Milyen volt gyereknek lenni 2016-ban?

Mindenki, aki 18 éven aluli, gyereknek számít, és vonatkoznak rá azok a speciális jogok, amelyeket gyermekjogoknak nevezünk. Ezeket az ENSZ Gyermekjogi egyezménye foglalja össze. Te tudod, mindez hogyan teljesül a gyakorlatban? Mi évről évre megvizsgáljuk.
gyermekjogi jelentés 2016

Hintalovon

2017.11.21.

Gondolkoztál már azon, milyen neked gyereknek lenni? És azon, milyen lehet másoknak a gyerekkora?

Mert mi a Hintalovon Gyermekjogi Alapítványnál utánajártunk, milyen is ma Magyarországon a gyerekeknek. Szeretnénk ezt most veled is megosztani.

Mindenki, aki 18 éven aluli, gyereknek számít, és vonatkoznak rá azok a speciális jogok, amelyeket gyermekjogoknak nevezünk. Ezeket az ENSZ Gyermekjogi egyezménye foglalja össze.

A következő jelentésben ezekkel a jogokkal ismerkedhetsz meg olyan eseményeken keresztül, amelyek 2016-ban történtek Magyarországon.

Bár a gyermekjogok gyakran sérültek, ezt sokan nem hagyták annyiban.

Felnőttek és gyerekek emelték fel a hangjukat azért, hogy neked és az ország bármely pontján élő társadnak is jobb gyerekkora lehessen.

Ismerd meg a jogaidat, és tudj meg többet a gyerekek helyzetéről!

#agyerekjogvilágnézet

Lányi Orsi

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

5+1 indok, amiért érdemes a gyereked bevonni a döntésekbe

5+1 indok, amiért jó a gyerekednek, ha őt is bevonod a döntésekbe – Plakát

Ha kíváncsi vagy, hogy miért érdemes a gyerekedet is bevonni az őt érintő kérdésekben, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló plakátunkat!

Gyerekek rendezvényeken, konferenciákon

Gyerekek rendezvényeken, konferenciákon

Ha kíváncsi vagy, hogy mit érdemes végiggondolnod, ha a gyerekek is aktív résztvevői az általad szervezett rendezvénynek, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló kiadványunkat!

Kapcsolattartás 1×1

Konfliktusos válás esetén a kapcsolattartás visszaélésekre ad lehetőséget a szülőknek. Ez az anyag abban segít, hogy a gyerek kapcsolattartáshoz fűződő érdekét jobban értsék a felnőttek.

Cikkajánló

×
×

Cart