Segítség a háború idején

Hintalovon

2022.03.22.

Nagyon fontos, hogy a gyerekek gyerekek maradhassanak a legnehezebb helyzetben is. Gyermekjogi szervezetként fontosnak érezzük, hogy egyaránt odafigyeljünk az ukrajnai háború elől menekülő gyerekek és családok támogatására, és segítsünk a magyarországi szülőknek, tanároknak, segítőknek és gyerekeknek is a háború miatt felmerülő lelki, jogi és gyakorlati kérdésekben. 

Szolidaritás

A gyermekek jogainak tiszteletben tartása a béke és a jólét alapja. A háború megtagadja a gyermekektől a jogot, hogy félelem nélkül nőjenek fel. A Hintalovon Alapítvány, a Eurochild magyarországi tagjaként szolidaritást vállal minden, a háborúban érintett, kiszolgáltatott gyerekkel és a gyermekekért dolgozó ukrajnai kollégáinkkal.

Segítő anyagok

Folyamatosan bővülő tájékoztatóinkkal, figyelemfelhívó anyagainkkal abban igyekszünk segíteni, hogy mit tehetünk a jelenlegi háborús helyzetben a gyerekek védelme érdekében. 

Az anyagok több nyelvre való fordításán dolgozunk. 

Adománygyűjtés

A Hintalovon Alapítvány felajánlja a 2022. március 1. és május 31. között, a 13620-as adományvonalra érkező bevételét az Ukrajnából menekült gyerekek megsegítésére. Az adományvonalunk bevételéből olyan, kifejezetten gyerekeknek szánt eszközöket vásárolunk ami elsősorban a gyerekek lelkének, mentális egészségének segít ezekben a borzalmasan nehéz napokban.

Kiemelt kép innen.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Gyerekek rendezvényeken, konferenciákon

Gyerekek rendezvényeken, konferenciákon

Ha kíváncsi vagy, hogy mit érdemes végiggondolnod, ha a gyerekek is aktív résztvevői az általad szervezett rendezvénynek, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló kiadványunkat!

Gyerekjogi ábécé

Gyerekjogi ábécé – Plakát

Mire van szüksége a gyerekeknek? Mitől kell megóvni őket? A gyerekjogok nem elvont, bonyolult jogi passzusok, hanem azok a feltételek, melyek a kiegyensúlyozott gyerekkorhoz szükségesek.  Ha kíváncsi vagyok Gyerekjogi ábécé-nkre, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le plakátunkat!

Grooming – előzd meg, vedd észre, támogasd jól a gyereked!

Ha kíváncsi vagy mit is jelent a grooming és hogyan veheted észre, ha gyereked becserkészés áldozata lett, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le az erről szóló kiadványunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart