Milyen az ideális ügyvéd egy gyerek számára?

A CLEAR-Rights projekt Gyerek Tanácsadó Testületében részt vevő fiatalok elmondták véleményüket arról, hogy milyen számukra az ideális ügyvéd, aki mellett biztonságban éreznék magukat, és az a környezet, amiben gyerekként könnyebben tudnák megélni az igazságszolgáltatás útvesztőit. A 2021-es a PILnet Konferencián jogi szakemberek hallgatták meg a gyerekek gondolatait, hogy a későbbiekben minél körültekintőbben beépítsék a gyakorlatba az elhangzottakat.

Miért fontos a gyerekek véleménye az igazságszolgáltatásban?

Ők tudják leginkább megfogalmazni, hogyan érzik magukat a legnagyobb biztonságban egy jogi procedúra alatt. A legjobban az általuk leírt jogi segítővel közösen tudnak megbirkózni a kihívásokkal. Az ideális ügyvéd egyszerre tud érthetően, barátságosan fogalmazni, komolyan veszi a problémákat.  Egyenlő félként kezeli a gyerekeket, támogatja őket abban hogy oldottabbak legyenek az eljárás alatt. Fontos a gyerekek számára hogy a hozzátartozói elkísérhetik őket,  sokat jelent a nyugodt, gyerekbarát környezet (játék, szín, zene segítségével oldott helyzetek) ami lehetőséget ad akár az elvonulásra is a kíváncsi szemek elől.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

5+1 indok, amiért érdemes a gyereked bevonni a döntésekbe

5+1 indok, amiért jó a gyerekednek, ha őt is bevonod a döntésekbe – Plakát

Ha kíváncsi vagy, hogy miért érdemes a gyerekedet is bevonni az őt érintő kérdésekben, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló plakátunkat!

Ne posztolj

Ne posztolj a gyerekről!

Tudod mi az a digitális lábnyom? Tudtad, hogy van összefüggés a posztolt képek és az iskolai bullying között? Legyetek online is biztonságban!

Biztonságos, egyszerűen hozzáférhető és könnyen használható – mi az? Az óvszer

Miért a biztonságos szex a jó szex? Válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le kiadványunkat, mely jó kiindulási alap lehet a biztonságos szexről szóló beszélgetéseknek.

Cikkajánló

×
×

Cart