Milyen az ideális ügyvéd egy gyerek számára?

Milyen az ideális ügyvéd a gyerekek szerint?

Hintalovon

2022.10.26.

A CLEAR-Rights projekt Gyerek Tanácsadó Testületében részt vevő fiatalok elmondták véleményüket arról, hogy milyen számukra az ideális ügyvéd, aki mellett biztonságban éreznék magukat, és az a környezet, amiben gyerekként könnyebben tudnák megélni az igazságszolgáltatás útvesztőit. A 2021-es a PILnet Konferencián jogi szakemberek hallgatták meg a gyerekek gondolatait, hogy a későbbiekben minél körültekintőbben beépítsék a gyakorlatba az elhangzottakat.

Miért fontos a gyerekek véleménye az igazságszolgáltatásban?

Ők tudják leginkább megfogalmazni, hogyan érzik magukat a legnagyobb biztonságban egy jogi procedúra alatt. A legjobban az általuk leírt jogi segítővel közösen tudnak megbirkózni a kihívásokkal. Az ideális ügyvéd egyszerre tud érthetően, barátságosan fogalmazni, komolyan veszi a problémákat.  Egyenlő félként kezeli a gyerekeket, támogatja őket abban hogy oldottabbak legyenek az eljárás alatt. Fontos a gyerekek számára hogy a hozzátartozói elkísérhetik őket,  sokat jelent a nyugodt, gyerekbarát környezet (játék, szín, zene segítségével oldott helyzetek) ami lehetőséget ad akár az elvonulásra is a kíváncsi szemek elől.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Nyári munka 1×1

Mire figyelj szülőként, ha nyáron dolgozna a gyereked? Minden, amit a gyerekek nyári munkavállalásával tudnod érdemes. Ha kiváncsi vagy összefoglalónkra, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le még ma kiadványunk!

MInden gyereknek joga van a suliban

Minden gyereknek joga van a suliban …

Mit jelentenek a gyerekjogok az iskolában? Lehet-e enni a tanórán? Ki mehet-e a gyerek pisilni óra közben? Ha kíváncsi vagy összefoglalónkra, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le kiadványunkat!

Fesztiválszezon: Tanácsok szülőknek

Mire érdemes odafigyelnünk, ha bulizni indul a gyerekünk? Ha kíváncsi vagy leghasznosabb tippjeinkre, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le még ma kiadványunk!

Cikkajánló

×
×

Cart