Gyerekek a 13. Európai Gyermekjogi Fórumon

Az Európai Bizottság ebben az évben a Gyermekjogi Fórumon a gyerekek aktív részvételét is lehetővé tette, résztvevőként és közreműködőként is. A gyerekek részvételét a Eurochild támogatja és biztosítja, hogy az eseményen résztvevők felkészültek legyenek az online térben is a biztonságos kommunikációra a gyerekekkel.
13. európai gyermekjogi fórum

Hintalovon

2020.09.28.

Szeptember 29. és október 1. között az Európai Bizottság kerül megrendezésre a 13. gyermekjogi fórum. A nemzetközi intézmények, kormányok és a civil társadalom magas szintű résztvevőivel a konferencia a gyermekjogokkal kapcsolatos politikák kidolgozásának egyik legfontosabb platformja.

Az Európai Bizottság a korábbiaktól eltérően ebben az évben a gyerekek aktív részvételét résztvevőként és közreműködőként is is lehetővé tette. Így a résztvevők között a nemzeti hatóságok, döntéshozók, igazságügyi és gyermekvédelmi szakemberek, független szakértők, nemzetközi és civil szervezetek, akadémikusok, uniós intézmények és ügynökségek lesznek gyerekek és fiatalok is.

A konferencia online zajlik majd, a gyerekek részvételét a Eurochild segíti, támogatják a gyerekeket abban, hogy az eseményen felkészültek legyenek az online térben is a biztonságos kommunikációra a gyerekekkel.

Új uniós stratégia a gyerekek jogairól

Az idei fórum annak a konzultációs folyamatnak a része, amely a gyermekek jogaira vonatkozó új uniós stratégia kialakításához vezet. Az új stratégia átfogó szakpolitikai keretet biztosít majd a gyermekjogok számára és összefogja az eddigi és jövőbeni uniós rendelkezéseket.

A Eurochild magyar tagjaként a Hintalovon Alapítvány Gyermekjogi Követei közül négyen is részt vesznek a konferencián, ahol elmondhatják véleményüket a gyerekek helyzetéről. A fórum fontos platform lesz a gyerekek számára a a gyerekek jogairól folytatott megbeszélésekhez miközben megmutatja a gyerekek részvételének fontosságát és értékét.

Kiemelt kép innen.

[woo_product_slider id=”4796″]

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Jé, ezt nem is tudtam…- Menstruációról gyerekeknek

Mindent a menstruációról. Gyerekeknek szóló kiadványunkban összeszedtük a menstruációval kapcsolatos legfontosabb információkat! Válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le kiadványunkat!

Vigyázz magadra!

Vigyázz magadra! – Miért és hogyan vonjuk be a gyerekeket az erőszak elleni védelembe?

Szeretnénk, hogy a gyerekek szólnának, ha bántják őket vagy másokat, lépjenek fel az erőszak ellen. De hogyan érjük ezt el? Ha kíváncsi vagy válaszainkra, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le kiadványunkat!

20 mondat, ahelyett hogy NE SÍRJ! – Plakát

Adunk néhány tippet arra, mit tudsz mondani ahelyett, hogy ne sírj! Töltsd le plakátunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart