A gyerekek leggyakoribb keresőszava: “pornó”

A 7-10 éves gyerekek harmadik leggyakoribb keresőszava a pornó; a mindennapokban erről a témáról nem igazán esik szó, miközben a gyerekek hallják ezeket a szavakat, és természetükből adódóan kíváncsiak is
gyerekek keresőszavaa pornó

Hintalovon

2019.05.21.

A 7-10 éves gyerekek harmadik leggyakoribb keresése már a pornóra vonatkozik

Szexedukációról beszéltek szakemberek az ATV Start plusz műsorában.

A magyar gyerekek átlagosan 11 évesen látnak pornót, ami adat a lányokra is vonatkozik. Egy európai kutatás emellett azt is megmutatta, hogy a 7-10 éves gyerekek harmadik leggyakoribb keresőszava a pornó – ez derült ki abból a beszélgetésből, melyben Kárász Róbert és Bombera Krisztina a Yelon-chat programvezetőjét és ügyeletvezetőjét kérdezték.

Fodor Bernadett programvezető szerint a háttérben többek között az állhat, hogy a mindennapokban erről a témáról nem igazán esik szó, miközben a gyerekek hallják ezeket a szavakat, és természetükből adódóan kíváncsiak is. További részletek a videóban.

http://www.atv.hu/belfold/20190520-a-7-10-eves-gyerekek-harmadik-leggyakoribb-keresese-mar-a-pornora-vonatkozik

forrás: atv.hu

További tartalmak a témában

Tényleg betiltják a telefonokat az iskolákban? Új tanév, szeptember, vissza az iskolapadba! De milyen változások várnak ránk az idei tanévben? Olvasd el “kérdezz-felelek” írásunkat és tudj meg többet az iskolásokat érintő változásokról! 
Ha a gyerekek nincsenek tisztában azzal, hogy milyen jogaik vannak, sok esetben szenvedhetnek el amúgy elkerülhető hátrányokat, és sérülhetnek a legalapvetőbb igényeik; Te tudod, a jog szerint kimehet-e például a gyereked a mosdóba az óráról?
Egy gyereknek joga van mindkét szülővel kapcsolatot tartani, és ahhoz is joga van, hogy szülei minden lehetséges támogatást megadjanak számára ehhez. Azonban mi a helyzet a kapcsolattartással, ha családon belüli erőszak gyanúja merül fel? Esettanulmányunkban bemutatjuk, hogy egy ilyen helyzetben mi a gyermek legfőbb érdeke.
A digitális kisokos tanároknak szól, segíti az online osztályteremben az oktatást. A digitális gyerekekkel való foglalkozáshoz konkrét praktikákat, technikákat tartalmaz.

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Online konzultáció gyerekekkel

Milyen szempontokt érdemes figyelembevenni, ha egy gyerekekkel, virtuálisan, online tartunk megbeszélést? Ajánlás szakembereknek.

Gyerekjogi ábécé

Gyerekjogi ábécé – Plakát

Mire van szüksége a gyerekeknek? Mitől kell megóvni őket? A gyerekjogok nem elvont, bonyolult jogi passzusok, hanem azok a feltételek, melyek a kiegyensúlyozott gyerekkorhoz szükségesek.  Ha kíváncsi vagyok Gyerekjogi ábécé-nkre, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le plakátunkat!

Mitől lesz gyerekbarát egy anyag?

Mitől lesz egy anyag gyerekbarát?

Ha kíváncsi vagy, hogy mire érdemes figyelned egy gyerekeknek szóló anyag készítése kapcsán, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló kiadványunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart