Partnereink

Az Alapítvány fix stábja és önkéntesei mellett számos szervezet, pro bono együttműködés, támogató és hazai, illetve nemzetközi tagság segíti munkánkat. Ismerd meg Őket!
parttnereink

Hintalovon

Nemzetközi együttműködések

ChiLLS Program: Az Európai Bizottság támogatásával 2018 novemberében elindult a ChiLLS program (JUST-JACC-AG-2017) a Leuveni Katolikus Egyetem és Bolognai Egyetem és a Hintalovon Alapítvány együttműködésében. A program célja a gyermekközpontú igazságszolgáltatás támogatása. Ennek érdekében a gyermekek meghallgatása, kihallgatása körülményeinek javítása, különös tekintettel a fokozottan sérülékeny (bántalmazott, erőszak áldozatává vált, az eljárás nyelvét nem ismerő, fogyatékossággal élő, stb.) gyerekekre.

INCLUDE: 2019 márciusától 4 szervezet együttműködésében, az Európai Eltűnt Gyerekek Szövetségének koordinálása mellett dolgozunk azon, hogy a jogellenesen külföldre vitt gyerekek helyzete javuljon, és az eljáró hatóságok jobban oda tudjanak figyelni a gyerekek érdekeire és szükségleteire. A projekt címe: INCLUDE, és az Európai Bizottság Igazságügyi Alapja támogatja.

Sensoa: A Yelon programot a flamand civil szervezet az online szexuális edukációval összefüggő tapasztalataival segíti.

Európa Tanács Gyermekjogi Osztálya(Child Rights Division): Megbízásukra a Gyerekrészvétel programunk elkészítette a Lanzarote egyezmény gyerekbarát változatát, mely azóta 10 nyelven elérhető.

hope for children
Hope for children Partnerség

Tagságaink

ECPAT: A gyerekek szexuális kizsákmányolása ellen küzdő legnagyobb nemzetközi szervezet osztrák irodájával együttműködve 2017-től eddig több mint 10 magyarországi civil és egyházi szervezetnek segítettünk kidolgozni a saját gyermekvédelmi irányelveit. 2020 márciusában az ECPAT teljes jogú tagja lettünk, és a szervezet képviseletét látjuk el Magyarországon.

Eurochild: Alapítványunk 2018-ban sikeresen felvételt nyert a legnagyobb európai gyermekjogi, gyermekjóléti ernyőszervezet, az Eurochild tagszervezeteinek sorában. Ezzel a lépéssel még közelebb kerültünk ahhoz, hogy programjainkat Európa-szerte jobban megismerjék, és nekünk is több lehetőségünk legyen más szervezetekkel való együttműködésre.

Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete: A testület az etikusan és átláthatóan működő civil szervezeteket fogja össze és velük közösen dolgozik azon, hogy az adományozók bizalma megerősödjön. 2020 márciusában vette fel az alapítványunkat tagjai közé.

Ami számomra a legfontosabb az alapítványi munka kapcsán, az az élmény, hogy egy-egy gyerek szempontjából nézve talán valóban számít, amit csinálunk. Teljesen új élethelyzetekbe kapunk betekintést, egészen más jellegű kihívásokkal találkozunk, mint amit eddig megszoktunk. Kimozdít a komforzónából, és remélhetőleg valóban hasznossá teszi a jogi tudásunkat olyanok számára, akik a leginkább rászorulnak.”​ (Horváth Mónika, Partner, DLA Piper – Gyermekjogi Pro Bono Központ).

Támogatóink

Budaörs Város Önkormányzata: 2017-től egy komplex gyermekjogi program keretében működünk együtt és tartunk szakmai képzéseket, gyermekjogi fogadóórát, valamint támogatjuk a helyi gyermekvédelmi jelzőrendszer működését. Együttműködésünk hozzájárult ahhoz, hogy 2017-ben Budaörs elnyerte az UNICEF „Gyermekbarát város” díját. 2019-ben a város számára gyermekvédelmi irányelvet készítettünk.

Flamand Kormány képviselete: 2017-től a Yelon programunk, valamint minden gyermekrészvételhez kapcsolódó kezdeményezésünk támogatója.

IBS: Az egyik első adományozónk: 2016-ban az IBS Alumni jótékonysági rendezvényének keretében rendezett gyűjtés során támogatott minket.

Lush Magyarország: Charity Pot programja révén a Yelon működéséhez járult hozzá 2017-ben.

Magyar Telekom: 2019-től a Legyél te is!Most program keretében kidolgozott gyermekvédelmi irányelvekkel kezdődött az együttműködésünk. Ezt követően közös kutatást végeztünk 2020-ban, és több területre kiterjedő szakmai partnerséget alakítottunk ki.

MagNet Magyar Közösségi Bank: 2017 óta különböző formában adományokkal támogatja a munkánkat, és szolgáltatásainkat (előadás, képzés, jogi tanácsadás) is rendszeresen megrendeli.

Megismerni és megszeretni őket egy pillanat műve volt.” Megindító elhivatottság, szakmai profizmus, végtelen gyermek- és emberszeretet, magával ragadó előadásmód és az emberi szabadságjogok maximális tisztelete – nekünk ezt jelenti a Hintalovon Alapítvány.” (MagNet Bank, HR csapat)

OSI: A gyermekrészvételt erősítő Gyermekjogi Követ Programunk 2018-ban induló Vitaszínház projektjének támogatója.

Polgár Alapítvány az Esélyekért: A Gyermekjogi Pro Bono Központ együttműködő partnere 2017-ben.

Telenor Magyarország: 2015-től 2018-ig együttműködő partnerünk: adományokkal, valamint szolgáltatásaink igénybevételével is támogatta munkánkat. A Yelon program elindulása és működése nem valósulhatott volna meg nélkülük.

A Telenor Magyarország Zrt. a társadalmi felelősségvállalás elkötelezett híve, amit sok különböző projekttel képvisel. A Hintalovon Alapítvány fantasztikus munkatársaiban partnert találtunk, hogy a Yelon projekt révén segítsük a gyerekek egészséges fejlődését, edukációját.” (Banovic Aleksandra, lakossági szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettes)

Vidanet: Elsősorban a digitális szülőséggel kapcsolatos szolgáltatásaink megrendelésével (előadás, szakmai anyag készítése) támogatta munkánkat 2017-ben.

Vintage Beauty: 2020 második felétől a magyar prémium kozmetikai márka a szervezet rendszeres támogatójaként áll ki a gyerekjogok mellett, webshopja bevételének 1%-ával, a termékei csomagolásában elhelyezett tájékoztató anyagokkal és a felvilágosítást, a téma fontosságát hangsúlyozó rendezvényekkel segítik az alapítvány munkáját és céljait.

nemzetközi partnerség

Pro bono partnereink kiemelt helyet foglalnak el az Alapítvány életében

Réczicza Dentons Ügyvédi Iroda​: A Gyermekjogi Pro Bono Központ munkájában vesznek részt, és részben ennek is köszönhetően 2017-ben elnyerték „Az Év Pro Bono Ügyvédi Irodája” díjat Magyarországon.

DLA Piper: A Gyermekjogi Pro Bono Központ munkájában vesznek részt.

Hogan Lovells: A Gyermekjogi Pro Bono Központ munkájában vesznek részt, és ők látják el az alapítvány valamennyi hivatalos, saját működéssel összefüggő jogi feladatát is.

Baker&McKenzie: A Gyermekjogi Pro Bono Központ munkájában vesznek részt.

HPS: Kreatív csapata a kezdetektől számos projektünkben támogatott minket. A Yelon kommunikációs kampányát, a 2017-es ARC-on bemutatott gyermekjogi plakátunkat és a 2018-as „Gyermekjogi 1×1 politikusoknak” kampányunk vizális megjelenését is nekik köszönhetjük.

HD Marketing Group: 2018-tól komoly segítséget kapunk tőlük az online kommunikációhoz, folyamatos szakmai képzést, tréninget és nagyon sok szakmai támogatást biztosítanak ahhoz, hogy jobb hírleveleket, hatékonyabb facebook-kampányokat, jobb instagramot, ütősebb kisfilmeket, készítsünk.

Szakmai Partnereink: szakmai munkánkat az alábbi szervezetek teszik még erősebbé

AJBH: Az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalán belül működő Gyermekjogi Főosztállyal a legszorosabb az együttműködésünk. Közös szakmai rendezvényeink fontos részét jelentik a munkánknak. Alapítványunk 2019. januárjában szakmai együttműködési megállapodást kötött az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalával. Magyarországon nincs külön gyermekjogi ombudsman, az AJBH látja el ezt a feladatot – ezért is kiemelkedően fontos számunkra, hogy mostantól könnyebben és hatékonyabban tudunk együttműködni.

EMMI: Igazságügyi Minisztérium: A Hintalovon Alapítvány a Gyermekek Jogaiért Felelős Tematikus Munkacsoport tagja. Az Igazságügyi Minisztérium Emberi Jogi Munkacsoportja meghívta alapítványunkat, hogy 2019-ben, tanácskozási joggal vegyünk részt a Gyermekek Jogaiért Felelős Tematikus Munkacsoport munkájában.

Gyermekjogi Civil Koalíció: Alapítványunk tagja a gyermekjogok és gyermekvédelem területén ma létező legszélesebb szervezeti hálónak, amelyen belül mi vezetjük az Erőszak Munkacsoportot.

Háttér Társaság: Az LMBT+ közösséghez tartozó gyerekekkel kacsolatos, nálunk hiányzó tudást pótoljuk az együttműködés révén.

Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány: A kezdetektől együttműködünk szakmai kérdésekben, és tudásuk, tapasztalatuk a Yelon elindításakor komoly segítséget jelentett számunkra.

PILnet: A Gyermekjogi Pro Bono Központ 2017-es elindítását köszönhetjük nekik, és azóta is folyamatosan együtt dolgozunk hazai és nemzetközi terepen a jogász szakma gyermekjogi érzékenységének növeléséért.

SOS Gyermekfalvak: A legfontosabb partnerünk a családjukon kívül élő gyerekekkel összefüggő szakmai kérdésekben. Képzések és rendszeres szakmai konzultációk révén is együttműködünk.

Terre des hommes Magyarország: A kezdetektől számos projektben dolgozunk együtt szakmai partnerként. Ezek közül is kiemelkedik a fiatalkorú bűnelkövetők elterelésével foglalkozó AWAY projekt, valamint a gyerekek jogtudatosságát segítő Rights Court/Story Lab projekt.

UNICEF Magyarország: 2019-2020-ban egy gyerekek szexuális edukációjával foglalkozó program keretében, szorosabb együttműködésben is dolgoztunk.

„Amikor megismertük a Hintalovon Alapítvány munkáját, melyet a gyermekjogvédelem területén folytat, nem volt kérdés számunkra, hogy ez a fontos ügyekért kiálló és küzdő szervezet bekerül a Lush Charity Pot programjába. A Yelon szexedukációs weboldalról és annak chatszolgáltatásáról úgy gondoljuk, leírhatatlanul nagy segítséget nyújt alapvetően fontos kérdések megbeszéléséhez és a krízishelyzetek megoldásához. Minden tiszteletünk és elismerésünk a tiétek!” (Joó Kata, Lush Hungary)

A Mindwell Pszichológiai Központ felkészült szakemberei abban segítik a munkánkat, hogy a gyermekjogi ügyekben hozzánk forduló klienseknek pszichológusi támogatást is tudjunk ajánlani.

További tartalmak a témában

Nincs kapcsolódó tartalom.

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Hogyan beszélj a gyerekeknek a gyerekjogokról?

Mik azok a gyerekjogok és hogyan beszélgess róluk gyerekeddel? Az alábbi pontok ebben nyújtanak segítséget.

Nyári munka 1×1

Mire figyelj szülőként, ha nyáron dolgozna a gyereked? Minden, amit a gyerekek nyári munkavállalásával tudnod érdemes. Ha kiváncsi vagy összefoglalónkra, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le még ma kiadványunk!

Teljesen rendben van, ha- plakát

Teljesen rendben van – Plakát

Milyen az a hely, ahol a gyerekek biztonságban érzik magukat? Szerintünk olyan, ahol lehet hibázni, kérdezni, fáradtnak lenni, segítséget kérni  Ha kíváncsi vagy plakátunkra, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le még ma!

Cikkajánló

×
×

Cart