Online konzultáció gyerekekkel

0Ft10 000Ft

Kiürítés

Leírás

Jelen útmutató a gyerekekkel, családtagokkal folytatott videohívások lebonyolításának jó gyakorlatait igyekszik bemutatni kifejezetten szakemberek részére. Az útmutató nem kötelező előírásokat fogalmaz meg, célja sokkal inkább az, hogy a már jól bevált gyakorlatok, megoldások széles skáláján vezessen végig, melyek segíthetnek a szakembereknek az online megbeszélésekben, virtuális konzultációkban rejlő lehetőségek teljes kihasználásában és továbbfejlesztésében.

A koronavírus elterjedése miatt bevezetett  korlátozó intézkedések valamennyiünk életére, munkájára kihatással  van. A gyerekvédelemben, avagy munkájuk során gyerekekkel együtt dolgozó szakemberek is komoly kihívások elé néztek, amikor a hozott intézkedések eredményeképp kénytelenek lettek a gyerekekkel, családokkal, gondozókkal folytatott fontos megbeszéléseiket, konzultációikat a korábbi személyes forma helyett áthelyezni az online térbe.

Meg kell jegyezni, hogy az online kommunikáció az általános előítéletek ellenére nem feltétlenül jelent „kevésbé jó vagy rossz” megoldást, mint a személyes – a gyerekek számára ugyanis sokszor akár kényelmesebb a virtuális kapcsolattartási lehetőségekkel élni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sok esetben nyitottabb, közvetlenebb kommunikáció tud megvalósulni az online videohívások segítségével.

A járványhelyzet első nagyobb hulláma óta ugyan a digitális, online kommunikáció, a felületek, a technikai, módszertani feltételek és újdonságok óriási fejlődésnek indultak, azonban sok problémás, kihívást, nehézséget jelentő kérdés és terület maradt még ezen a téren, melyre sokan még nem gondoltak vagy esetleg nem volt lehetőségük megoldást találni a virtuális formában folytatni kívánt szakmai megbeszéléseket érintően. Ráadásul amennyiben egy ilyen online konzultáción gyerekek is részt vesznek, különösen érdemes néhány alapvető szempontra odafigyelnie a beszélgetést vezető szakembernek. Most ezeket az alapvető, de egyenként is nagyon hatékony és hasznos jó gyakorlatokat szedtük össze egy útmutató keretében, melyek betartásával sokkal eredményesebbé tehető egy-egy online térbe áthelyezett gyerekekkel és családtagokkal lefolytatott beszélgetés. Reméljük, hogy kommunikációs “mankóként”  ez az összefoglaló segítség lehet a szakemberek részére.

További hasznos anyagok  digitális térhez kapcsolódóan:

Top 10 ötlet a digitális oktatáshoz

Tanárként egy digitális osztályteremben

Mitől lehet jó a digitális oktatás: Tippek gyerekektől felnőtteknek

Hogyan legyél elég jó digitális szülő?

További információk

Adományösszeg

0 Ft, 500 Ft, 1000 Ft, 2000 Ft, 5000 Ft, 10000 Ft