Jelentkezz Gyermekjogi Követnek!

követek

Hintalovon

2021.08.24.

Az Alapítványban azért dolgozunk, hogy jobb legyen a gyerekeknek Magyarországon. Valódi megoldásokat keresünk, ezeket pedig csak a gyerekekkel közösen találhatjuk meg. 14-17 éves vagy? Csatlakozz a Gyermekjogi Követek csapatához!

Kik a Gyermekjogi Követek?

A Gyermekjogi Követek az Alapítvány 14-17 éves önkéntesei, akikkel közösen dolgozunk a gyerekek jogaiért. Kollégák, akik gyerekszemmel segítik az Alapítvány felnőtt munkatársait. Egy motivált csapat, akinek kiemelt célja, hogy a gyerekek véleményét jobban figyelembe vegyék. A program eredményeiről, a követek munkájáról itt tudhatsz meg többet. Jelentkezz itt most, de legkésőbb 2021. szeptember 21-ig!

Mit fogsz csinálni?

Az alapítvány fiatal kollégája lehetsz. 

  • Részt vehetsz szakmai egyeztetéseken, kampányok szervezésében, kutatásokban
  • Képviselheted a gyerekek érdekeit, jogait vagy nézőpontját szakmai eseményeken és képzéseken
  • Írhatsz cikkeket, készíthetsz videókat, kiadványokat
  • Részt vehetsz a kommunikációban az Alapítvány oldalain, illetve a sajtóban
  • Dolgozhatsz nemzetközi projekteken
  • Kikérjük a véleményed arról, amin dolgozunk
  • Annak is örülünk, ha a társaid tapasztalatait is megosztod velünk

Mikor, hol?

2022. júniusig kéthetente pénteken találkozunk budapesti irodánkban, 16-18 óráig. Ekkor a teljes csapat együtt van, de máskor szűkebb körben dolgozunk egy-egy projekten, a munka egy része pedig online, otthonról zajlik. Így a programban való részvétel átlagosan heti 4 óra elfoglaltságot jelent. A találkozók helyszíne: 1066 Budapest, Nyugati tér 1-3. Appy közösségi tér, Hintalovon iroda

Miért érdemes jelentkezned?

Hatással lehetsz másokra. Az alapítványon keresztül sok gyerekhez és felnőtthöz eljut az, ami fontos neked és a társaidnak. Kiállhatsz a gyerekekért, és alakíthatod azt, miként gondolkodnak a felnőttek a gyerekekről, vagy milyen információkhoz jutnak a gyerekek az őket érintő kérdésekről és a jogaikról.

Valódi szereped lesz. Az alapítvány fiatal kollégája lehetsz. A projektekben az előkészítéstől kezdve a megvalósításig részt vehetsz, és a saját kezdeményezéseknek is teret adunk. 

Számít a véleményed. Kíváncsiak vagyunk rád, számítunk a tudásodra, tapasztalataidra. Olyan programokat szeretnénk csinálni, ami valóban segíti a gyerekeket, ezért fontos, hogy a gyerekek nézőpontját is figyelembe vegyük.

Szuper a csapat. Egy lendületes, gondolkodó csapattal dolgozhatsz több fiatallal, ahol tiszteljük egymás véleményét, és mindenki fontos. Nálunk a felnőtt szakemberek és diákok, fiatalok közösen dolgoznak.

Önmagad lehetsz. Mindenki azzal járul hozzá a program céljaihoz, ami a legközelebb áll hozzá. Biztos lehetsz abban, hogy olyan alapelvek mentén folyik a munka (link), ami mentén mindenki a legtöbbet hozhatja ki magából.

Tanulhatsz, fejlődhetsz. Mélyebben megismerheted a jogaidat, vitázhatsz társadalmi kérdésekről, gyakorolhatod a hatékony érvelést és a nyilvános beszédet. Fejlődhetsz abban, milyen csapatban dolgozni, hatékonyan együttműködni, és kipróbálhatod magad olyanban is, amit még nem mertél!

Jól jöhet a jövőben. Elszámolhatod közösségi szolgálatnak, és erősíti az önéletrajzodat, hogy önkénteskedtél, és van valódi munkatapasztalatod.

Hogyan tudsz jelentkezni?

  1. Töltsd ki ezt a kérdőívet minél hamarabb, de legkésőbb 2021. szeptember 21-ig. Egy héten belül visszajelzünk, és ha kiválasztunk:
  2. Szeptemberben várunk egy személyes beszélgetésre budapesti irodánkba. Ha megvan az összhang:
  3. Meghívunk egy workshopra budapesti irodánkba. Ekkor beleláthatsz, min és hogyan dolgozunk, és megismerkedhetsz a csapattal. Ezt követően választjuk ki a Gyermekjogi Követeket.

Kérdésed van?

Keresd Palotay Lillát a lilla.palotay@hintalovon.hu címen! Tudj meg többet az alapítványról a www.hintalovon.hu oldalon.

Kiemelt kép innen.

További tartalmak a témában

csapatépítő követekkel 2022.

Új gyerekekkel bővült a gyermekjogi követ csapatunk

12 új gyerek csatlakozott a Hintalovon csapatához, így szeptembertől a gyermekjogi követek csapata 18 főre nő. Köszönjük, hogy velünk vagytok!

Csapatépítő tábor a gyermekjogi követekkel

Csapatépítő tábort tartottunk a gyermekjogi követekkel

Hintalovon Alapítvány történetében először csapatépítő tábort szervezett a régi és újonnan csatlakozott gyermekjogi követeknek Balatonbogláron. Köszönjük támogatóinknak, az E.ON Hungária Zrt.-nek és a Kúria Kft.-nek ezt a felejthetetlen három napot.

Nemzetközi konferencia a gyerekrészvétel és a biztonság kérdéseiről

Miért vonjuk be a gyerekeket abba, hogy biztonságos környezetet alakítsunk ki számukra? Mit tehetünk szervezetként, hogy a gyerekek véleménye is érvényesüljön abban, hogy milyen szabályokat hozunk ennek érdekében? Tudj meg többet!

Megalakult a Koalíció Gyermekrészvétel munkacsoportja

A Hintalovon Alapítvány koordinálásával megalakult a Gyermekjogi Civil Koalíció Gyermekrészvételi munkacsoportja.

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Adományoddal hozzájárulhatsz a Hintalovon folyamatos működéséhez, és fejlődéséhez, így még több gyermeknek tudunk segíteni.
Egyszeri

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Iskolaváltás szabályai

Elköltöztök? Bántják a gyereked az iskolában? Összeszedtük az iskolaváltással kapcsolatos legfontosabb információkat!

Mi volt ma a suliban? 22 ötlet, hogy megtudd anélkül, hogy feltennéd ezt a kérdést

22 tipp amivel elindulhat egy jó beszélgetés.

kamaszkor útikalauz

Kamaszkor – Útikalauz (felvilágosításhoz) szülőknek 1. rész

A kamaszkor nehéz. Segítünk eligazodni a kamaszkor kényes nevelési kérdéseiben, legyen szó felvilágosításról, szexuális nevelésről, más fontos kérdésekről.

Cikkajánló

×
×

Cart