Gyerekek a 13. Európai Gyermekjogi Fórumon

Az Európai Bizottság ebben az évben a Gyermekjogi Fórumon a gyerekek aktív részvételét is lehetővé tette, résztvevőként és közreműködőként is. A gyerekek részvételét a Eurochild támogatja és biztosítja, hogy az eseményen résztvevők felkészültek legyenek az online térben is a biztonságos kommunikációra a gyerekekkel.
13. európai gyermekjogi fórum

Hintalovon

2020.09.28.

Szeptember 29. és október 1. között az Európai Bizottság kerül megrendezésre a 13. gyermekjogi fórum. A nemzetközi intézmények, kormányok és a civil társadalom magas szintű résztvevőivel a konferencia a gyermekjogokkal kapcsolatos politikák kidolgozásának egyik legfontosabb platformja.

Az Európai Bizottság a korábbiaktól eltérően ebben az évben a gyerekek aktív részvételét résztvevőként és közreműködőként is is lehetővé tette. Így a résztvevők között a nemzeti hatóságok, döntéshozók, igazságügyi és gyermekvédelmi szakemberek, független szakértők, nemzetközi és civil szervezetek, akadémikusok, uniós intézmények és ügynökségek lesznek gyerekek és fiatalok is.

A konferencia online zajlik majd, a gyerekek részvételét a Eurochild segíti, támogatják a gyerekeket abban, hogy az eseményen felkészültek legyenek az online térben is a biztonságos kommunikációra a gyerekekkel.

Új uniós stratégia a gyerekek jogairól

Az idei fórum annak a konzultációs folyamatnak a része, amely a gyermekek jogaira vonatkozó új uniós stratégia kialakításához vezet. Az új stratégia átfogó szakpolitikai keretet biztosít majd a gyermekjogok számára és összefogja az eddigi és jövőbeni uniós rendelkezéseket.

A Eurochild magyar tagjaként a Hintalovon Alapítvány Gyermekjogi Követei közül négyen is részt vesznek a konferencián, ahol elmondhatják véleményüket a gyerekek helyzetéről. A fórum fontos platform lesz a gyerekek számára a a gyerekek jogairól folytatott megbeszélésekhez miközben megmutatja a gyerekek részvételének fontosságát és értékét.

Kiemelt kép innen.

[woo_product_slider id=”4796″]

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Szempontrendszer

Szempontrendszer – a véleményükért kiálló gyerekek támogatásához

Virrasztást, sztrájkot, petíciót vagy más akciót szerveznek a suliban? Miket fontos átgondolni előtte?  Ha kíváncsi válaszainkra, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le kiadványunkat!

Iskolaváltás szabályai

Elköltöztök? Bántják a gyereked az iskolában? Ha kíváncsi vagy az iskolaváltással kapcsolatos legfontosabb információkra, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le még ma kiadványunk!

Fesztiválszezon: Tanácsok szülőknek

Mire érdemes odafigyelnünk, ha bulizni indul a gyerekünk? Ha kíváncsi vagy leghasznosabb tippjeinkre, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le még ma kiadványunk!

Cikkajánló

×
×

Cart