Nemzetközi Facebook kampányban dolgozik a Hintalovon Alapítvány a gyerekek online biztonságáért

Hamarosan magyarul is elérhető lesz a Facebook biztonságos használatáról szóló videó.
biztonságban a facebookon

Hintalovon

2020.11.27.

A Facebook helyi gyermekjogi szervezetekkel közös, nemzetközi együttműködésbe kezdett annak érdekében hogy átláthatóbbá tegyék a gyerekek és tanárok számára az online tér veszélyeit és a virtuális tér biztonságos használatának lehetőségeit. A Facebook és a helyi, témában szakértő civil szervezetek olyan webinart hoznak létre, amely megkönnyíti a tájékozódást az online biztonság témakörében. A Hintalovon Alapítvány idén ősszel kapcsolódott be ebbe a munkába.

A magyarországi anyagokon a Hintalovon Alapítvány a Facebook és a SKOOL csapatával közösen dolgozik, a Lengyelországban már elkészült online kampány mintájára. A jövőben a régió több több országában is folytatódó együttműködés keretében a Facebook biztonságos használatáról szóló, fiataloknak és tanáraiknak szóló videós oktató anyagok készülnek.

[woo_product_slider id=”4796″]

A Facebook biztonságos használatának legfontosabb szabályai

A gyerekek a digitális teret leginkább arra használják, hogy itt (is) tartsák a kapcsolatot a barátaikkal, ismerőseikkel (78,2%), illetve a közösségi oldalakat pörgetik (56%). A készülő webinar ahhoz ad majd a gyakorlatban könnyen alkalmazható javaslatokat és konkrét tippeket, hogyan tehetik meg mindezt a fiatalok úgy, hogy közben biztonságban érezhessék magukat – illetve beszélünk majd a cyberbullyingról és arról is, mit tehetnek, ha bajba kerülnek, vagy olyan helyzettel találkoznak, amiben valaki más szorulhat segítségre.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Vigyázz magadra!

Vigyázz magadra! – Miért és hogyan vonjuk be a gyerekeket az erőszak elleni védelembe?

Szeretnénk, hogy a gyerekek szólnának, ha bántják őket vagy másokat, lépjenek fel az erőszak ellen. De hogyan érjük ezt el? Ha kíváncsi vagy válaszainkra, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le kiadványunkat!

Nyári munka 1×1

Mire figyelj szülőként, ha nyáron dolgozna a gyereked? Minden, amit a gyerekek nyári munkavállalásával tudnod érdemes. Ha kiváncsi vagy összefoglalónkra, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le még ma kiadványunk!

Jé, ezt nem is tudtam…- Menstruációról gyerekeknek

Mindent a menstruációról. Gyerekeknek szóló kiadványunkban összeszedtük a menstruációval kapcsolatos legfontosabb információkat! Válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le kiadványunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart