A Yelonnal megnyertük a civil társadalom Oscar díját

A NIOK Alapítvány és a Civil Iránytű Alapítvány által létrehozott és a MagNet Közösségi Bank által támogatott program olyan kezdeményezéseket, projekteket részesít kitüntetésben, amelyek - ahogy a Yelon is - újszerű megközelítést alkalmazva kiemelkedő eredményeket érnek el.
A Yelonnal megnyertük a civil társadalom Oscar díját

Hintalovon

2018.04.23.

A Hintalovon Alapítvány szexedukációs programja, a Yelon a Legnagyobb Hatású Projekt kategóriában vehette át a Civil Díjat (www.civildij.hu) a MagNet Közösségi Házban rendezett díjátadón.

A NIOK Alapítvány és a Civil Iránytű Alapítvány által létrehozott és a MagNet Közösségi Bank által támogatott program olyan kezdeményezéseket, projekteket részesít kitüntetésben, amelyek újszerű megközelítést alkalmazva kiemelkedő eredményeket érnek el.

A civil szféra erejét és elhivatottságát mutatja, hogy rekord mennyiségű: szám szerint 117 projektet neveztek a 7 szakmai kategóriában meghirdetett pályázatra.A felkért szakmai zsűri tagjai közt többek közt a KPMG, a Bridge Budapest, a MagNet Bank és a Nők lapja Café képviselte a forprofit szektort, a zsűrit nonprofit oldalról pedig az Ökotárs Alapítvány, az Ökumenikus Segélyszervezet, az Önkéntes Központ Alapítvány, a NIOK Alapítvány és a társszervező Civil Iránytű képviselői alkották. A gálán több, mint 200 civil szervezet képviselője, civilbarát érdeklődők és vállalati partnerek vettek részt. A döntőbe jutott szervezetek projektjeiből kiderült, hogy mennyire színes a civil szektor, micsoda eredmények elérésére képesek a civil szervezetek.

Köszönjük a Hintalovon Alapítvány összes munkatársának, a Yelon-szerkesztőségének, a szerzőknek, a fordítóknak, a lektoroknak, a chatügyelőknek, az ügyeletvezetőknek, a szupervizoroknak, az önkénteseknek és a Yelon-csapatnak, hogy ebben a megtisztelő szakmai díjban részesülhettünk.

http://civildij.hu/

A Civil Díj 2018 nyertesei:

  1. Legsikeresebb érdekérvényesítési projekt: Rehab Critical Mass Alapítvány – #téma -Teljes Értékű Metrót Akció
  2. Legnagyobb hatású projekt: Hintalovon Alapítvány – YELON
  3. Legígéretesebb új szervezet: Érintettek Szülői Egyesület a Daganatos, Leukémiás és Gyógyult Gyermekekért
  4. Legjobb adománygyűjtő kampány: SUHANJ! Alapítvány – Ne intézd el egy lájkkal!
  5. Legjobb kommunikációs kampány: Jobb Veled a Világ Alapítvány – Énekelj a Földért!
  6. Legjobb együttműködés: Janka Tanya Nonprofit Kft. – Kéz a kézben a sérültekért
A Yelonnal megnyertük a civil társadalom Oscar díját
Németh Barbara, a Hintalovon Alapítvány Gyermekjogi Követ Programjának vezetője átveszi a díjat (Fotók: Kerekes Zsuzsa)

Legjobb civil akció: 13 állatvédő civil szervezet összefogása (1. Állatmentő Szolgálat Alapítvány, 2.Bogáncs Zalaegerszegi Állatvédő Egyesület, 3.Morzsa Állatvédelmi Alapítvány, 4.Uszkárokért Állat és Természetvédelmi Egyesület, 5.Zseton Állatvédő Egyesület, 6.Noé Állatotthon Alapítvány, 7.Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület, 8.Vahur Ajka és Térsége Állatvédő Egyesület, 9.Ebremény Kutyavédő Egyesület, 10.Csivava Fajtamentő Egyesület, 11.Rex Kutyaotthon Alapítvány, 12.Állatvédők Vasi Egyesülete, 13.”Állat és Ember” Állat- és Természetvédő, Kulturális és Szabadidő Egyesület) – A söjtöri szaporítótelep felszámolására

A közönségdíjat a 13 állatvédő civil szervezet összefogása nyerte

A gálán külön elismerésben, különdíjban részesült a Civilizáció csoport, a Hősök Vétója kezdeményezéséért, melyen több tízezer ember állt ki a civilek munkájáért. Különdíjat ajánlott fel A Matematika Összeköt Egyesület MedveMatek programjáért a MagNet Közösségi Ház.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Mik azok a gyermekjogok? – interaktív tananyag

Mire van szüksége egy gyereknek? Mitől kell védeni őket? Mik azok a gyerekjogok? És egyáltalán ki számít gyereknek? Ha kíváncsi vagy a válaszokra, válassz alábbi adományösszegek közül és töltsd le legújabb interaktív tananyagunkat!

A gyerekek politikai kampányba való bevonása- Irányelv politikusoknak

Minden olyan párt vagy politikus, aki gyerekekkel kampányol, megsérti a gyerekek jogait. A gyerekekkel való kampányolás megelőzhető!

Grooming – előzd meg, vedd észre, támogasd jól a gyereked!

Ha kíváncsi vagy mit is jelent a grooming és hogyan veheted észre, ha gyereked becserkészés áldozata lett, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le az erről szóló kiadványunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart