Partnereink

Az Alapítvány fix stábja és önkéntesei mellett számos szervezet, pro bono együttműködés, támogató és hazai, illetve nemzetközi tagság segíti munkánkat. Ismerd meg Őket!
parttnereink

Hintalovon

Nemzetközi együttműködések

ChiLLS Program: Az Európai Bizottság támogatásával 2018 novemberében elindult a ChiLLS program (JUST-JACC-AG-2017) a Leuveni Katolikus Egyetem és Bolognai Egyetem és a Hintalovon Alapítvány együttműködésében. A program célja a gyermekközpontú igazságszolgáltatás támogatása. Ennek érdekében a gyermekek meghallgatása, kihallgatása körülményeinek javítása, különös tekintettel a fokozottan sérülékeny (bántalmazott, erőszak áldozatává vált, az eljárás nyelvét nem ismerő, fogyatékossággal élő, stb.) gyerekekre.

INCLUDE: 2019 márciusától 4 szervezet együttműködésében, az Európai Eltűnt Gyerekek Szövetségének koordinálása mellett dolgozunk azon, hogy a jogellenesen külföldre vitt gyerekek helyzete javuljon, és az eljáró hatóságok jobban oda tudjanak figyelni a gyerekek érdekeire és szükségleteire. A projekt címe: INCLUDE, és az Európai Bizottság Igazságügyi Alapja támogatja.

Sensoa: A Yelon programot a flamand civil szervezet az online szexuális edukációval összefüggő tapasztalataival segíti.

Európa Tanács Gyermekjogi Osztálya(Child Rights Division): Megbízásukra a Gyerekrészvétel programunk elkészítette a Lanzarote egyezmény gyerekbarát változatát, mely azóta 10 nyelven elérhető.

hope for children
Hope for children Partnerség

Tagságaink

ECPAT: A gyerekek szexuális kizsákmányolása ellen küzdő legnagyobb nemzetközi szervezet osztrák irodájával együttműködve 2017-től eddig több mint 10 magyarországi civil és egyházi szervezetnek segítettünk kidolgozni a saját gyermekvédelmi irányelveit. 2020 márciusában az ECPAT teljes jogú tagja lettünk, és a szervezet képviseletét látjuk el Magyarországon.

Keeping Children Safe: 2019-ben nyertünk felvételt a világ legnagyobb, gyermekvédelmi irányelvekkel foglalkozó nemzetközi ernyőszervezetébe. 2020-től saját szakmai anyagaink a KCS szakmai programjában is megtalálhatóak.

Eurochild: Alapítványunk 2018-ban sikeresen felvételt nyert a legnagyobb európai gyermekjogi, gyermekjóléti ernyőszervezet, az Eurochild tagszervezeteinek sorában. Ezzel a lépéssel még közelebb kerültünk ahhoz, hogy programjainkat Európa-szerte jobban megismerjék, és nekünk is több lehetőségünk legyen más szervezetekkel való együttműködésre.

Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete: A testület az etikusan és átláthatóan működő civil szervezeteket fogja össze és velük közösen dolgozik azon, hogy az adományozók bizalma megerősödjön. 2020 márciusában vette fel az alapítványunkat tagjai közé.

Ami számomra a legfontosabb az alapítványi munka kapcsán, az az élmény, hogy egy-egy gyerek szempontjából nézve talán valóban számít, amit csinálunk. Teljesen új élethelyzetekbe kapunk betekintést, egészen más jellegű kihívásokkal találkozunk, mint amit eddig megszoktunk. Kimozdít a komforzónából, és remélhetőleg valóban hasznossá teszi a jogi tudásunkat olyanok számára, akik a leginkább rászorulnak.”​ (Horváth Mónika, Partner, DLA Piper – Gyermekjogi Pro Bono Központ).

Támogatóink

Budaörs Város Önkormányzata: 2017-től egy komplex gyermekjogi program keretében működünk együtt és tartunk szakmai képzéseket, gyermekjogi fogadóórát, valamint támogatjuk a helyi gyermekvédelmi jelzőrendszer működését. Együttműködésünk hozzájárult ahhoz, hogy 2017-ben Budaörs elnyerte az UNICEF „Gyermekbarát város” díját. 2019-ben a város számára gyermekvédelmi irányelvet készítettünk.

