SozialMarie-díjat kapott a YELON: köszönjük!

A zsűri indoklása szerint a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány által életre hívott program nagyrészt önkéntesekből álló csapata által, rendkívül magas színvonalú szakmai gárda támogatásával, a célközönség igényeire reflektálva, folyamatos fejlesztésekkel valóban a gyerekek és fiatalok védelmét szolgálja

Hintalovon

2019.05.09.

A SozialMarie-val, a legrégebbi európai társadalmi innovációs díjjal az idén május 1-én, Bécsben tüntették ki 15 olyan, kiemelkedő projekt gazdáit, amelyek új megközelítésmódokkal adnak innovatív válaszokat addig nem vagy nem megfelelően kezelt, illetve korábban ismeretlen kihívásokra.

2019-ben összesen 224 jelentkezés érkezett a SozialMarie pályázatára 6 országból (107 Ausztriából, 44 Magyarországról, 32 Szlovákiából, 24 Csehországból, 14 Horvátországból és 3 Szlovéniából), melyek közül a szakértői zsűri döntése alapján 33 jelölt jutott túl az első körön, és vehetett részt a díjátadón.

Az eseményen az első 3 helyezettnek és 12 további nyertesnek ítéltek díjat, melyek közül összesen 4-et magyarországi pályázók kaptak: a 3. helyet szerezte meg az Utcáról Lakásba Egyesület projektje, a „Házkezelőség a lakhatási válságból kivezető úton”, a nyertes kezdeményezések között pedig a YELON mellett helyett kapott még a „Fenntartható fejlődéssel és energiahatékonysággal kapcsolatos oktatás, interaktív és digitális eszközök segítségével” és az „Uccu Budapest Roma Városi Séták” projekt.

A fővédnökök választásai

A díj fővédnökei is választottak egy-egy projektet, amelynek a következő év során széleskörű támogatást biztosítanak. Czafrangó János, a társadalmi vállalkozások szakértője az „Uccu Budapest Roma Városi Séták” projektet választotta, míg Sandra Pazman Tordová, a szlovák Nota Bene hajléktalan újság alapítója és főszerkesztője a „Házkezelőség a lakhatási válságból kivezető úton” projektet támogatja majd.

A 3. helyezéssel járó 5000 és a nyertes projekteknek ajánlott 2000 eurós pénzjutalom ezeknél a szervezeteknél már gyökeres változások és kiemelkedő fontosságú fejlesztések motorja lehet. Ugyanakkor olyan fantasztikus emberekkel, valóban innovatív megoldásokkal, elképesztő érzékenységgel felfedezett és gondozott területekkel ismerkedhetett meg mindenki, aki részt vett a gálán, vagy a SozialMarie valamelyik felületén követte az idei nevezők pályázatainak sorsát, ami mellett nem kérdés, hogy önmagában ebben a társaságban helyet kapni is komoly megtiszteltetés. Ha volt is favoritja a résztvevőknek, ismeretlen maradt az este folyamán annak a rossz érzése, amikor nem az nyer, akinek az ember a szíve mélyén szorít: valójában minden díjazott sikerének közösen, őszintén örült a közönség, ugyanis a zsűri még akkor sem tudott volna rossz döntést hozni, ha kifejezetten ez is lett volna a célja.

A nyertesek bemutatkozásai és a zsűri indoklása

Az egyes pályázók a felhívásnak eleget téve minden részletre kiterjedően bemutatták tevékenységüket, emellett a díjjal együtt a zsűri döntését indokló szempontokat is megismerhették.

A YELON esetében ennek egyik legfontosabb gondolata az volt, hogy a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány által életre hívott program nagyrészt önkéntesekből álló csapat által, rendkívül magas színvonalú szakmai gárda támogatásával működik, és a célközönség igényeire reflektálva, folyamatos fejlesztésekkel valóban a gyerekek és fiatalok védelmét szolgálja.

Tekintve, hogy mind az Alapítvány, mind a YELON elsődleges célja ez, fantasztikus öröm és hála, valamint elképesztő megtiszteltetés volt átvenni a díjat. Ezúton is köszönjük minden kedves önkéntesünknek, aki tudásával, idejével és szeretetével teszi azzá a Yelont, ami; minden partnerünknek, barátunknak, támogatónknak, valamint mindenkinek, aki ránk szavazott, a bizalmát; és a SozialMarie stábjának a jobb életfeltételek, a szociális igazságosság, és az esélyegyenlőtlenség csökkentése érdekében végzett, szavakba nem önthető munkáját és elismerését.

Minden jelöltnek és díjazottnak szeretettel gratulálunk!

Fotók: © Unruhe Privatstiftung, Matthäus Proskawetz

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Biztonságos, egyszerűen hozzáférhető és könnyen használható – mi az? Az óvszer

Miért a biztonságos szex a jó szex? Válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le kiadványunkat, mely jó kiindulási alap lehet a biztonságos szexről szóló beszélgetéseknek.

Grooming – előzd meg, vedd észre, támogasd jól a gyereked!

Ha kíváncsi vagy mit is jelent a grooming és hogyan veheted észre, ha gyereked becserkészés áldozata lett, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le az erről szóló kiadványunkat!

Az integrált gyermekvédelmi rendszer 10 alapelve

Ismerd meg az EU által kidolgozott integrált gyermkvédelmi rendszer 10 alapelvét, melyek mentén a Hintalovon Alapítvány is működik!

Cikkajánló

×
×

Cart