Díjak, elismerések

Hintalovon

Bár a munkánk eredményét nem az elnyert díjak száma mutatja meg igazán, de azért nagyon büszkék vagyunk, hogy az elmúlt 5 évben több programunk is számos nemzetközi vagy hazai díjban, szakmai és közéleti elismerésben részesült.

Nemzetközi Díjak

Ügyvédek a Közjóért – PILnet Magyar Pro Bono Díj 2017 – Gyerekjogi Központ

Az Ügyvédek a Közjóért – Magyar Pro Bono Díjat a PILnet a Magyar Ügyvédi Kamarával közösen alapította 2011-ben. Minden évben két díj kerül átadásra: egy ügyvédi iroda, valamint egy ügyvéd részére. A jelölési ív segítségével bármely természetes vagy jogi személy jelölhet egy vagy több ügyvédi irodát, illetve ügyvédet, akik az elmúlt év során kiemelkedő pro bono tevékenységükkel a közjót szolgálták. A Dentons a Hintalovon Alapítvánnyal közösen nyerte el 2017-ben a legnagyobb globális pro bono ügyvédi fórum díját.

A20 Social Leadership Summit on Child Advocacy (Beijing, 2018) – Gyerekjogi Központ

Gyerekjogi Központunk 20 ország képviselővel versenyzett a gyerekvédelem területén és hozta el a legjobbnak járó díjat. A 2018-as Beijingben megrendezett konferenciára 20 ország gyermekjogokkal foglalkozó szervezetei kaptak meghívást, hogy  a képviselt országuk gyermekjóléti és gyermekjogi programjaikat bemutassák, és felmérjék az együttműködési lehetőségeiket.

SozialMarie Prize 2019Yelon

SozialMarie az egyik legnagyobb nemzetközi elismerés a non-profit kezdeményezések területén, minden évbben 15 projekt kerül elismerésre, 2005 óta ez a legnagyobb elismerés Európában. 2019-ben a YELON nyerte el a Sozial Marie díját. A Zsűri indoklása szerint a szexualitás tabusítása megkönnyíti a kísértést. A YELON azon az elven alapszik, hogy a gyerekeknek és fiataloknak joguk van a biztonságos információhoz. Ennek az információnak hozzá kell járulnia a fiatalok fizikai és pszichológiai önrendelkezéséhez. A honlap felhasználóbarát működését a felhasználók folyamatos tartalombővítésbe történő bevonásával érik el. A magas szakmai színvonalat az önkéntes chatelők rendszeres képzése és szupervíziója garantálja. A kezdeményez egy innovatív felvilágosító szolgáltatás a gyerekek és fiatalok védelmére.

Hazai elismerések

Év honlapja 2017  – Yelon

“Az Év Honlapja Díj” az egyik legjelentősebb elismerés a magyar online térben, 2017-ben a Hintalovon Alapítvány Yelon programja nyerte el az Év Honlapja elismerést NGO kategóriában.

Highlights of Hungary 2017 shortlist – Yelon

Highlights of Hungary egy non-profit kezdeményezés, amely évente, kategóriák nélkül díjazza a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket. Célja, hogy a kiválóság, a hazaszeretet és a cselekvő lokálpatriotizmus értékei mentén, évente elismerje és széles körben megismertesse a leginspirálóbb történeteket, valamint közösséget szervezzen azok alkotói és alakítói köré. 2017-ben a Yelon került fel a kezdeményezés legjobbjai közé.

Civil Díj 2018: “Legnagyobb hatású Program”  – Yelon

Hintalovon Alapítvány szexedukációs programja, a Yelon a Legnagyobb Hatású Projekt kategóriában vehette át a Civil Díjat (www.civildij.hu) a MagNet Közösségi Házban rendezett díjátadón. A NIOK Alapítvány és a Civil Iránytű Alapítvány által létrehozott és a MagNet Közösségi Bank által támogatott program olyan kezdeményezéseket, projekteket részesít kitüntetésben, amelyek újszerű megközelítést alkalmazva kiemelkedő eredményeket érnek el.

ARANYPENGE 2017 shortlist – Yelon

Az aranypenge a magyar kreatív szakma egyik legrangosabb elismerése, a versenyen 2017-ben shortlistre került a Yelon kampánya.

ARC Óriásplakát Kiállítás 2017 and 2018

Az ARC leginkább az évente megrendezésre kerülő ARC közérzeti pályázat és kiállításról ismert. 2000 óta a kreativitás szabadságáról szól. Korlátlanul pályázhat bárki, és a kiállítások is nyitottak, éjjel-nappal ingyenesen megtekinthetők. Már 19 éve kreatív gondolatokat, véleményeket bemutató és véleményformáló képkulturális eseményként vesz részt a társadalmi folyamatokban. A Hintalovon üzenetei a HPS ügynökséggel közösen két évben bejutottak a legjobbak közé és részt vehettek az óriásplakát kiállításon.

Forbes Magazin – 50 Legbefolyásosabb Magyar NŐ 2019 Gyurkó Szilvia, az Alapítvány vezetője

A Forbes magazin 2019-ban is elkészítette a Legbefolyásosabb magyar nők összesen 50 fős listáját, üzlet, közélet, kultúra és média témákban rangsorolta a vezetőket, a listára Gyurkó Szilvia, a Hintalovon alapítója és vezetője is felkerült.

Civil Díj 2020: “Legjobb érdekérvényesítő” shortlist – “Te hogy látod ?” kampány

2020-babn ötödik alkalommal osztották ki az Civil Díjat a tavalyi év legkiemelkedőbb civil kezdeményezéseinek és szervezeteinek. A beérkezett 98 pályázat közül a “Te hogy látod?” kampányunkat a legjobb érdekérvényesítő kampány kategória döntősei közé választották. A „Te hogy látod?” kampány 2019-ben elsőként vonta be a gyerekeket abba a folyamatba, amellyel az ENSZ ötévente felméri, milyen a gyerekek helyzete Magyarországon. A nagyszabású felmérés során 5300 gyerek mondta el a véleményét, melyet gyermekjogi követeink az ENSZ Gyermekjogi Bizottsága és az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt is képviseltek. 

Glamour Év Hősnője 2020 – Gyurkó Szilvia

A 12. alkalommal megrendezésre került a GLAMOUR “Women of the Year” gáláján az Év hősnője címet a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány alapítója, Dr. Gyurkó Szilvia kapta, közel 140 000 szavazatot adtak le a magazin olvasói kedvenc női jelöltjeikre.

Doing Good 2020 – Az év legjobb CSR projektjei

Az első Doing Good: CSR Award versenyre több, mint 50 pályázat érkezett, ebből 26-ot juttatott döntőbe a zsűri. Az online eredményhirdetést január 28-án tartottuk. A zsűri összesen öt Kategóriagyőztes és kilenc Special mention kiemelést osztott ki.

Együttműködésen alapuló nonprofit projektek kategóriában kategóriagyőztes lett InternetMost kutatás a Telekom és a Hintalovon Alapítvány együttműködésében Special Mention kiemelést kapott a Nők Lapja a gyermekjogokért: Gyermekbarát média, gyerekvédelmi irányelvek a Central Médiánál, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány közreműködésével projektünk Esélyegyenlőség, felelősségvállalás, adományozás, hátrányos helyzetű csoportok segítése kategóriában.

Best Net 2020Gyermekjogi Tanácsadó Robot Bronz díj

A Kreatív digitális eszközöket és megoldásokat díjazó versenyének célja, hogy megtalálja a legsikeresebb digitális kommunikációs kampányokat és online megoldásokat a magyar piacról. A Hintalovon Alapítvány chatbotja Bronz díjat kapott a CSR kategóriában. A chatbot látrehozását a bp, a Dentons és a Magyar Telekom támogatta.

Influ 2021- Arany díj: Digitális szülőség kampány a Magyar Telekommal

a 2021 tavaszán a Magyar Telekommal közösen készített Digitális Szülő kampány elnyerte a legjobbnak járó díjat.

CMA 2021- Ezüst: Beengednél egy idegent a gyermeked szobájába kampány

A digitális szülőségről készült kampány szakmai együttműködő partnereként a kampány minden fejlesztési fázisában aktívan részt vettünk és szerepünk volt a kampány pr-megjelenéseiben és interjúiban is. A kampány ezüst díjat nyert.

További tartalmak a témában

Nincs kapcsolódó tartalom.

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Az integrált gyermekvédelmi rendszer 10 alapelve

Ismerd meg az EU által kidolgozott integrált gyermkvédelmi rendszer 10 alapelvét, melyek mentén a Hintalovon Alapítvány is működik!

Olyan buta vagyok Anya!

Mit teszel, ha a gyereked saját magát szidja? Hogyan erősítheted gyereked önbizalmát? Olvasd el tippjeinket!

Gyerekjogi ábécé

Gyerekjogi ábécé – Plakát

Mire van szüksége a gyerekeknek? Mitől kell megóvni őket? A gyerekjogok nem elvont, bonyolult jogi passzusok, hanem azok a feltételek, melyek a kiegyensúlyozott gyerekkorhoz szükségesek.  Ha kíváncsi vagyok Gyerekjogi ábécé-nkre, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le plakátunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart