A Yelonnal megnyertük a civil társadalom Oscar díját

A NIOK Alapítvány és a Civil Iránytű Alapítvány által létrehozott és a MagNet Közösségi Bank által támogatott program olyan kezdeményezéseket, projekteket részesít kitüntetésben, amelyek - ahogy a Yelon is - újszerű megközelítést alkalmazva kiemelkedő eredményeket érnek el.
A Yelonnal megnyertük a civil társadalom Oscar díját

Hintalovon

2018.04.23.

A Hintalovon Alapítvány szexedukációs programja, a Yelon a Legnagyobb Hatású Projekt kategóriában vehette át a Civil Díjat (www.civildij.hu) a MagNet Közösségi Házban rendezett díjátadón.

A NIOK Alapítvány és a Civil Iránytű Alapítvány által létrehozott és a MagNet Közösségi Bank által támogatott program olyan kezdeményezéseket, projekteket részesít kitüntetésben, amelyek újszerű megközelítést alkalmazva kiemelkedő eredményeket érnek el.

A civil szféra erejét és elhivatottságát mutatja, hogy rekord mennyiségű: szám szerint 117 projektet neveztek a 7 szakmai kategóriában meghirdetett pályázatra.A felkért szakmai zsűri tagjai közt többek közt a KPMG, a Bridge Budapest, a MagNet Bank és a Nők lapja Café képviselte a forprofit szektort, a zsűrit nonprofit oldalról pedig az Ökotárs Alapítvány, az Ökumenikus Segélyszervezet, az Önkéntes Központ Alapítvány, a NIOK Alapítvány és a társszervező Civil Iránytű képviselői alkották. A gálán több, mint 200 civil szervezet képviselője, civilbarát érdeklődők és vállalati partnerek vettek részt. A döntőbe jutott szervezetek projektjeiből kiderült, hogy mennyire színes a civil szektor, micsoda eredmények elérésére képesek a civil szervezetek.

Köszönjük a Hintalovon Alapítvány összes munkatársának, a Yelon-szerkesztőségének, a szerzőknek, a fordítóknak, a lektoroknak, a chatügyelőknek, az ügyeletvezetőknek, a szupervizoroknak, az önkénteseknek és a Yelon-csapatnak, hogy ebben a megtisztelő szakmai díjban részesülhettünk.

http://civildij.hu/

A Civil Díj 2018 nyertesei:

  1. Legsikeresebb érdekérvényesítési projekt: Rehab Critical Mass Alapítvány – #téma -Teljes Értékű Metrót Akció
  2. Legnagyobb hatású projekt: Hintalovon Alapítvány – YELON
  3. Legígéretesebb új szervezet: Érintettek Szülői Egyesület a Daganatos, Leukémiás és Gyógyult Gyermekekért
  4. Legjobb adománygyűjtő kampány: SUHANJ! Alapítvány – Ne intézd el egy lájkkal!
  5. Legjobb kommunikációs kampány: Jobb Veled a Világ Alapítvány – Énekelj a Földért!
  6. Legjobb együttműködés: Janka Tanya Nonprofit Kft. – Kéz a kézben a sérültekért
A Yelonnal megnyertük a civil társadalom Oscar díját
Németh Barbara, a Hintalovon Alapítvány Gyermekjogi Követ Programjának vezetője átveszi a díjat (Fotók: Kerekes Zsuzsa)

Legjobb civil akció: 13 állatvédő civil szervezet összefogása (1. Állatmentő Szolgálat Alapítvány, 2.Bogáncs Zalaegerszegi Állatvédő Egyesület, 3.Morzsa Állatvédelmi Alapítvány, 4.Uszkárokért Állat és Természetvédelmi Egyesület, 5.Zseton Állatvédő Egyesület, 6.Noé Állatotthon Alapítvány, 7.Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület, 8.Vahur Ajka és Térsége Állatvédő Egyesület, 9.Ebremény Kutyavédő Egyesület, 10.Csivava Fajtamentő Egyesület, 11.Rex Kutyaotthon Alapítvány, 12.Állatvédők Vasi Egyesülete, 13.”Állat és Ember” Állat- és Természetvédő, Kulturális és Szabadidő Egyesület) – A söjtöri szaporítótelep felszámolására

A közönségdíjat a 13 állatvédő civil szervezet összefogása nyerte

A gálán külön elismerésben, különdíjban részesült a Civilizáció csoport, a Hősök Vétója kezdeményezéséért, melyen több tízezer ember állt ki a civilek munkájáért. Különdíjat ajánlott fel A Matematika Összeköt Egyesület MedveMatek programjáért a MagNet Közösségi Ház.

További tartalmak a témában

Boys kutatás

A fiúk nem sírnak – Fiúk szexuális bántalmazása és kizsákmányolása Magyarországon

Kik bántalmaznak fiúkat és miért? Beszélnek-e a fiúk az őket ért szexuális visszaélésekről?Egyedülálló kutatás készült a fiúk szexuális bántalmazásáról

Csapda a neten – a film, ami odavág, és nem ereszt

Mélyen elgondolkodtató kísérlet a Csapda a neten, amely leleplezi, hogyan vált a gyermekbántalmazás e modern formája mindennapos, rendkívüli módon elterjedt fenyegetéssé.

ez már szexuális zaklatás

10 nyelven elérhető gyerekbarát kiadvány

A gyerekek szexuális erőszak elleni védelméről szóló legfontosabb jogokat ismerteti a kamaszokkal, már 10 nyelven elérhető.

Ti vagytok a hősök, gyerekrészvétel

Ti vagytok a hősök: noÁr X Hintalovon

Ismerd meg az Alapítvány egyes programjait, a Gyerekjogi Központtól a Nemecsek Programon és a Gyerekjogi Követeinken keresztül a Yelonig - noÁr "Ti vagytok a hősök" sorozatában beszélgethettünk.

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Adományoddal hozzájárulhatsz a Hintalovon folyamatos működéséhez, és fejlődéséhez, így még több gyermeknek tudunk segíteni.
Egyszeri

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

gyerekekaneten

Hogyan legyél elég jó digitális szülő?- 7 napos email kurzus

A digitális szülőség tanulható! Ismerd meg az alapfogalmakat, használd a lehetséges eszközöket, készülj fel az online biztonságra!

Kapcsolattartás, láthatás a járvány idején

Összeszedtük azokat a legfontosabb szempontokat, amik szülők számára fontosak lehetnek, amikor megállapodást kötnek, hogyan alakuljon át a kapcsolattartás a gyerek érdekében. Töltsd le kiadványunkat!

Online zaklatás- Kérdések és válaszok fiataloknak

Cikkajánló

×
×

Cart