Új gyerekekkel bővült a gyermekjogi követ csapatunk

12 új gyerek csatlakozott a Hintalovon csapatához, így szeptembertől a gyermekjogi követek csapata 18 főre nő. Köszönjük, hogy velünk vagytok!
csapatépítő követekkel 2022.

Hintalovon

2022.09.02.

12 új gyerek csatlakozott a Hintalovon csapatához, így szeptembertől a gyermekjogi követek csapata 18 főre nő. Hatodik alkalommal hirdettük meg ezt az önkéntes programot a 13-17 éves fiatalok számára, akik abban segítenek minket, hogy munkánk során a gyerekek véleményét is figyelembe vehessük.

Gyerekekről gondolkodni csak a gyerekekkel érdemes, ezért fontos szerepet töltenek be az alapítványban azok a tinédzserek, akik önkéntesként támogatják a munkánkat. Ők legalább 1, de sokszor 3 évig is önkénteskednek nálunk, viszont mindig nagyon izgalmas, amikor új gyerekek érkeznek hozzánk.

„Az elmúlt évben kb. 30 gyerekkel dolgoztunk együtt, köztük 9 gyermekjogi követtel. Most a követek száma a duplájára nő, akiket több új mentor bevonásával is támogatunk. Soha korábban nem volt ilyen színes és nagy ez a csapat, de más újdonságot is hoz ez az időszak. Évről évre alakítunk azon a módszeren, hogy a találkozók üteme gyerekbarát, hatékony és fenntartható is legyen, és míg tavaly 15 éves volt a legfiatalabb tagunk, most több 13 éves fiú és lány is csatlakozott hozzánk. Izgatottan várjuk, hogy idén mit tanulunk a gyerekektől” – mondta Németh Barbara, a Gyerekrészvétel programunk vezetője.

A követeket nemcsak alkalmanként vagy egy konkrét kérdés kapcsán vonjuk be a munkánkba, hiszen a gyerekek részt vesznek az összes programunk tevékenységében. Az alapítvány önkéntes kollégáiként kétheti rendszerességgel találkozunk velük, és véleményüket figyelembe vesszük a projektekkel kapcsolatos döntéshozatal során.

Az új követek egy online kérdőíven keresztül jelentkeztek hozzánk. A jelentkezőlapuk és személyes interjúk alapján igyekeztünk kiválasztani azokat, akik illenek a csapatba, és személyes motivációjuk leginkább összhangban van az alapítvány tevékenységével. A gyermekjogi követek megújult csapatával 2022. augusztus 25. és 27. között csapatépítő tábort tartottunk Balatonbogláron az EON Hungária Zrt. támogatásával. Minden jelentkezőt meghívtunk ugyanakkor egy közös online csoportba, és bízunk abban, hogy több alkalmi együttműködés alakul ki a többi gyerekkel is.

További tartalmak a témában

csapatépítő követekkel 2022.

Új gyerekekkel bővült a gyermekjogi követ csapatunk

12 új gyerek csatlakozott a Hintalovon csapatához, így szeptembertől a gyermekjogi követek csapata 18 főre nő. Köszönjük, hogy velünk vagytok!

Csapatépítő tábor a gyermekjogi követekkel

Csapatépítő tábort tartottunk a gyermekjogi követekkel

Hintalovon Alapítvány történetében először csapatépítő tábort szervezett a régi és újonnan csatlakozott gyermekjogi követeknek Balatonbogláron. Köszönjük támogatóinknak, az E.ON Hungária Zrt.-nek és a Kúria Kft.-nek ezt a felejthetetlen három napot.

Nemzetközi konferencia a gyerekrészvétel és a biztonság kérdéseiről

Miért vonjuk be a gyerekeket abba, hogy biztonságos környezetet alakítsunk ki számukra? Mit tehetünk szervezetként, hogy a gyerekek véleménye is érvényesüljön abban, hogy milyen szabályokat hozunk ennek érdekében? Tudj meg többet!

Megalakult a Koalíció Gyermekrészvétel munkacsoportja

A Hintalovon Alapítvány koordinálásával megalakult a Gyermekjogi Civil Koalíció Gyermekrészvételi munkacsoportja.

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Adományoddal hozzájárulhatsz a Hintalovon folyamatos működéséhez, és fejlődéséhez, így még több gyermeknek tudunk segíteni.
Egyszeri

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Fesztiválszezon: Tanácsok szülőknek

Mire érdemes odafigyelnünk, ha bulizni indul a gyerekünk? Összegyűjtöttük leghasznosabb tippjeinket a fesztiválszezonhoz!

Ne posztolj a gyerekről!

Tudod mi az a digitális lábnyom? Tudtad, hogy van összefüggés a posztolt képek és az iskolai bullying között? Legyetek online is biztonságban!

Gyerekek és a szexualitás

Felvilágosítás – Mikor és mit mondjunk a gyerekeknek a szexualitásról?

Mikor kezdjünk el beszélni a gyerekeknek a szexualitásról? Mikor és milyen információkat, hogyan osszunk meg a gyerekekkel? A felvilágosítás egy folyamat.

Cikkajánló

×
×

Cart