Elismerésben részesült a „Te hogy látod?” kampány

A „Te hogy látod?” kampány 2019-ben elsőként vonta be a gyerekeket abba a folyamatba, amellyel az ENSZ ötévente felméri, milyen a gyerekek helyzete Magyarországon, idén pedig bekerült a Civil Díj döntősei közé, a legjobb érdekérvényesítő kampány kategóriában.
civil díj 2020 te hogy látod

Hintalovon

2020.09.28.

Idén ötödik alkalommal osztották ki az Civil Díjat a tavalyi év legkiemelkedőbb civil kezdeményezéseinek és szervezeteinek. A beérkezett 98 pályázat közül a “Te hogy látod?” kampányunkat a legjobb érdekérvényesítő kampány kategória döntősei közé választották. 

A „Te hogy látod?” kampány 2019-ben elsőként vonta be a gyerekeket abba a folyamatba, amellyel az ENSZ ötévente felméri, milyen a gyerekek helyzete Magyarországon. A nagyszabású felmérés során 5300 gyerek mondta el a véleményét, melyet gyermekjogi követeink az ENSZ Gyermekjogi Bizottsága és az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt is képviseltek. 

Szerettük volna, hogy minél több gyerek elmondhassa a véleményét, de nem gondoltuk, hogy ennyi gyerekhez eljutunk. Ezért is volt ennyire jó dolgozni ezen a projekten. Meg azért, mert gyerekként vehettünk részt ebben, és megkérdezhettük a többi gyereket a minket érintő problémákról. Próbáltuk úgy alakítani, hogy az más gyerekek számára is érdekes legyen és kíváncsivá tegye őket

– mondta el Sarang Nikoletta, Gyermekjogi Követünk a Civil Díj átadójára készülve.

A díjátadó visszanézhető a NIOK Alapítvány Facebook oldalán.

Gratulálunk a Civil Díj 2020-as nyerteseinek:

  • Legígéretesebb új szervezet – 10 millió Fa közösség
  • Legnagyobb hatású projekt – Pentele XXI. Oktatásért Művészetért Alapítvány: Arany Iránytű Program
  • Legjobb együttműködés – InDaHouse Hungary Egyesület: Programozók a borsodi gyerekekért
  • Legjobb kommunikációs kampány – Társaság a Szabadságjogokért és Lépjünk, hogy léphessenek: Szabad napot minden családnak!
  • Legsikeresebb adománygyűjtés – Anyák az Anyákért Alapítvány: Ágyat az Anyukáknak
  • Legsikeresebb érdekérvényesítési projekt – Maradjanak a FÁK a Rómain: A Római-part megmentése és közösségi célú fejlesztése
  • Legjobb helyi kezdeményezés – Alapítvány az Alteros gyerekekért: Amikor a csecsemők is „iskolába járnak”
  • Legjobb társadalmi vállalkozás – Igazgyöngy Alapítvány / Szuno
  • Közönségdíj – CsodaCsoport civil jótékonysági licit Facebook csoport
  • Különdíj –  Eleven Gyál Civil Közösség: A gyáli közvilágítás javítása

A Civil Díjon második alkalommal ismerték el a Hintalovon tevékenységét; 2017-ben a Yelon megnyerte a legnagyobb hatású projekt díját.

[woo_product_slider id=”4796″]

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Vigyázz magadra!

Vigyázz magadra! – Miért és hogyan vonjuk be a gyerekeket az erőszak elleni védelembe?

Szeretnénk, hogy a gyerekek szólnának, ha bántják őket vagy másokat, lépjenek fel az erőszak ellen. De hogyan érjük ezt el? Ha kíváncsi vagy válaszainkra, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le kiadványunkat!

Gyerekek és a szexualitás

Felvilágosítás – Mikor és mit mondjunk a gyerekeknek a szexualitásról?

Mikor kezdjünk el beszélni a gyerekeknek a szexualitásról? Mikor és milyen információkat, hogyan osszunk meg a gyerekekkel? A felvilágosítás egy folyamat.

Ajánlás -iskolaőr

Ajánlás iskolaőröknek, intézményvezetőknek

Hogyan tudnak partneri viszonyt kialakítani és együttműködni az iskolaőrök és intézményvezetők a gyerekek és a felnőttek biztonsága érdekében? Ha kiváncsi vagy ajánlásunkra, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le még ma kiadványunk!

Cikkajánló

×
×

Cart