A TEDxDanubia kiáll a gyermekjogok védelméért

A TEDxDanubia kiemelt fontosságúnak tartja a gyermekjogok védelmét, amit saját gyermekvédelmi irányelvbe is foglalt a NEMECSEK Program segítségével.

Hintalovon

2021.06.16.

A TEDxDanubia kiemelt fontosságúnak tartja a gyermekjogok védelmét, amit saját irányelvbe is foglalt a NEMECSEK Program segítségével.


A TEDxDanubia és a Hintalovon Alapítvány együttműködése már több évvel ezelőttre nyúlik vissza. A Hintalovon alapítója, Gyurkó Szilvia az alapítvány létrejötte előtt, 2013-ban előadóként vett részt a rendezvényen, majd a 2020-as TEDxDanubia Countdown eseményen már a Hintalovon vezetőjeként szerepelt a kerekasztal-beszélgetés résztvevőjeként. Így nem volt kérdéses, hogy amikor elindult a NEMECSEK program  a TEDxDanubia az elsők között jelentkezett, hogy szeretnének saját gyermekvédelmi irányelvet


Nekem egész egyszerűen rendbe rakott néhány dolgot a fejemben és azt remélem, hogy ez minél több felnőttel megtörténik. A gyermekvédelem szó hallatán korábban csupán a bántalmazások kiküszöbölésére gondoltam. A nekünk írt gyermekvédelmi irányelv segített megérteni, hogy a védelem – ami közös felelősségünk – az bizony ennél jóval sokrétűbb. Mert ugyan hosszú és jól ismert a lista, hogy egy kiskorú mi mindent nem tehet, de nem szabad elfelejtkeznünk, hogy mindeközben a gyermeket sokkal több jog is megilleti. Az pedig a mi felelősségünk, hogy a jogait megismerje és ha kell, képessé váljon érvényesíteni is őket. Elsősorban azért, hogy a gyermekkora a lehető legboldogabb és legteljesebb legyen. – Honti Pál, a TedxDanubia és a TEDxDanubia Countdown kurátora


A TED (Technology, Entertainment, Design) egy világszerte ismert nonprofit szervezet és különleges konferenciasorozat, amely elkötelezett az Ideas Worth Spreading („Gondolatok, amelyeket érdemes terjeszteni”) eszméje mellett. A TED konferenciák 18 perces vagy rövidebb, gondolatébresztő, szórakoztató előadások, melyek rendkívül intenzív és inspiráló élményt nyújtanak, az előadásokról pedig videók is készülnek, amik az események után elérhetőek a TED.com oldalon.

A TEDx program a licensz alapú, önálló helyi szervezésben megvalósuló TED-szellemiségű eseményeket fogja össze világszerte. Erre utal az „x” a TED mellett. A TEDx programok lehetőséget nyújtanak arra, hogy közösségek, szervezetek vagy egyének stimuláló, gondolatébresztő, és aktívan kommunikáló közeget hozzanak létre a helyi közönség személyes, tevékeny részvételével. A TEDxDanubia a mára fogalommá vált nemzetközi TED konferencia első, önálló szervezésben megvalósuló, hivatalos magyarországi változata. A TED által indított globális kezdeményezés szakértői platformok sokaságával kutatja a megoldásokat a klímaválságra világszerte. Ehhez csatlakozott Magyarország is a TEDxDanubia Countdown révén, amely 2020-2021-ben dedikáltan a klíma témájával és az egyéni felelősségvállalással foglalkozik. Ötletekben gazdag programok sorával ösztönzi környezettudatosságra és buzdítja cselekvésre a társadalom minden szegmensét. A TEDxDanubia Countdown őszi konferenciájára 2021. szeptember 20-án kerül sor, a Vígszínházban.

Honti Pál, a TEDxDanubia és a TEDxDanubia Countdown kurátora


 A NEMECSEK Program minden gyerekekkel foglalkozó szervezetnek szól, függetlenül a konkrét tevékenységtől. A program abban segít, hogy a gyerekekkel foglalkozó közösségek – iskolák, óvodák, sportegyesületek és egyéb szervezetek – megtalálják a saját válaszaikat a biztonságos együttműködésre, és létrehozzák saját gyermekvédelmi irányelvüket. Így segíti a szervezeteket a bántalmazások megelőzésében, az esetkezelésben és az utánkövetésben. A programhoz háromféle módon lehet csatlakozni. Az online gyermekvédelmi irányelvről szóló kurzus bárki számára ingyenesen kínál segítséget az irányelv kidolgozásához. A tanácsadói és a partneri együttműködés során különböző mértékű személyes közreműködés keretében támogatjuk a folyamatot, díjazás ellenében. Ha kérdésed van, írj nekünk!

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Kapcsolattartás különválás után

Kapcsolattartás különválás után – Ajánlások a gyerek korához, egyedi szükségleteihez

Hogyan szervezzük a kapcsolattartást a válás, különválás után? Gyermekközpontú ajánlás és szempontrendszer a különváláshoz.

Mit gondolj végig, ha kikérnéd a gyerekek véleményét?

Mit gondolj végig, ha kikérnéd a gyerekek véleményét?

Ha kíváncsi vagy, hogy milyen szempontokat érdemes végiggondolnod és figyelembe venned, ha a gyerekek véleményére vagy kíváncsi, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló kiadványunkat!

Fesztiválszezon: Tanácsok szülőknek

Mire érdemes odafigyelnünk, ha bulizni indul a gyerekünk? Ha kíváncsi vagy leghasznosabb tippjeinkre, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le még ma kiadványunk!

Cikkajánló

×
×

Cart