Flamand Kormány képviselete: 2017-től a Yelon programunk, valamint minden gyermekrészvételhez kapcsolódó kezdeményezésünk támogatója.

IBS: Az egyik első adományozónk: 2016-ban az IBS Alumni jótékonysági rendezvényének keretében rendezett gyűjtés során támogatott minket.

Lush Magyarország: Charity Pot programja révén a Yelon működéséhez járult hozzá 2017-ben.

Magyar Telekom: 2019-től a Legyél te is!Most program keretében kidolgozott gyermekvédelmi irányelvekkel kezdődött az együttműködésünk. Ezt követően közös kutatást végeztünk 2020-ban, és több területre kiterjedő szakmai partnerséget alakítottunk ki.

MagNet Magyar Közösségi Bank: 2017 óta különböző formában adományokkal támogatja a munkánkat, és szolgáltatásainkat (előadás, képzés, jogi tanácsadás) is rendszeresen megrendeli.

Megismerni és megszeretni őket egy pillanat műve volt.” Megindító elhivatottság, szakmai profizmus, végtelen gyermek- és emberszeretet, magával ragadó előadásmód és az emberi szabadságjogok maximális tisztelete – nekünk ezt jelenti a Hintalovon Alapítvány.” (MagNet Bank, HR csapat)

OSI: A gyermekrészvételt erősítő Gyermekjogi Követ Programunk 2018-ban induló Vitaszínház projektjének támogatója.

Polgár Alapítvány az Esélyekért: A Gyermekjogi Pro Bono Központ együttműködő partnere 2017-ben.

Telenor Magyarország: 2015-től 2018-ig együttműködő partnerünk: adományokkal, valamint szolgáltatásaink igénybevételével is támogatta munkánkat. A Yelon program elindulása és működése nem valósulhatott volna meg nélkülük.

A Telenor Magyarország Zrt. a társadalmi felelősségvállalás elkötelezett híve, amit sok különböző projekttel képvisel. A Hintalovon Alapítvány fantasztikus munkatársaiban partnert találtunk, hogy a Yelon projekt révén segítsük a gyerekek egészséges fejlődését, edukációját.” (Banovic Aleksandra, lakossági szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettes)

Vidanet: Elsősorban a digitális szülőséggel kapcsolatos szolgáltatásaink megrendelésével (előadás, szakmai anyag készítése) támogatta munkánkat 2017-ben.

Vintage Beauty: 2020 második felétől a magyar prémium kozmetikai márka a szervezet rendszeres támogatójaként áll ki a gyerekjogok mellett, webshopja bevételének 1%-ával, a termékei csomagolásában elhelyezett tájékoztató anyagokkal és a felvilágosítást, a téma fontosságát hangsúlyozó rendezvényekkel segítik az alapítvány munkáját és céljait.

nemzetközi partnerség

Pro bono partnereink kiemelt helyet foglalnak el az Alapítvány életében

Réczicza Dentons Ügyvédi Iroda​: A Gyermekjogi Pro Bono Központ munkájában vesznek részt, és részben ennek is köszönhetően 2017-ben elnyerték „Az Év Pro Bono Ügyvédi Irodája” díjat Magyarországon.

DLA Piper: A Gyermekjogi Pro Bono Központ munkájában vesznek részt.

Hogan Lovells: A Gyermekjogi Pro Bono Központ munkájában vesznek részt, és ők látják el az alapítvány valamennyi hivatalos, saját működéssel összefüggő jogi feladatát is.

Baker&McKenzie: A Gyermekjogi Pro Bono Központ munkájában vesznek részt.

HPS: Kreatív csapata a kezdetektől számos projektünkben támogatott minket. A Yelon kommunikációs kampányát, a 2017-es ARC-on bemutatott gyermekjogi plakátunkat és a 2018-as „Gyermekjogi 1×1 politikusoknak” kampányunk vizális megjelenését is nekik köszönhetjük.

HD Marketing Group: 2018-tól komoly segítséget kapunk tőlük az online kommunikációhoz, folyamatos szakmai képzést, tréninget és nagyon sok szakmai támogatást biztosítanak ahhoz, hogy jobb hírleveleket, hatékonyabb facebook-kampányokat, jobb instagramot, ütősebb kisfilmeket, készítsünk.

Szakmai Partnereink: szakmai munkánkat az alábbi szervezetek teszik még erősebbé

AJBH: Az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalán belül működő Gyermekjogi Főosztállyal a legszorosabb az együttműködésünk. Közös szakmai rendezvényeink fontos részét jelentik a munkánknak. Alapítványunk 2019. januárjában szakmai együttműködési megállapodást kötött az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalával. Magyarországon nincs külön gyermekjogi ombudsman, az AJBH látja el ezt a feladatot – ezért is kiemelkedően fontos számunkra, hogy mostantól könnyebben és hatékonyabban tudunk együttműködni.

EMMI: Igazságügyi Minisztérium: A Hintalovon Alapítvány a Gyermekek Jogaiért Felelős Tematikus Munkacsoport tagja. Az Igazságügyi Minisztérium Emberi Jogi Munkacsoportja meghívta alapítványunkat, hogy 2019-ben, tanácskozási joggal vegyünk részt a Gyermekek Jogaiért Felelős Tematikus Munkacsoport munkájában.

Gyermekjogi Civil Koalíció: Alapítványunk tagja a gyermekjogok és gyermekvédelem területén ma létező legszélesebb szervezeti hálónak, amelyen belül mi vezetjük az Erőszak Munkacsoportot.

Háttér Társaság: Az LMBT+ közösséghez tartozó gyerekekkel kacsolatos, nálunk hiányzó tudást pótoljuk az együttműködés révén.

Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány: A kezdetektől együttműködünk szakmai kérdésekben, és tudásuk, tapasztalatuk a Yelon elindításakor komoly segítséget jelentett számunkra.

PILnet: A Gyermekjogi Pro Bono Központ 2017-es elindítását köszönhetjük nekik, és azóta is folyamatosan együtt dolgozunk hazai és nemzetközi terepen a jogász szakma gyermekjogi érzékenységének növeléséért.

SOS Gyermekfalvak: A legfontosabb partnerünk a családjukon kívül élő gyerekekkel összefüggő szakmai kérdésekben. Képzések és rendszeres szakmai konzultációk révén is együttműködünk.

Terre des hommes Magyarország: A kezdetektől számos projektben dolgozunk együtt szakmai partnerként. Ezek közül is kiemelkedik a fiatalkorú bűnelkövetők elterelésével foglalkozó AWAY projekt, valamint a gyerekek jogtudatosságát segítő Rights Court/Story Lab projekt.

UNICEF Magyarország: 2019-2020-ban egy gyerekek szexuális edukációjával foglalkozó program keretében, szorosabb együttműködésben is dolgoztunk.

„Amikor megismertük a Hintalovon Alapítvány munkáját, melyet a gyermekjogvédelem területén folytat, nem volt kérdés számunkra, hogy ez a fontos ügyekért kiálló és küzdő szervezet bekerül a Lush Charity Pot programjába. A Yelon szexedukációs weboldalról és annak chatszolgáltatásáról úgy gondoljuk, leírhatatlanul nagy segítséget nyújt alapvetően fontos kérdések megbeszéléséhez és a krízishelyzetek megoldásához. Minden tiszteletünk és elismerésünk a tiétek!” (Joó Kata, Lush Hungary)

További tartalmak a témában

Nincs kapcsolódó tartalom.

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

mi értelme az online kérdőíveknek

Van értelme kitöltenem? Kérdőíves konzultációkról gyerekeknek

Mire jó egy online kérdőív? Tényleg számít, mit gondolnak a gyerekek? Honnan tudhatjuk, hogy nem élnek vissza vele?

Fesztiválszezon: Tanácsok szülőknek

Mire érdemes odafigyelnünk, ha bulizni indul a gyerekünk? Ha kíváncsi vagy leghasznosabb tippjeinkre, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le még ma kiadványunk!

Jé, ezt nem is tudtam…- Menstruációról gyerekeknek

Mindent a menstruációról. Gyerekeknek szóló kiadványunkban összeszedtük a menstruációval kapcsolatos legfontosabb információkat! Válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le kiadványunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart