Új gyerekekkel bővült a gyermekjogi követ csapatunk

12 új gyerek csatlakozott a Hintalovon csapatához, így szeptembertől a gyermekjogi követek csapata 18 főre nő. Köszönjük, hogy velünk vagytok!
csapatépítő követekkel 2022.

Hintalovon

2022.09.02.

12 új gyerek csatlakozott a Hintalovon csapatához, így szeptembertől a gyermekjogi követek csapata 18 főre nő. Hatodik alkalommal hirdettük meg ezt az önkéntes programot a 13-17 éves fiatalok számára, akik abban segítenek minket, hogy munkánk során a gyerekek véleményét is figyelembe vehessük.

Gyerekekről gondolkodni csak a gyerekekkel érdemes, ezért fontos szerepet töltenek be az alapítványban azok a tinédzserek, akik önkéntesként támogatják a munkánkat. Ők legalább 1, de sokszor 3 évig is önkénteskednek nálunk, viszont mindig nagyon izgalmas, amikor új gyerekek érkeznek hozzánk.

„Az elmúlt évben kb. 30 gyerekkel dolgoztunk együtt, köztük 9 gyermekjogi követtel. Most a követek száma a duplájára nő, akiket több új mentor bevonásával is támogatunk. Soha korábban nem volt ilyen színes és nagy ez a csapat, de más újdonságot is hoz ez az időszak. Évről évre alakítunk azon a módszeren, hogy a találkozók üteme gyerekbarát, hatékony és fenntartható is legyen, és míg tavaly 15 éves volt a legfiatalabb tagunk, most több 13 éves fiú és lány is csatlakozott hozzánk. Izgatottan várjuk, hogy idén mit tanulunk a gyerekektől” – mondta Németh Barbara, a Gyerekrészvétel programunk vezetője.

A követeket nemcsak alkalmanként vagy egy konkrét kérdés kapcsán vonjuk be a munkánkba, hiszen a gyerekek részt vesznek az összes programunk tevékenységében. Az alapítvány önkéntes kollégáiként kétheti rendszerességgel találkozunk velük, és véleményüket figyelembe vesszük a projektekkel kapcsolatos döntéshozatal során.

Az új követek egy online kérdőíven keresztül jelentkeztek hozzánk. A jelentkezőlapuk és személyes interjúk alapján igyekeztünk kiválasztani azokat, akik illenek a csapatba, és személyes motivációjuk leginkább összhangban van az alapítvány tevékenységével. A gyermekjogi követek megújult csapatával 2022. augusztus 25. és 27. között csapatépítő tábort tartottunk Balatonbogláron az EON Hungária Zrt. támogatásával. Minden jelentkezőt meghívtunk ugyanakkor egy közös online csoportba, és bízunk abban, hogy több alkalmi együttműködés alakul ki a többi gyerekkel is.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Mitől lesz gyerekbarát egy anyag?

Mitől lesz egy anyag gyerekbarát?

Ha kíváncsi vagy, hogy mire érdemes figyelned egy gyerekeknek szóló anyag készítése kapcsán, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló kiadványunkat!

Szempontrendszer

Szempontrendszer – a véleményükért kiálló gyerekek támogatásához

Virrasztást, sztrájkot, petíciót vagy más akciót szerveznek a suliban? Miket fontos átgondolni előtte?  Ha kíváncsi válaszainkra, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le kiadványunkat!

What should we pay attention to when organising a fresher’s camp

Mire figyeljünk gólyatábor szervezésekor?

Hogyan lehet olyan gólyatábort és más beavatási szertartást szervezni, amelynek során minden szereplő biztonságban és jól érzi magát?

Cikkajánló

×
×

Cart