Milyen volt gyereknek lenni 2016-ban?

Mindenki, aki 18 éven aluli, gyereknek számít, és vonatkoznak rá azok a speciális jogok, amelyeket gyermekjogoknak nevezünk. Ezeket az ENSZ Gyermekjogi egyezménye foglalja össze. Te tudod, mindez hogyan teljesül a gyakorlatban? Mi évről évre megvizsgáljuk.
gyermekjogi jelentés 2016

Hintalovon

2017.11.21.

Gondolkoztál már azon, milyen neked gyereknek lenni? És azon, milyen lehet másoknak a gyerekkora?

Mert mi a Hintalovon Gyermekjogi Alapítványnál utánajártunk, milyen is ma Magyarországon a gyerekeknek. Szeretnénk ezt most veled is megosztani.

Mindenki, aki 18 éven aluli, gyereknek számít, és vonatkoznak rá azok a speciális jogok, amelyeket gyermekjogoknak nevezünk. Ezeket az ENSZ Gyermekjogi egyezménye foglalja össze.

A következő jelentésben ezekkel a jogokkal ismerkedhetsz meg olyan eseményeken keresztül, amelyek 2016-ban történtek Magyarországon.

Bár a gyermekjogok gyakran sérültek, ezt sokan nem hagyták annyiban.

Felnőttek és gyerekek emelték fel a hangjukat azért, hogy neked és az ország bármely pontján élő társadnak is jobb gyerekkora lehessen.

Ismerd meg a jogaidat, és tudj meg többet a gyerekek helyzetéről!

#agyerekjogvilágnézet

Lányi Orsi

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Online konzultáció gyerekekkel

Milyen szempontokt érdemes figyelembevenni, ha egy gyerekekkel, virtuálisan, online tartunk megbeszélést? Ajánlás szakembereknek.

gyerekek a jogi eljárásokban

Gyerekbarát anyagok jogi eljárásokhoz

A felnőttek felelőssége, hogy a gyerekeket tájékoztassák a jogaikról a jogi eljárásokban. A gyerekbarát anyagok érhetőbbé teszi a gyerekeknek mi fog velük történni egy jogi eljárás során.

Kapcsolattartás, láthatás a járvány idején

Összeszedtük azokat a legfontosabb szempontokat, amik szülők számára fontosak lehetnek, amikor megállapodást kötnek, hogyan alakuljon át a kapcsolattartás a gyerek érdekében. Töltsd le kiadványunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart