Gyerekjogok és gyerekvédelem a köznevelési rendszerben – személyes pedagógus-továbbképzés

Mik azok a gyerekjogok, és hogyan is segítik a pedagógiai munkát? Többet szeretnél tudni? Jelentkezz még ma képzésünkre!

Dátum

2024. 08. 23.

Időtartam

9.00-17.00

Kinek ajánljuk?

pedagógusoknak és érdeklődő felelős felnőtteknek

Előadók

dr. Gyurkó Szilvia és Merényi Dóra

Típus

személyes

Elérhetőség

Támogatási összeg

19 000 Ft

Tematika

  • ENSZ Gyermekjogi Egyezmény és releváns magyar jogszabályok,
  • intézményi szabályozások, házirend, iskolai jogosítványok szerepe, valamint a pedagógusok jogai, felelőssége és ezek kapcsolódása a gyermekek jogaihoz és egyéni felelősségéhez,
  • az iskolai élet szempontjából releváns egyes gyermekjogok mélyebb vizsgálata
  •  iskolai zaklatás, gyermekbántalmazás valamint kortársbántalmazás jelensége, felismerése, megelőzése és kezelése iskolai környezetben,
  •  hol kezdődik az erőszak, és milyen formái vannak a bántalmazásnak
  • egy pedagógus hogyan tudja elérni, hogy szóljon a gyermek, ha bántják őt, vagy jelezze, ha másokat ér bántás,
  • a gyermek legfőbb érdeke alapelv, mely a Gyermekjogi Egyezmény egyik legfontosabb cikke,
  • gyermekrészvétel fontossága az iskolai életben, valamint a véleménynyilvánítási jog lehetőségei, korlátai, az ezzel kapcsolatos gyakorlati tapasztalatok.

Leírás

Gyakori félreértés, hogy a gyerekjogok érvényesítése a pedagógiai elvárásokkal és standardokkal versengő, rivalizáló helyzetben van. Eközben a valóságban a gyermekjogokkal kapcsolatos tudatosság a pedagógusok helyzetét is könnyíti. De hogy néz ez ki a gyakorlatban? Mire van szüksége egy gyereknek a köznevelésben? Mitől kell védeni őket? Mik azok a gyerekjogok, és hogyan segítik a pedagógiai munkát? A képzés során ismertetjük és megvitatjuk a gyerekjogokkal kapcsolatos általános ismereteket az ENSZ Gyermekjogi Egyezménye és a releváns magyar jogszabályok alapján. Interaktív előadás és kiscsoportos esettanulmányok során átbeszéljük az intézményi szabályozások, házirend, iskolai jogosítványok szerepét, valamint a pedagógusok jogait, felelősségét, és ezek kapcsolódását a gyermekek jogaihoz és egyéni felelősségéhez. Jelentkezz, és tegyél te is egy olyan jövőért, ahol a gyerekek jól és biztonságban lehetnek!

Lehetőség van a képzésen való részvételt beszámítani a pedagógusok kötelező továbbképzési időszakába, erről több információt ide kattintva találsz.

Az Alapítvány felnőttképzési nyilvántartási száma: B/2020/001391

A képzés személyes formában valósul meg Budapesten. A Jelentkezem gomb automatikusan átirányít az adományozási felületre, ahol a képzésre való regisztráció, illetve a regisztráció után a képzéssel kapcsolatos minden fontos információ elérhetővé válik. 

A képzést minimum 12 fő jelentkezése esetén tudjuk csak megtartani. 

Következő események

Szexedukáció a gyakorlatban: Módszertani tréning a szakellátásban dolgozóknak #2 – akkreditált személyes továbbképzés

Minden gyereknek joga van a biztonsághoz, a szexuális visszaélésektől való védelemhez - bármilyen speciális is a helyzete. Jelentkezz módszertani képzésünkre, és ismerd meg azokat a konkrét eszközöket, melyek szakemberként segíthetnek Téged a gyerekekkel szembeni szexuális visszaélések megelőzésében!

25 000 Ft

Mi a pedofília, és mik a legfontosabb tudnivalók a gyermekekkel szembeni szexuális erőszakról? – ingyenes e-learning képzés felelős felnőtteknek

Mit tehetünk felelős felnőttként azért, hogy a gyerekek minél nagyobb biztonságban legyenek? Többet szeretnél tudni? Jelentkezz még ma képzésünkre!

Ingyenesen is elérhető

Milyen a valódi szexedukáció, és hogyan tudja segíteni a bántalmazási esetek megelőzését? #1 akkreditált e-learning képzés

Minden gyereknek joga van a biztonságos gyerekkorhoz, és a szexuális nevelés egy nagyon fontos eszköz a szexuális visszaélések és más bántalmazási formák megelőzéséhez. Jelentkezz képzésünkre még ma, és tanuljunk együtt a gyerekek biztonságáért!  

17 500 Ft