Gyermekjogi Központ – hogyan segítünk?

Hintalovon

2021.12.01.

A Gyermekjogi Központunkat azért hoztuk létre, hogy gyermekjogi tanácsadással tudjuk segíteni a gyerekek legfőbb érdekének és jogainak érvényesülését.  Az elmúlt 5 évben több, mint 1500 ügyben adtunk jogi tanácsot. Alapítványunk minden esetben gyermekjogi szempontú megközelítést alkalmaz, ami azt jelenti, hogy függetlenül a kérdező személyétől szakmai szempontjaink és ajánlásaink mindig az ügyben érintett gyerek legfőbb érdekét tartják szem előtt.

Tanácsadásunk ingyenes és bárki számára elérhető. A gyerekektől érkező jogi segítségkérést soron kívül előrevesszük.

2022-ben átlagosan napi egy új ügy érkezik be hozzánk, ezért igyekszünk többféle módon segíteni. A beérkezett ügyeket nem időrendben, hanem azok sürgőssége alapján kezeljük, leterheltségünk miatt pedig sokszor elfordul, hogy nem tudunk azonnal válaszolni.  A gyerekjogi ügyek azonban sokszor nem várhatnak, emiatt többféle lehetőséget igyekszünk kínálni ahhoz, hogy elérhető gyerekjogi  információkat biztosítsunk.

  1. Ha sürgős gyermekjogi kérdése van, használja chatbotunkat, ami a hintalovon.hu weboldalunk jobb alsó sarkában található, ahol a  leggyakoribb gyermekjogi kérdésekre tudunk válaszolni.
  1. Egyedi megkeresést a Kapcsolatfelvételi űrlap kitöltésével tudunk fogadni kizárólag ezekben az ügyekben:
  • oktatást (bölcsőde, óvoda, iskola, sportszervezetek) érintő gyermekjogi ügyek
  • szülők közötti konfliktus (válás, kapcsolattartás) okozta gyermekjogi sérelmek
  • gyerekeket érintő bántalmazási ügyek
  • online biztonsággal kapcsolatos gyermekjogi kérdések

Fontos: személyes illetve telefonos kapcsolatfelvételre a személyes adatok  és információk  érzékenysége és biztonságos kezelése miatt nincs lehetőség.

Nem tudunk vállalni olyan ügyet ami szakellátásban élő gyerekeket érint.  Ha ilyen,  gyermekvédelmi döntéssel vagy ellátással vagy kapcsolatos ügyben van szüksége aktív jogi közreműködésre, itt talál jogsegélyszolgálatokat: https://hintalovon.hu/2021/02/05/jogsegely-szolgalatok/

Korábbi ügyeink tapasztalatait  feldolgozzuk, ezek is segíthetik a tájékozódást.

  1. Az elmúlt 5 év leggyakoribb gyermekjogi kérdései és válaszai: https://hintalovon.hu/gyakori-kerdesek-felnotteknek/
  1. A leggyakoribb ügyeinkből készült esettanulmányaink: https://hintalovon.hu/esettanulmanyok/ 

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Fesztiválszezon: Tanácsok szülőknek

Mire érdemes odafigyelnünk, ha bulizni indul a gyerekünk? Ha kíváncsi vagy leghasznosabb tippjeinkre, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le még ma kiadványunk!

Szempontrendszer

Szempontrendszer – a véleményükért kiálló gyerekek támogatásához

Virrasztást, sztrájkot, petíciót vagy más akciót szerveznek a suliban? Miket fontos átgondolni előtte?  Ha kíváncsi válaszainkra, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le kiadványunkat!

Biztonságos, egyszerűen hozzáférhető és könnyen használható – mi az? Az óvszer

Miért a biztonságos szex a jó szex? Válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le kiadványunkat, mely jó kiindulási alap lehet a biztonságos szexről szóló beszélgetéseknek.

Cikkajánló

×
×

Cart