Díjak, elismerések

Hintalovon

Bár a munkánk eredményét nem az elnyert díjak száma mutatja meg igazán, de azért nagyon büszkék vagyunk, hogy az elmúlt 5 évben több programunk is számos nemzetközi vagy hazai díjban, szakmai és közéleti elismerésben részesült.

Nemzetközi Díjak

Ügyvédek a Közjóért – PILnet Magyar Pro Bono Díj 2017 – Gyerekjogi Központ

Az Ügyvédek a Közjóért – Magyar Pro Bono Díjat a PILnet a Magyar Ügyvédi Kamarával közösen alapította 2011-ben. Minden évben két díj kerül átadásra: egy ügyvédi iroda, valamint egy ügyvéd részére. A jelölési ív segítségével bármely természetes vagy jogi személy jelölhet egy vagy több ügyvédi irodát, illetve ügyvédet, akik az elmúlt év során kiemelkedő pro bono tevékenységükkel a közjót szolgálták. A Dentons a Hintalovon Alapítvánnyal közösen nyerte el 2017-ben a legnagyobb globális pro bono ügyvédi fórum díját.

A20 Social Leadership Summit on Child Advocacy (Beijing, 2018) – Gyerekjogi Központ

Gyerekjogi Központunk 20 ország képviselővel versenyzett a gyerekvédelem területén és hozta el a legjobbnak járó díjat. A 2018-as Beijingben megrendezett konferenciára 20 ország gyermekjogokkal foglalkozó szervezetei kaptak meghívást, hogy  a képviselt országuk gyermekjóléti és gyermekjogi programjaikat bemutassák, és felmérjék az együttműködési lehetőségeiket.

SozialMarie Prize 2019Yelon

SozialMarie az egyik legnagyobb nemzetközi elismerés a non-profit kezdeményezések területén, minden évbben 15 projekt kerül elismerésre, 2005 óta ez a legnagyobb elismerés Európában. 2019-ben a YELON nyerte el a Sozial Marie díját. A Zsűri indoklása szerint a szexualitás tabusítása megkönnyíti a kísértést. A YELON azon az elven alapszik, hogy a gyerekeknek és fiataloknak joguk van a biztonságos információhoz. Ennek az információnak hozzá kell járulnia a fiatalok fizikai és pszichológiai önrendelkezéséhez. A honlap felhasználóbarát működését a felhasználók folyamatos tartalombővítésbe történő bevonásával érik el. A magas szakmai színvonalat az önkéntes chatelők rendszeres képzése és szupervíziója garantálja. A kezdeményez egy innovatív felvilágosító szolgáltatás a gyerekek és fiatalok védelmére.

Hazai elismerések

Év honlapja 2017  – Yelon

“Az Év Honlapja Díj” az egyik legjelentősebb elismerés a magyar online térben, 2017-ben a Hintalovon Alapítvány Yelon programja nyerte el az Év Honlapja elismerést NGO kategóriában.

Highlights of Hungary 2017 shortlist – Yelon

Highlights of Hungary egy non-profit kezdeményezés, amely évente, kategóriák nélkül díjazza a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket. Célja, hogy a kiválóság, a hazaszeretet és a cselekvő lokálpatriotizmus értékei mentén, évente elismerje és széles körben megismertesse a leginspirálóbb történeteket, valamint közösséget szervezzen azok alkotói és alakítói köré. 2017-ben a Yelon került fel a kezdeményezés legjobbjai közé.

Civil Díj 2018: “Legnagyobb hatású Program”  – Yelon

Hintalovon Alapítvány szexedukációs programja, a Yelon a Legnagyobb Hatású Projekt kategóriában vehette át a Civil Díjat (www.civildij.hu) a MagNet Közösségi Házban rendezett díjátadón. A NIOK Alapítvány és a Civil Iránytű Alapítvány által létrehozott és a MagNet Közösségi Bank által támogatott program olyan kezdeményezéseket, projekteket részesít kitüntetésben, amelyek újszerű megközelítést alkalmazva kiemelkedő eredményeket érnek el.

ARANYPENGE 2017 shortlist – Yelon

Az aranypenge a magyar kreatív szakma egyik legrangosabb elismerése, a versenyen 2017-ben shortlistre került a Yelon kampánya.

ARC Óriásplakát Kiállítás 2017 and 2018

Az ARC leginkább az évente megrendezésre kerülő ARC közérzeti pályázat és kiállításról ismert. 2000 óta a kreativitás szabadságáról szól. Korlátlanul pályázhat bárki, és a kiállítások is nyitottak, éjjel-nappal ingyenesen megtekinthetők. Már 19 éve kreatív gondolatokat, véleményeket bemutató és véleményformáló képkulturális eseményként vesz részt a társadalmi folyamatokban. A Hintalovon üzenetei a HPS ügynökséggel közösen két évben bejutottak a legjobbak közé és részt vehettek az óriásplakát kiállításon.

Forbes Magazin – 50 Legbefolyásosabb Magyar NŐ 2019 Gyurkó Szilvia, az Alapítvány vezetője

A Forbes magazin 2019-ban is elkészítette a Legbefolyásosabb magyar nők összesen 50 fős listáját, üzlet, közélet, kultúra és média témákban rangsorolta a vezetőket, a listára Gyurkó Szilvia, a Hintalovon alapítója és vezetője is felkerült.

Civil Díj 2020: “Legjobb érdekérvényesítő” shortlist – “Te hogy látod ?” kampány

2020-babn ötödik alkalommal osztották ki az Civil Díjat a tavalyi év legkiemelkedőbb civil kezdeményezéseinek és szervezeteinek. A beérkezett 98 pályázat közül a “Te hogy látod?” kampányunkat a legjobb érdekérvényesítő kampány kategória döntősei közé választották. A „Te hogy látod?” kampány 2019-ben elsőként vonta be a gyerekeket abba a folyamatba, amellyel az ENSZ ötévente felméri, milyen a gyerekek helyzete Magyarországon. A nagyszabású felmérés során 5300 gyerek mondta el a véleményét, melyet gyermekjogi követeink az ENSZ Gyermekjogi Bizottsága és az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt is képviseltek. 

Glamour Év Hősnője 2020 – Gyurkó Szilvia

A 12. alkalommal megrendezésre került a GLAMOUR “Women of the Year” gáláján az Év hősnője címet a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány alapítója, Dr. Gyurkó Szilvia kapta, közel 140 000 szavazatot adtak le a magazin olvasói kedvenc női jelöltjeikre.

Doing Good 2020 – Az év legjobb CSR projektjei

Az első Doing Good: CSR Award versenyre több, mint 50 pályázat érkezett, ebből 26-ot juttatott döntőbe a zsűri. Az online eredményhirdetést január 28-án tartottuk. A zsűri összesen öt Kategóriagyőztes és kilenc Special mention kiemelést osztott ki.

Együttműködésen alapuló nonprofit projektek kategóriában kategóriagyőztes lett InternetMost kutatás a Telekom és a Hintalovon Alapítvány együttműködésében Special Mention kiemelést kapott a Nők Lapja a gyermekjogokért: Gyermekbarát média, gyerekvédelmi irányelvek a Central Médiánál, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány közreműködésével projektünk Esélyegyenlőség, felelősségvállalás, adományozás, hátrányos helyzetű csoportok segítése kategóriában.

Best Net 2020Gyermekjogi Tanácsadó Robot Bronz díj

A Kreatív digitális eszközöket és megoldásokat díjazó versenyének célja, hogy megtalálja a legsikeresebb digitális kommunikációs kampányokat és online megoldásokat a magyar piacról. A Hintalovon Alapítvány chatbotja Bronz díjat kapott a CSR kategóriában. A chatbot látrehozását a bp, a Dentons és a Magyar Telekom támogatta.

Influ 2021- Arany díj: Digitális szülőség kampány a Magyar Telekommal

a 2021 tavaszán a Magyar Telekommal közösen készített Digitális Szülő kampány elnyerte a legjobbnak járó díjat.

CMA 2021- Ezüst: Beengednél egy idegent a gyermeked szobájába kampány

A digitális szülőségről készült kampány szakmai együttműködő partnereként a kampány minden fejlesztési fázisában aktívan részt vettünk és szerepünk volt a kampány pr-megjelenéseiben és interjúiban is. A kampány ezüst díjat nyert.

További tartalmak a témában

Nincs kapcsolódó tartalom.

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Tanárként a digitális osztályteremben

Összeállítottunk egy segítő anyagot a tanároknak, melyben az aktuális helyzettől a digitális gyerekeken át a konkrét praktikákig, technikákig, valamint a magunkról való gondoskodásig számos, hasznos információt gyűjtöttek össze.  Válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd összefoglalónkat!

Online zaklatás- Kérdések és válaszok fiataloknak

Gyerekek rendezvényeken, konferenciákon

Gyerekek rendezvényeken, konferenciákon

Ha kíváncsi vagy, hogy mit érdemes végiggondolnod, ha a gyerekek is aktív résztvevői az általad szervezett rendezvénynek, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló kiadványunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart