Online is rendíthetetlenül halad előre a Hintalovon Gyerekjogi Követ csapata

követ csapat

Hintalovon

2021.12.14.

2021 őszén ismét megnyílt a csatlakozási lehetőség a Hintalovon Alapítvány Gyermekjogi Követ csapatában. Mivel az Alapítvány fejlődésének kiemelten fontos célja, hogy egyre nagyobb mértékben kapcsolja be a gyerek önkénteseket a munkába, ehhez szükség volt a bővülésre. A 2021. őszén lezajlott interjúk után a négy régi tagunk, Elza, Gergő, Lambi és Magdi mellé hat új Gyerekjogi követ kapcsolódott be a munkánkba: Anna, Eszter, Hanna, Manka, Regi és Réka.

Az immár 10 fős munkacsoport egy rövid, november elejéig tartó személyes időszak után a biztonság érdekében ismét online munkára váltott. Ők is és a munkájukat segítő és koordináló mentorok, Márton Gábor Csaba és Palotay Lilla is komoly kihívásként élték meg, hogy ismét a képernyők elé kényszerült a csapat.

Így indult a közös munka és ismerkedés és az a nyolc projekt, amin részben vagy egészben a Gyermekjogi Követek dolgoznak a 2021-22-es tanévben:

  • ismertebbé és könnyebben érthetővé tegyék a gyerekjogokat kortársaik körében;
  • helyet kapjon a gyerekjogok témája az osztályfőnöki órákon is;
  • segítsék gyerektársaikat abban, hogy mentálisan hogyan védekezhetnek nehéz helyzetekben – legyen szó akár egy felelés frusztráltságáról, vagy a COVID hatásairól;
  • Gyerekbaráttá tegyék a Nemecsek Program által készített Gyermekvédelmi Irányelveket; 
  • Dolgoznak a sport világában történő bántalmazások megelőzésén
  • a közösségi gyerekvédelem aspektusain
  • az elvált szülők gyerekeinek is legyen beleszólásuk a saját életükbe;
  • és hogy a Yelon online oldalon hasznosabb, tartalmasabb legyen a gyerekek számára.

Folyamatosan beszámolunk majd a Követek projektjeinek alakulásáról a honlapon, de a friss infókért érdemes követni a követek saját Instagram-oldalát is: @gyermekjogi_kovetek

Kiemelt kép: canva.com

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

20 mondat, ahelyett hogy NE SÍRJ! – Plakát

Adunk néhány tippet arra, mit tudsz mondani ahelyett, hogy ne sírj! Töltsd le plakátunkat!

Tüntetni készül a gyereked?

A gyerekeknek is joga van tüntetésen kifejezni a véleményét. 15 pontban összegyűjtöttük, diákként mit kell tudnia a tüntetésekről.

Hézagok és a falak a gyermekvédelemben és az iskolákban

Hézagok és falak: – a gyermekvédelemben és az iskolában

Töltsd le  a Hézagok és falak című, szakmai lektorálásunkkal készült kiadványt, melynek szerzője 10 év nevelőszülői és napközis nevelői tapasztalait és történeit osztja meg!

Cikkajánló

×
×

Cart