SozialMarie-díjat kapott a YELON: köszönjük!

A zsűri indoklása szerint a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány által életre hívott program nagyrészt önkéntesekből álló csapata által, rendkívül magas színvonalú szakmai gárda támogatásával, a célközönség igényeire reflektálva, folyamatos fejlesztésekkel valóban a gyerekek és fiatalok védelmét szolgálja

Hintalovon

2019.05.09.

A SozialMarie-val, a legrégebbi európai társadalmi innovációs díjjal az idén május 1-én, Bécsben tüntették ki 15 olyan, kiemelkedő projekt gazdáit, amelyek új megközelítésmódokkal adnak innovatív válaszokat addig nem vagy nem megfelelően kezelt, illetve korábban ismeretlen kihívásokra.

2019-ben összesen 224 jelentkezés érkezett a SozialMarie pályázatára 6 országból (107 Ausztriából, 44 Magyarországról, 32 Szlovákiából, 24 Csehországból, 14 Horvátországból és 3 Szlovéniából), melyek közül a szakértői zsűri döntése alapján 33 jelölt jutott túl az első körön, és vehetett részt a díjátadón.

Az eseményen az első 3 helyezettnek és 12 további nyertesnek ítéltek díjat, melyek közül összesen 4-et magyarországi pályázók kaptak: a 3. helyet szerezte meg az Utcáról Lakásba Egyesület projektje, a „Házkezelőség a lakhatási válságból kivezető úton”, a nyertes kezdeményezések között pedig a YELON mellett helyett kapott még a „Fenntartható fejlődéssel és energiahatékonysággal kapcsolatos oktatás, interaktív és digitális eszközök segítségével” és az „Uccu Budapest Roma Városi Séták” projekt.

A fővédnökök választásai

A díj fővédnökei is választottak egy-egy projektet, amelynek a következő év során széleskörű támogatást biztosítanak. Czafrangó János, a társadalmi vállalkozások szakértője az „Uccu Budapest Roma Városi Séták” projektet választotta, míg Sandra Pazman Tordová, a szlovák Nota Bene hajléktalan újság alapítója és főszerkesztője a „Házkezelőség a lakhatási válságból kivezető úton” projektet támogatja majd.

A 3. helyezéssel járó 5000 és a nyertes projekteknek ajánlott 2000 eurós pénzjutalom ezeknél a szervezeteknél már gyökeres változások és kiemelkedő fontosságú fejlesztések motorja lehet. Ugyanakkor olyan fantasztikus emberekkel, valóban innovatív megoldásokkal, elképesztő érzékenységgel felfedezett és gondozott területekkel ismerkedhetett meg mindenki, aki részt vett a gálán, vagy a SozialMarie valamelyik felületén követte az idei nevezők pályázatainak sorsát, ami mellett nem kérdés, hogy önmagában ebben a társaságban helyet kapni is komoly megtiszteltetés. Ha volt is favoritja a résztvevőknek, ismeretlen maradt az este folyamán annak a rossz érzése, amikor nem az nyer, akinek az ember a szíve mélyén szorít: valójában minden díjazott sikerének közösen, őszintén örült a közönség, ugyanis a zsűri még akkor sem tudott volna rossz döntést hozni, ha kifejezetten ez is lett volna a célja.

A nyertesek bemutatkozásai és a zsűri indoklása

Az egyes pályázók a felhívásnak eleget téve minden részletre kiterjedően bemutatták tevékenységüket, emellett a díjjal együtt a zsűri döntését indokló szempontokat is megismerhették.

A YELON esetében ennek egyik legfontosabb gondolata az volt, hogy a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány által életre hívott program nagyrészt önkéntesekből álló csapat által, rendkívül magas színvonalú szakmai gárda támogatásával működik, és a célközönség igényeire reflektálva, folyamatos fejlesztésekkel valóban a gyerekek és fiatalok védelmét szolgálja.

Tekintve, hogy mind az Alapítvány, mind a YELON elsődleges célja ez, fantasztikus öröm és hála, valamint elképesztő megtiszteltetés volt átvenni a díjat. Ezúton is köszönjük minden kedves önkéntesünknek, aki tudásával, idejével és szeretetével teszi azzá a Yelont, ami; minden partnerünknek, barátunknak, támogatónknak, valamint mindenkinek, aki ránk szavazott, a bizalmát; és a SozialMarie stábjának a jobb életfeltételek, a szociális igazságosság, és az esélyegyenlőtlenség csökkentése érdekében végzett, szavakba nem önthető munkáját és elismerését.

Minden jelöltnek és díjazottnak szeretettel gratulálunk!

Fotók: © Unruhe Privatstiftung, Matthäus Proskawetz

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

MInden gyereknek joga van a suliban

Minden gyereknek joga van a suliban …

Mit jelentenek a gyerekjogok az iskolában? Lehet-e enni a tanórán? Ki mehet-e a gyerek pisilni óra közben? Ha kíváncsi vagy összefoglalónkra, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le kiadványunkat!

3 + 1 tipp felelős felnőtteknek - Mit csinálj, ha megjelenik a fejtetvesség egy gyerekközösségben?

Mire figyeljünk, ha megjelenik a fejtetvesség egy gyerekközösségben? – 3 +1 tipp felelős felnőtteknek

Ha kíváncsi vagy, hogy felelős felnőttként mit tehetsz, ha egy gyermekközösségben megjelenik a fejtetvesség, akkor töltsd le erről szóló kiadványunkat!

Szülői kommunikáció váláskor – 5 lehetőség a nézeteltérések békés lezárására

A válás nem a gyerek döntése, de érinti őt, ezért fontos, mit tudunk tenni szülőként azért, hogy a lehető legkevésbé sérüljön.

Cikkajánló

×
×

Cart