Nemzetközi Facebook kampányban dolgozik a Hintalovon Alapítvány a gyerekek online biztonságáért

Hamarosan magyarul is elérhető lesz a Facebook biztonságos használatáról szóló videó.
biztonságban a facebookon

Hintalovon

2020.11.27.

A Facebook helyi gyermekjogi szervezetekkel közös, nemzetközi együttműködésbe kezdett annak érdekében hogy átláthatóbbá tegyék a gyerekek és tanárok számára az online tér veszélyeit és a virtuális tér biztonságos használatának lehetőségeit. A Facebook és a helyi, témában szakértő civil szervezetek olyan webinart hoznak létre, amely megkönnyíti a tájékozódást az online biztonság témakörében. A Hintalovon Alapítvány idén ősszel kapcsolódott be ebbe a munkába.

A magyarországi anyagokon a Hintalovon Alapítvány a Facebook és a SKOOL csapatával közösen dolgozik, a Lengyelországban már elkészült online kampány mintájára. A jövőben a régió több több országában is folytatódó együttműködés keretében a Facebook biztonságos használatáról szóló, fiataloknak és tanáraiknak szóló videós oktató anyagok készülnek.

[woo_product_slider id=”4796″]

A Facebook biztonságos használatának legfontosabb szabályai

A gyerekek a digitális teret leginkább arra használják, hogy itt (is) tartsák a kapcsolatot a barátaikkal, ismerőseikkel (78,2%), illetve a közösségi oldalakat pörgetik (56%). A készülő webinar ahhoz ad majd a gyakorlatban könnyen alkalmazható javaslatokat és konkrét tippeket, hogyan tehetik meg mindezt a fiatalok úgy, hogy közben biztonságban érezhessék magukat – illetve beszélünk majd a cyberbullyingról és arról is, mit tehetnek, ha bajba kerülnek, vagy olyan helyzettel találkoznak, amiben valaki más szorulhat segítségre.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Fesztiválszezon: Tanácsok szülőknek

Mire érdemes odafigyelnünk, ha bulizni indul a gyerekünk? Ha kíváncsi vagy leghasznosabb tippjeinkre, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le még ma kiadványunk!

Nevelés vagy büntetés? – plakát

Mi a nevelés célja? Mi a különbség az egészséges fegyelmezés és a büntetés között? Tudd meg szülőknek készült plakátunkról!

Top 10 ötlet a digitális oktatáshoz – Plakát

Mitől működne jobban a digitális oktatás? Mire van szüksége a gyerekeknek a hatékony online tanuláshoz? Megkérdeztük a gyerekeket!

Cikkajánló

×
×

Cart