Amit felelős felnőttként a groomingról tudni érdemes

Ha kíváncsi vagy mit is jelent a grooming, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le az erről szóló kiadványunkat!

Leírás

Az online kommunikációval egyre több olyan kifejezéssel találjuk magunkat szembe, aminek tartalmát nem ismerjük. Először egy tevékenység, egy jelenség megjelenik az online térben, ami az idő múltával egyre gyakoribb és gyakoribb lesz. Ekkor kell ennek a jelenségnek nevet adni, mert ha valaminek neve van, beszélhetünk róla, megismerhetjük és védekezhetünk ellene.

De, hogy mi is az a tevékenység, ami ezt a nevet kellett, hogy kapja?

A grooming angol szó becserkészést, behálózást jelent. Milyen különös, hogy mindkét magyar szó a vadászatból ismert fogalmakat takar. Olyanokat, amik mögött tudatos, előre elgondolt és megfontolt, lassú lépések vannak, hogy a vadász megszerezze a kiszemelt áldozatot. Ahogyan azonban megismerhetőek a vadász lépéseit és tervei, úgy vannak nagyon tipikus jelei annak, ahogy egy bántalmazó megpróbálja becserkészni áldozatát. A grooming ugyanis a bántalmazás egyik formája, amikor a bántalmazó célja, hogy szexuális visszaélést kövessen el, akár online akár valós térben. 

Szakmai anyagunk abban segít a szülőknek, hogy pontosan megismerjék a grooming fogalmát, annak jeleit, lépéseit, hogy a folyamat nem pontszerű, azaz hogy nem az egyik pillanatról a másikra történik, illetve, hogy egy teljesen vadidegen vagy akár ismerős, hogyan és mire használja fel a kiépített bizalmat.

Ha érdekel az EU ezzel kapcsolatos jogalkotási folyamata vagy csak szívesen olvasnál bővebben a témában, nézz körül weboldalunkon!

További termékeink

Teljesen rendben van, ha- plakát

Teljesen rendben van – Plakát

Milyen az a hely, ahol a gyerekek biztonságban érzik magukat? Szerintünk olyan, ahol lehet hibázni, kérdezni, fáradtnak lenni, segítséget kérni  Ha kíváncsi vagy plakátunkra, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le még ma!

Gyerekjogi ábécé

Gyerekjogi ábécé – Plakát

Mire van szüksége a gyerekeknek? Mitől kell megóvni őket? A gyerekjogok nem elvont, bonyolult jogi passzusok, hanem azok a feltételek, melyek a kiegyensúlyozott gyerekkorhoz szükségesek.  Ha kíváncsi vagyok Gyerekjogi ábécé-nkre, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le plakátunkat!

Számítanak a szavaid! -Megerősítő mondatok az iskolában

Összegyűjtöttünk pár ötletet, hogyan reagálhat pozitívan egy tanár a mindennapi helyzetekre. Próbáld ki ezeket a mondatokat!