Teszünk eleget?

Mit tesz a Hintalovon Alapítvány azért, hogy biztonságban és jól érezzék magukat a gyerekek?

Hintalovon

2024.02.16.

Aki segítő szakmában dolgozik, sokszor találkozik azzal az érzéssel, hogy lehetne még többet segíteni. És még többet segíteni. És egészen az önfeláldozásig segíteni, különösen, ha gyerekekről van szó. 

Ez egy olyan csapda, amibe könnyű belesétálni, hiszen tényleg mindig lehet többet segíteni, hiszen a gyerekek eleve kiszolgáltatottak. Akkor is segítségre és támogatásra szorulhatnak, ha történetesen családban nevelkednek, és úgy összességében minden rendben van körülöttük. 

Nemcsak a pszichológusok, a családsegítők és a szociális segítők végeznek segítő munkát, de minden tanár, bölcsődei dajka, nevelőszülő, védőnő és rendőr is a gyerekek védelmét szolgálja. Mi is ezt tesszük, időről időre feltéve magunknak a kérdést, hogy vajon hogyan tudunk a leghasznosabbak lenni, hogyan tudunk a legtöbbet tenni azért, hogy a gyerekjog világnézet legyen?

Ha végigolvasod a lenti listát talán te is találsz közöttük olyat, ami téged is segít, amire neked és a környezetedben élő gyerekeknek is szükségük lehet.

Ezért:

  • Nagyon sok előadást, képzést és tréninget tartunk a gyermekvédelemben dolgozó munkatársaknak, mert hiszünk abban, hogy a közös szakmai alapok, a közös tudás az egymással való együttműködés fontos érték, és a bántalmazás megelőzésének és felismerésének kulcsa.
  • Tavaly elindítottuk online is elérhető, akkreditált képzéseinket ügyvédeknek, szociális segítőknek, továbbképzések pedagógusoknak és minden érdeklődőnek. Ez a  Hintalovon Akadémia.
  • 2017 óta készítjük el a Gyermekjogi jelentést, amely azt mutatja be tényszerűen, adatokkal alátámasztva, hogy milyen volt gyereknek lenni Magyarországon az adott évben. 
  • Rendszeres online fogadóóra keretében gyerekjogi tanácsadást végzünk, jelzésőrendszeri tagként jelzést teszünk a gyermekjóléti szolgálatok felé, ha gyermekbántalmazás gyanúja jut tudomásunkra.
  • Segítjük a gyerekekkel foglalkozó intézményeket, szervezeteket, közösségeket abban, hogy tegyenek a gyerekek biztonságáért, a bántalmazás megelőzéséért. Ez a NEMECSEK Programunk.
  • A gyerekekkel kapcsolatos ügyekben a médiának óriási felelőssége van. Ezért elindítottuk a Gyerekbarát média és reklám projektünket, segítve a médiában dolgozó szakembereknek minden olyan kérdésben,amely a gyerekek nyilvánossá előtt való megjelenése, vagy szerepeltetése kapcsán felmerülhet.
  • A gyerekek elleni szexuális erőszak megelőzése és megállítása érdekében a lehető legtöbb fórumon felszólalunk, aláírásokat gyűjtünk, nemzetközi hálózathoz csatlakozunk, igyekszünk a lehető legtöbbet tenni azért, hogy minden gyereknek járjon az erőszakmentes gyerekkor.
  • A felelős és tudatos digitális gyerekvédelem szinte mindenkit érintő és érdeklő téma. A szülőknek és szakembereknek tartott képzéseink fontos eleme az online biztonság, a legkisebb kortól kezdve.
  • Igyekszünk a legtöbb felkérésnek eleget tenni, előadáson, kerekasztal-beszélgetésen, szakmai rendezvényeken, konferenciákon részt venni, minél nagyobb nyilvánosság előtt, minél szélesebb körben felhívni a figyelmet a gyerekkor fontosságára, és arra, hogy minden gyerek számít.
  • Gyerekekről csak gyerekekkel együtt érdemes gondolkodni. Az alapítvány Kiskorú Kollégái tanácsadóként, aktivistaként, kutatóként dolgoznak velük, szakmai rendezvényeken és a médiában is kiállnak a gyerekek jogaiért. Elsősorban pedig velünk vannak, és ha azt gondolnánk, hogy a gyerekek a jövő, akkor minden pillanatban emlékeztetnek bennünket arra, hogy a gyerekek a jelen.

Hiszünk abban, hogy a gyermekjogok egy szebb jövő záloga, amiben a gyerekek vigyáznak egymásra és magukra, a felnőttek pedig jobban oda tudnak figyelni a gyerekek szükségleteire, és mindent megtesznek azért, hogy megvédjék őket.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Családi Szerződés

Bejön kopogás nélkül a szobádba? Türelmetlenek vagytok egymással? Zavarjátok egymást tanulás, munka közben? Itt egy kis segítség a békés családi élethez!

A verés tilos

Miért tilos a verés? – Beszéljünk a fenyítés káros hatásairól

Miért ártalmas a pofon, a fenékre csapás vagy a tasli ? Milyen más nevelési technikákat tudunk alkalmazni helyette? Segítünk!

Gyerekjogi ábécé

Gyerekjogi ábécé – Plakát

Mire van szüksége a gyerekeknek? Mitől kell megóvni őket? A gyerekjogok nem elvont, bonyolult jogi passzusok, hanem azok a feltételek, melyek a kiegyensúlyozott gyerekkorhoz szükségesek.  Ha kíváncsi vagyok Gyerekjogi ábécé-nkre, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le plakátunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart