Kerekasztal a családon belüli erőszak megelőzéséről

Észrevenni a bajt és tudni jelezni fontos tudás - szakemberek és a BP Hungary munkatársai közösen gondolkodtak ennek lehetőségeiről és hátteréről.
családon belüli erőszak kerekasztal

Hintalovon

2020.06.30.

A BP Hungary meghívásának tettünk eleget múlt héten, ugyanis a szervezet egy másfélórás kerekasztal beszélgetést bonyolított le a családon belüli erőszak és zaklatás témakörében – beleértve a gyerekeket érő iskolai és internetes zaklatás témáját is.

A rendhagyó beszélgetés online formában és angolul zajlott, és Alapítványunkon kívül a NANE-tól, a Háttértársaságtól, illetve a szolnoki rendőrségtől is csatlakoztak a témában jártas szakemberek. Az esemény a BP Szegeden és Budapesten dolgozó közel 2000 munkatársa részére került meghirdetésre, és megközelítőleg 70 fő vett részt rajta. A résztvevők vitaindító kérdéseket intéztek a szervezetek képviselői felé a kerekasztal központi témájában.

Alapítványunk képviseletében Gyermekjogi Központunk jogásza, Varga Felicia vett részt az eseményen. Előadásában beszélt arról, hogyan lehet felismerni a gyerekekkel szemben felmerült erőszak egyes formáit, hogyan kell kötelezően érvényesülnie a zéró tolerancia elvének, illetve hogy mekkora jelentősége van a megfelelő jelzés megtételének ezekben az esetekben. A kerekasztal beszélgetés során szóba kerültek többek között az iskolai kortárs bántalmazás résztvevőinek szerepén túl a cyberbullying egyes kérdései is.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

A gyerekek politikai kampányba való bevonása- Irányelv politikusoknak

Minden olyan párt vagy politikus, aki gyerekekkel kampányol, megsérti a gyerekek jogait. A gyerekekkel való kampányolás megelőzhető!

Fesztiválszezon: Tanácsok szülőknek

Mire érdemes odafigyelnünk, ha bulizni indul a gyerekünk? Ha kíváncsi vagy leghasznosabb tippjeinkre, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le még ma kiadványunk!

Amit felelős felnőttként a groomingról tudni érdemes

Ha kíváncsi vagy mit is jelent a grooming, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le az erről szóló kiadványunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart