Önkéntes mentorokat keresünk a Gyerekrészvétel Programunkba

Csatlakozz hozzánk, ha szívesen tennél gyerekekkel közösen a gyerekjogokért!

Hintalovon

2024.06.18.

Fontos neked, hogy a gyerekek részt vehessenek a róluk szóló döntésekben? Szívesen önkénteskednél egyetem, munka mellett? Jelentkezz még ma!

A Hintalovon Alapítványban azért dolgozunk, hogy felhívjuk a figyelmet a gyermekjogok fontosságára. Képzésekkel, szakmai írásokkal segítjük a gyerekeket körülvevő felnőtteket, hogy jobban megértsék, mire van szükségük a gyerekeknek. Ebben a munkában segít minket, már nyolcadik éve a Kiskorú Kollégák csapata, hogy általuk jobban értsük mi foglalkoztatja a mai fiatalokat, mit tapasztalnak az iskolában, családban és a környezetükben. A Kiskorú Kollégáink olyan gyerekek, akik nyilvános eseményeken, konferenciákon, cikkekben, vagy a közös találkozóink alkalmával, megosztják saját véleményüket, meglátásaikat. A Gyerekrészvétel Programról itt olvashatsz bővebben.

A Kiskorú Kollégáink mellett a gyerekrészvétel csapatunk felnőtt oldala azon dolgozik, hogy ezt a közös munkát facilitálja, felkészítve a gyerekeket a biztonságos és valódi részvételre. Ebbe a csapatba keresünk most önkéntes mentorokat, akik segítenek a tréningek lebonyolításában, a csapatépítésben és az erről való kommunikációban.

Téged keresünk, ha:

  • szívesen dolgoznál 13-17 éves gyerekekkel
  • szívesen segítenél a gyerekekkel való közös találkozók körüli felkészülésben, ötletelésben és azok lebonyolításában
  • jól és közérthetően írsz
  • szívesen dolgozol angol nyelvű anyagokkal
  • fontosnak tartod a gyerekek véleményét, jogait
  • legalább heti 5-10 órában, hosszabb távon számíthatunk rád
  • heti egyszer a budapesti irodánkba is be tudsz jönni (egy előre lefixált délutánon, illetve havonta egyszer pedig szombatonként)

Előny, ha: 

  • már dolgoztál együtt ezzel a korosztállyal,
  • otthonosan érzed magad játékok vezetésben,
  • úgy gondolod, tudod, mitől lesz igazán összetartó egy csapat

Érdemes jelentkezned, mivel itt:

  • hozzájárulhatsz az alapítvány minden programjának működéséhez
  • önálló, felelősséggel járó munkát végezhetsz
  • megismerkedhetsz a gyermekrészvételiség alapelveivel és módszertanával
  • egy befogadó és odafigyelő csapat tagja lehetsz
  • egy nemzetközileg is elismert gyermekjogi szervezetnél szerezhetsz tapasztalatot

Hogyan működne a közös munka?

  • Kiskorú Kollégáink munkáját jelenleg hárman facilitálják, az ő munkájukat támogatnád mentorként: a gyerektalálkozók körüli felkészülésben, azok közös megtartásában és a külsős eseményeken való jelenléttel. Gyerektalálkozókat hetente/kéthetente egy előre meghatározott hétköznap délután, illetve havonta egyszer szombatonként tartunk. Ezen felül havi 1-2 alkalommal kísérjük őket külsős együttműködésekre is.
  • Másrészről fontos, hogy mind hazai, mind nemzetközi szinten is kommunikáljunk, transzparensek legyünk a gyerekrészvteli programunkkal, illetve mi magunk is figyeljük, kövessük a nemzetközi fejlesztéseket.
  • Ezeket a feladatokat kell ellátnia a gyerekrészvétel csapatnak közösen, így ha megvan a kölcsönös szimpátia, akkor közösen kitaláljuk, hogy a fentiek közül  mi lenne számodra a legideálisabb.

Jelentkezéshez küldd el önéletrajzodat egy rövid motivációs levéllel a zsofia.sall@hintalovon.hu-ra minél hamarabb, de legkésőbb június 30-ig.

A jelentkezés előtt ismerd meg adatvédelmi irányelveinket. Azzal, hogy elküldöd a jelentkezésedet a fent megadott címre, egyúttal kijelented, hogy megismerted az adatvédelmi tájékoztatót.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Online konzultáció gyerekekkel

Milyen szempontokt érdemes figyelembevenni, ha egy gyerekekkel, virtuálisan, online tartunk megbeszélést? Ajánlás szakembereknek.

Mitől jó a digitális oktatás: tippek gyerekektől tanároknak

Tudd meg, hogy a gyerekek szerint mi teheti jobbá a digitális oktatást, válassz alábbi adományösszegek közül és töltsd le tanároknak szóló tippjeinket!

Gyerekrészvételről érthetően- 6 napos e-mail-kurzus

Tarts velünk 6 napos e-mail-kurzusunkon, amelynek célja, hogy sorra vegyük a gyerekrészvétellel kapcsolatban felmerülő legfontosabb témákat és fogalmakat. Válassz az alábbi adományösszegek közül és kezdd el még ma e-mail-kurzusnkat!

Cikkajánló

×
×

Cart