Jelentkezz Gyermekjogi Követnek!

követek

Hintalovon

2021.08.24.

Az Alapítványban azért dolgozunk, hogy jobb legyen a gyerekeknek Magyarországon. Valódi megoldásokat keresünk, ezeket pedig csak a gyerekekkel közösen találhatjuk meg. 14-17 éves vagy? Csatlakozz a Gyermekjogi Követek csapatához!

Kik a Gyermekjogi Követek?

A Gyermekjogi Követek az Alapítvány 14-17 éves önkéntesei, akikkel közösen dolgozunk a gyerekek jogaiért. Kollégák, akik gyerekszemmel segítik az Alapítvány felnőtt munkatársait. Egy motivált csapat, akinek kiemelt célja, hogy a gyerekek véleményét jobban figyelembe vegyék. A program eredményeiről, a követek munkájáról itt tudhatsz meg többet. Jelentkezz itt most, de legkésőbb 2021. szeptember 21-ig!

Mit fogsz csinálni?

Az alapítvány fiatal kollégája lehetsz. 

  • Részt vehetsz szakmai egyeztetéseken, kampányok szervezésében, kutatásokban
  • Képviselheted a gyerekek érdekeit, jogait vagy nézőpontját szakmai eseményeken és képzéseken
  • Írhatsz cikkeket, készíthetsz videókat, kiadványokat
  • Részt vehetsz a kommunikációban az Alapítvány oldalain, illetve a sajtóban
  • Dolgozhatsz nemzetközi projekteken
  • Kikérjük a véleményed arról, amin dolgozunk
  • Annak is örülünk, ha a társaid tapasztalatait is megosztod velünk

Mikor, hol?

2022. júniusig kéthetente pénteken találkozunk budapesti irodánkban, 16-18 óráig. Ekkor a teljes csapat együtt van, de máskor szűkebb körben dolgozunk egy-egy projekten, a munka egy része pedig online, otthonról zajlik. Így a programban való részvétel átlagosan heti 4 óra elfoglaltságot jelent. A találkozók helyszíne: 1066 Budapest, Nyugati tér 1-3. Appy közösségi tér, Hintalovon iroda

Miért érdemes jelentkezned?

Hatással lehetsz másokra. Az alapítványon keresztül sok gyerekhez és felnőtthöz eljut az, ami fontos neked és a társaidnak. Kiállhatsz a gyerekekért, és alakíthatod azt, miként gondolkodnak a felnőttek a gyerekekről, vagy milyen információkhoz jutnak a gyerekek az őket érintő kérdésekről és a jogaikról.

Valódi szereped lesz. Az alapítvány fiatal kollégája lehetsz. A projektekben az előkészítéstől kezdve a megvalósításig részt vehetsz, és a saját kezdeményezéseknek is teret adunk. 

Számít a véleményed. Kíváncsiak vagyunk rád, számítunk a tudásodra, tapasztalataidra. Olyan programokat szeretnénk csinálni, ami valóban segíti a gyerekeket, ezért fontos, hogy a gyerekek nézőpontját is figyelembe vegyük.

Szuper a csapat. Egy lendületes, gondolkodó csapattal dolgozhatsz több fiatallal, ahol tiszteljük egymás véleményét, és mindenki fontos. Nálunk a felnőtt szakemberek és diákok, fiatalok közösen dolgoznak.

Önmagad lehetsz. Mindenki azzal járul hozzá a program céljaihoz, ami a legközelebb áll hozzá. Biztos lehetsz abban, hogy olyan alapelvek mentén folyik a munka (link), ami mentén mindenki a legtöbbet hozhatja ki magából.

Tanulhatsz, fejlődhetsz. Mélyebben megismerheted a jogaidat, vitázhatsz társadalmi kérdésekről, gyakorolhatod a hatékony érvelést és a nyilvános beszédet. Fejlődhetsz abban, milyen csapatban dolgozni, hatékonyan együttműködni, és kipróbálhatod magad olyanban is, amit még nem mertél!

Jól jöhet a jövőben. Elszámolhatod közösségi szolgálatnak, és erősíti az önéletrajzodat, hogy önkénteskedtél, és van valódi munkatapasztalatod.

Hogyan tudsz jelentkezni?

  1. Töltsd ki ezt a kérdőívet minél hamarabb, de legkésőbb 2021. szeptember 21-ig. Egy héten belül visszajelzünk, és ha kiválasztunk:
  2. Szeptemberben várunk egy személyes beszélgetésre budapesti irodánkba. Ha megvan az összhang:
  3. Meghívunk egy workshopra budapesti irodánkba. Ekkor beleláthatsz, min és hogyan dolgozunk, és megismerkedhetsz a csapattal. Ezt követően választjuk ki a Gyermekjogi Követeket.

Kérdésed van?

Keresd Palotay Lillát a lilla.palotay@hintalovon.hu címen! Tudj meg többet az alapítványról a www.hintalovon.hu oldalon.

Kiemelt kép innen.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Biztonságos, egyszerűen hozzáférhető és könnyen használható – mi az? Az óvszer

Miért a biztonságos szex a jó szex? Válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le kiadványunkat, mely jó kiindulási alap lehet a biztonságos szexről szóló beszélgetéseknek.

Vigyázz magadra!

Vigyázz magadra! – Miért és hogyan vonjuk be a gyerekeket az erőszak elleni védelembe?

Szeretnénk, hogy a gyerekek szólnának, ha bántják őket vagy másokat, lépjenek fel az erőszak ellen. De hogyan érjük ezt el? Ha kíváncsi vagy válaszainkra, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le kiadványunkat!

5+1 indok, amiért érdemes a gyereked bevonni a döntésekbe

5+1 indok, amiért jó a gyerekednek, ha őt is bevonod a döntésekbe – Plakát

Ha kíváncsi vagy, hogy miért érdemes a gyerekedet is bevonni az őt érintő kérdésekben, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló plakátunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart