Milyen volt gyereknek lenni 2016-ban?

Mindenki, aki 18 éven aluli, gyereknek számít, és vonatkoznak rá azok a speciális jogok, amelyeket gyermekjogoknak nevezünk. Ezeket az ENSZ Gyermekjogi egyezménye foglalja össze. Te tudod, mindez hogyan teljesül a gyakorlatban? Mi évről évre megvizsgáljuk.
gyermekjogi jelentés 2016

Hintalovon

2017.11.21.

Gondolkoztál már azon, milyen neked gyereknek lenni? És azon, milyen lehet másoknak a gyerekkora?

Mert mi a Hintalovon Gyermekjogi Alapítványnál utánajártunk, milyen is ma Magyarországon a gyerekeknek. Szeretnénk ezt most veled is megosztani.

Mindenki, aki 18 éven aluli, gyereknek számít, és vonatkoznak rá azok a speciális jogok, amelyeket gyermekjogoknak nevezünk. Ezeket az ENSZ Gyermekjogi egyezménye foglalja össze.

A következő jelentésben ezekkel a jogokkal ismerkedhetsz meg olyan eseményeken keresztül, amelyek 2016-ban történtek Magyarországon.

Bár a gyermekjogok gyakran sérültek, ezt sokan nem hagyták annyiban.

Felnőttek és gyerekek emelték fel a hangjukat azért, hogy neked és az ország bármely pontján élő társadnak is jobb gyerekkora lehessen.

Ismerd meg a jogaidat, és tudj meg többet a gyerekek helyzetéről!

#agyerekjogvilágnézet

Lányi Orsi

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Családi Szerződés

Bejön kopogás nélkül a szobádba? Türelmetlenek vagytok egymással? Zavarjátok egymást tanulás, munka közben? Itt egy kis segítség a békés családi élethez!

Teljesen rendben van, ha- plakát

Teljesen rendben van – Plakát

Milyen az a hely, ahol a gyerekek biztonságban érzik magukat? Szerintünk olyan, ahol lehet hibázni, kérdezni, fáradtnak lenni, segítséget kérni  Ha kíváncsi vagy plakátunkra, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le még ma!

5+1 indok, amiért érdemes a gyereked bevonni a döntésekbe

5+1 indok, amiért jó a gyerekednek, ha őt is bevonod a döntésekbe – Plakát

Ha kíváncsi vagy, hogy miért érdemes a gyerekedet is bevonni az őt érintő kérdésekben, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló plakátunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart