Kampány a Nők Lapjával az internetes zaklatás ellen

A cyberbullying globális méretű problémává nőtte ki magát: a statisztikák szerint minden harmadik fiatalt ért már ilyen típusú zaklatás, miközben, ha az értük felelős felnőtteket kérdezzük a témában, leggyakrabban tehetetlennek érzik magukat.
stopabuzus

Hintalovon

2020.09.17.

A cyberbullying globális méretű problémává nőtte ki magát: a statisztikák szerint minden harmadik fiatalt ért már ilyen típusú zaklatás, de a közszereplők, az újságírók is napi szinten céltáblái a névtelen, arctalan kommentelőktől érkező sértő megjegyzéseknek, kritikáknak.

A független újságírók fenyegetettsége világszerte növekszik, a női újságírók helyzete ezen a téren pedig a szakmán belül is sokszor különösen megterhelő. Konfliktuszónákban az ellehetetlenítésük, fizikai bántalmazásuk és megerőszakolásuk a háborús nemi erőszakéhoz hasonló: célja a leigázás és mindannak a szimbolikus és fizikai megsemmisítése, amit egy női újságíró képviselhet – esélyegyenlőség, demokratikus érték, szolidaritás.

[woo_product_slider id=”4796″]

Az áldozatok közül sokan nem mernek beszélni lelki traumájukról, pedig a kibeszélés, a „nem vagyok egyedül”-érzése az első lépés a gyógyulás felé vezető úton. Fontos, hogy felhívjuk a figyelmet a jelenségre és hogy minél szélesebb körben beszéljünk a témáról.

2020 szeptemberében a Central Médiacsoport a Hintalovon Alapítvány szakmai segítségével érzékenyítő kampányt indít az internetes zaklatás ellen. A kampányban olyan közszereplőket is meg szeretnénk szólaltatni, akik akár a saját történetükön keresztül segítik a traumán átesett fiatalokat és családtagjaikat.


#zérótolerancia #agyerekjogvilágnézet #stopabuzus

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Teljesen rendben van, ha- plakát

Teljesen rendben van – Plakát

Milyen az a hely, ahol a gyerekek biztonságban érzik magukat? Szerintünk olyan, ahol lehet hibázni, kérdezni, fáradtnak lenni, segítséget kérni  Ha kíváncsi vagy plakátunkra, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le még ma!

gyerekek a jogi eljárásokban

Gyerekbarát anyagok jogi eljárásokhoz

A felnőttek felelőssége, hogy a gyerekeket tájékoztassák a jogaikról a jogi eljárásokban. A gyerekbarát anyagok érhetőbbé teszi a gyerekeknek mi fog velük történni egy jogi eljárás során.

Vigyázz magadra!

Vigyázz magadra! – Miért és hogyan vonjuk be a gyerekeket az erőszak elleni védelembe?

Szeretnénk, hogy a gyerekek szólnának, ha bántják őket vagy másokat, lépjenek fel az erőszak ellen. De hogyan érjük ezt el? Ha kíváncsi vagy válaszainkra, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le kiadványunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart