Grooming – előzd meg, vedd észre, támogasd jól a gyereked!

Ha kíváncsi vagy mit is jelent a grooming és hogyan veheted észre, ha gyereked becserkészés áldozata lett, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le az erről szóló kiadványunkat!

Leírás

Az online kommunikációval egyre több olyan kifejezéssel találjuk magunkat szembe, aminek tartalmát nem ismerjük. Először egy tevékenység, egy jelenség megjelenik az online térben, ami az idő múltával egyre gyakoribb és gyakoribb lesz. Ekkor kell ennek a jelenségnek nevet adni, mert ha valaminek neve van, beszélhetünk róla, megismerhetjük és védekezhetünk ellene.

Tudatos és felelős szülőként nem kérdés, hogy amikor autóba szállunk a gyermekünkkel a legbiztonságosabb gyerekülésbe ültetjük őt, s mi magunk – ki-ki vérmérsékletéhez mérten hányszor – leellenőrizve kapcsoljuk be a biztonsági övet. Miért? Mert a közlekedés veszélyes, szabályai vannak és féltjük a gyerekeket. Miután az Internet nevű ismeretlenbe sem engedjük el csak úgy a gyerekünk, szeretnénk mi lenni az a biztonsági öv, amit a szülő bekapcsol és időről-időre leellenőriz, hogy biztosan be van kapcsolva. Miért? Mert tudjuk, hogy az Internet veszélyes is tud lenni, szabályai vannak és féltjük a gyerekeket.

Szakmai anyagunkban megtalálod, hogy hogyan előzheted meg, hogy a gyereked grooming áldozata legyen, hogy milyen jelek utalnak arra, hogy a gyerekedet valaki megpróbálja becserkészni, illetve mit tehetsz, ha grooming áldozata lett?A legfontosabb ebben az esetben is a beszélgetés, beszélgetés, beszélgetés. És persze nem online, hanem személyesen. Egy-egy ilyen együtt töltött idő és beszélgetés során közösen tudjátok megtenni a szükséges biztonsági lépéseket, beszélgetni sokat a veszélyekről, a jelekről, hogy mi érdekli, kivel beszélget, mivel játszik.

Légy részese a gyereked online életének és akkor az érzéseid is segítenek majd abban, hogy tudd, mikor kell lépni, s ha bekövetkezett a baj, hova lehet segítségért fordulni. S ahogy az offline térben úgy az online térben is meg kell tanulniuk a határaik meghúzását, s azt is, hogyan kell nemet mondani, és hogy miként léphetnek fel a maguk védelmében. Mert nem vagyunk ott mindig leellenőrizni százszor, hogy bekapcsoltuk e a biztonsági övet. Bízni kell benne, hogy megteszik maguktól is, hiszen a védelmük az életük része lett.

További termékeink

Teljesen rendben van, ha- plakát

Teljesen rendben van – Plakát

Milyen az a hely, ahol a gyerekek biztonságban érzik magukat? Szerintünk olyan, ahol lehet hibázni, kérdezni, fáradtnak lenni, segítséget kérni  Ha kíváncsi vagy plakátunkra, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le még ma!

Gyerekjogi ábécé

Gyerekjogi ábécé – Plakát

Mire van szüksége a gyerekeknek? Mitől kell megóvni őket? A gyerekjogok nem elvont, bonyolult jogi passzusok, hanem azok a feltételek, melyek a kiegyensúlyozott gyerekkorhoz szükségesek.  Ha kíváncsi vagyok Gyerekjogi ábécé-nkre, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le plakátunkat!

Számítanak a szavaid! -Megerősítő mondatok az iskolában

Összegyűjtöttünk pár ötletet, hogyan reagálhat pozitívan egy tanár a mindennapi helyzetekre. Próbáld ki ezeket a mondatokat!