Mit érdemes tudni a kérdőíves konzultációkról?

Tényleg számít az, amit válaszolok? Honnan tudhatod, hogy van-e értelme kitölteni egy kérdőívet? Miért úgy tesznek fel egy kérdést, ahogy? Többek között ezekre a kérdések ad választ gyerekeknek (és felnőtteknek) kiadványunk a kérdőíves konzultációkról.

Gyerekbarát anyag készült az online kérdőíves konzultációkkal kapcsolatos gyakori kérdésekről, hogy segítsük a gyerekek tudatos véleménynyilvánítását.

„Számít a véleményed!”– hirdetjük, ha egy kérdőíves felmérést osztunk meg a gyerekekkel. Komolyan is gondoljuk, hiszen csak a gyerekek véleményének figyelembevételével lehet a gyerekek helyzetén javítani. Ezért indítunk kutatásokat a Hintalovon Alapítványnál, és ezért hívjuk fel a figyelmet azokra a lehetőségekre, amelyekkel befolyásolni tudják a biztonságról, oktatásról, gyerekek támogatásáról szóló döntéseket.

A kérdőíves felmérések, konzultációk lehetővé teszik, hogy minél többen ki tudják fejezni a véleményüket, a döntéshozók pedig annak figyelembevételével tudjanak dönteni.

Van-e értelme kitölteni egy kérdőívet? Tényleg számít az, amit válaszolsz? Mire érdemes figyelni? Honnan tudhatod, hogy van-e értelme kitölteni egy kérdőívet? Miért úgy tesznek fel egy kérdést, ahogy? Hogyan ismerd fel, hogy biztosan nem vezetnek meg? 

Sok hasonló kérdést kaptunk a gyerekektől a kutatásaink (pl.: Te hogy látod?, InternetMost) kapcsán, ezért kiveséztük a konzultációk és kérdőívek körüli bizonytalanságokat, és bevezetést adunk a mögötte álló módszertani szempontokba. 

Az adományboltunkban és a yelon.hu-n is megtalálható gyerekbarát kiadványunk gyerekeknek és felnőtteknek nyújt segítséget, hogy a gyerekek is tudatos válaszadók legyenek. Tanáronak is sgítség, hogy a gyerekekkel át tudják beszélni a konzultációk fontosságát, lényegét és beszélgetést kezdeményezzenek a diákokkal a témába.

Miről van szó a kiadványban?
I. Gyakori kérdések a konzultációkkal kapcsolatban
II. Gyakori kérdések a kérdőívekkel kapcsolatban?
III. Miért így teszik fel a kérdéseket?
IV. Hogyan lehetsz tudatos válaszadó?

Kiemelt kép innen.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Pedagógusoknak szóló segédanyag a Minden gyerek kicsi kincs mesekönyvhöz

Válassz az alábbi adományösszegek közül és töltd le a Minden gyerek kicsi kincs mesekönyvhöz kapcsolódó, pedagógusoknak szóló segédanyagot!

Mik azok a gyermekjogok? – interaktív tananyag

Mire van szüksége egy gyereknek? Mitől kell védeni őket? Mik azok a gyerekjogok? És egyáltalán ki számít gyereknek? Ha kíváncsi vagy a válaszokra, válassz alábbi adományösszegek közül és töltsd le legújabb interaktív tananyagunkat!

Grooming – előzd meg, vedd észre, támogasd jól a gyereked!

Ha kíváncsi vagy mit is jelent a grooming és hogyan veheted észre, ha gyereked becserkészés áldozata lett, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le az erről szóló kiadványunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart