendelet életbe lépése miatt 2020 óta több program (így a Messenger, a WhatsApp és a Skype) is leállította azokat az eljárásokat, amikkel ezeket a felvételeket szűrték, a küldő személyeket pedig beazonosították, hogy az elkövetőket jelenteni lehessen a hatóságoknak.

A magánélet védelme fontos alapelv, ez azonban nem mehet a gyermekek védelmének rovására! A jelenlegi szabályozást meg kell változtatni! Mindannyian felelősök vagyunk a gyermekek online biztonságáért, ezért veszünk részt az ECPAT magyarországi tagszervezeteként abban a kampányban, ami az Európai Bizottságban jelenleg folyó jogalkotási munkát igyekszik befolyásolni.

Az a célunk, hogy kötelező legyen az Európai Unióban minden cég számára, hogy szűrje, eltávolítsa és jelentse a gyermekekkel szembeni szexuális bántalmazásról készült felvételeket, és minden olyan online tartalmat, ami gyermekekkel szembeni szexuális visszaélést valósít meg.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Online biztonság az otthontanulásban

Hogyan lehet a diák, a tanár és a szülők online biztonságát az iskolai távoktatás idején is megtartani? Online biztonság, digitális oktatás lehetőségei, olvass bele!

5+1 indok, amiért érdemes a gyereked bevonni a döntésekbe

5+1 indok, amiért jó a gyerekednek, ha őt is bevonod a döntésekbe – Plakát

Ha kíváncsi vagy, hogy miért érdemes a gyerekedet is bevonni az őt érintő kérdésekben, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló plakátunkat!

Iskolaváltás szabályai – Összefoglaló plakát

Elköltöztök? Bántják a gyereked az iskolában? Ha kíváncsi vagy az iskolaváltással kapcsolatos legfontosabb információkra, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le még ma kiadványunk!

Cikkajánló

×
×

Cart