Gyerekjogok a nőgyógyásznál – Plakát

Minimum adomány: Ft

Milyen jogai vannak a gyerekeknek, kamaszoknak a nőgyógyásznál? Milyen tájékoztatási kötelezettsége van az orvosnak a szülők felé?

Leírás

Milyen jogai vannak a gyerekeknek, kamaszoknak az orvosnál, nőgyógyásznál? Milyen tájékoztatási kötelezettsége van az orvosnak a szülők felé?

Egy nő életében, – legyen bármennyi idős is- , két olyan egészségügyi intézmény és/vagy szolgáltató van, amit biztosan csak alapos indokokkal meghozott döntést követően látogat meg, az a nőgyógyász és a fogorvos. Mindkét esetben más és más érvek sorakoznak fel a döntés mellett vagy ellen, de hogy valós indokok húzódnak meg, az bizonyos.

Milyen szavak jutnak eszünkbe a nőgyógyász kifejezés hallatán? Kiszolgáltatottság, vérzés, probléma, kellemetlenség, viszketés, terhesség, fogamzásgátló, rákszűrés, abortusz, szülés… Az asszociációs játékot igen hosszan lehetne folytatni, de ami ezekből a szavakból első pillantásra is érzékelhető, az a kényelmetlen érzés és a megannyi szorongással teli helyzet, amikor egy nő elmegy a nőgyógyászhoz. És mi van akkor ha ez a nő történetesen még gyerek? Tudja, hogy mikor mehet el egyedül? Tudja, hogy kérdezhet e bármit? Tudja egyáltalán, hogy mi is kellene kérdezni? Tudja, hogy mi fog vele történni?

A lánygyermekek nővé érési folyamata önmagában is rémisztő tud lenni, így minden esetben fontos a bizalom és a biztonság érzése, amikor ebben a témában történik a gyermekkel bármi. Legyen az egy beszélgetés, egy tampon megvásárlása vagy a vizsgálat céljából történő nőgyógyász meglátogatása.

Szakmai anyagunk abban segít, hogy tudjuk, melyik életkorban milyen jogok illetik meg a lánygyermekeket. Mikor mehet el egyedül, s mikor kell őt elkísérni, illetve, hogy a szülőt mikor kell tájékoztatni. Az esemény utáni tabletták felírásának módjához is segítséget ad, valamint bemutatja, hogy a terhességről valamint annak megszakításáról mikor dönthet egyedül a gyermek és mikor a szülő beleegyezésével.

További termékeink

Mik azok a gyermekjogok

Mik azok a gyerekjogok? – Plakát

Plakátunkon sorra vesszük a gyerekek jogait, ha ismered a jogaidat, akkor tudod tisztelni mások jogait is!

Gyerekjogok az orvosnál – Plakát

Milyen jogai vannak a gyerekeknek, kamaszoknak az orvosnál? Milyen tájékoztatási kötelezettsége van az orvosnak a szülők felé?

Gyerekek és a szexualitás

Felvilágosítás – Mikor és mit mondjunk a gyerekeknek a szexualitásról?

Mikor kezdjünk el beszélni a gyerekeknek a szexualitásról? Mikor és milyen információkat, hogyan osszunk meg a gyerekekkel? A felvilágosítás egy folyamat.