Nemzetközi Facebook kampányban dolgozik a Hintalovon Alapítvány a gyerekek online biztonságáért

A Facebook helyi gyermekjogi szervezetekkel közös, nemzetközi együttműködésbe kezdett annak érdekében hogy átláthatóbbá tegyék a gyerekek és tanárok számára az online tér veszélyeit és a virtuális tér biztonságos használatának lehetőségeit. A Facebook és a helyi, témában szakértő civil szervezetek olyan webinart hoznak létre, amely megkönnyíti a tájékozódást az online biztonság témakörében. A Hintalovon Alapítvány idén ősszel kapcsolódott be ebbe a munkába.

A magyarországi anyagokon a Hintalovon Alapítvány a Facebook és a SKOOL csapatával közösen dolgozik, a Lengyelországban már elkészült online kampány mintájára. A jövőben a régió több több országában is folytatódó együttműködés keretében a Facebook biztonságos használatáról szóló, fiataloknak és tanáraiknak szóló videós oktató anyagok készülnek.

A Facebook biztonságos használatának legfontosabb szabályai

A gyerekek a digitális teret leginkább arra használják, hogy itt (is) tartsák a kapcsolatot a barátaikkal, ismerőseikkel (78,2%), illetve a közösségi oldalakat pörgetik (56%). A készülő webinar ahhoz ad majd a gyakorlatban könnyen alkalmazható javaslatokat és konkrét tippeket, hogyan tehetik meg mindezt a fiatalok úgy, hogy közben biztonságban érezhessék magukat – illetve beszélünk majd a cyberbullyingról és arról is, mit tehetnek, ha bajba kerülnek, vagy olyan helyzettel találkoznak, amiben valaki más szorulhat segítségre.