Mit érdemes tudni a kérdőíves konzultációkról?

Tényleg számít az, amit válaszolok? Honnan tudhatod, hogy van-e értelme kitölteni egy kérdőívet? Miért úgy tesznek fel egy kérdést, ahogy? Többek között ezekre a kérdések ad választ gyerekeknek (és felnőtteknek) kiadványunk a kérdőíves konzultációkról.

Gyerekbarát anyag készült az online kérdőíves konzultációkkal kapcsolatos gyakori kérdésekről, hogy segítsük a gyerekek tudatos véleménynyilvánítását.

„Számít a véleményed!”– hirdetjük, ha egy kérdőíves felmérést osztunk meg a gyerekekkel. Komolyan is gondoljuk, hiszen csak a gyerekek véleményének figyelembevételével lehet a gyerekek helyzetén javítani. Ezért indítunk kutatásokat a Hintalovon Alapítványnál, és ezért hívjuk fel a figyelmet azokra a lehetőségekre, amelyekkel befolyásolni tudják a biztonságról, oktatásról, gyerekek támogatásáról szóló döntéseket.

A kérdőíves felmérések, konzultációk lehetővé teszik, hogy minél többen ki tudják fejezni a véleményüket, a döntéshozók pedig annak figyelembevételével tudjanak dönteni.

Van-e értelme kitölteni egy kérdőívet? Tényleg számít az, amit válaszolsz? Mire érdemes figyelni? Honnan tudhatod, hogy van-e értelme kitölteni egy kérdőívet? Miért úgy tesznek fel egy kérdést, ahogy? Hogyan ismerd fel, hogy biztosan nem vezetnek meg? 

Sok hasonló kérdést kaptunk a gyerekektől a kutatásaink (pl.: Te hogy látod?, InternetMost) kapcsán, ezért kiveséztük a konzultációk és kérdőívek körüli bizonytalanságokat, és bevezetést adunk a mögötte álló módszertani szempontokba. 

Az adományboltunkban és a yelon.hu-n is megtalálható gyerekbarát kiadványunk gyerekeknek és felnőtteknek nyújt segítséget, hogy a gyerekek is tudatos válaszadók legyenek. Tanáronak is sgítség, hogy a gyerekekkel át tudják beszélni a konzultációk fontosságát, lényegét és beszélgetést kezdeményezzenek a diákokkal a témába.

Miről van szó a kiadványban?
I. Gyakori kérdések a konzultációkkal kapcsolatban
II. Gyakori kérdések a kérdőívekkel kapcsolatban?
III. Miért így teszik fel a kérdéseket?
IV. Hogyan lehetsz tudatos válaszadó?

Kiemelt kép innen.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Mit érdemes tudnod az iskolai közösségi szolgálatról?

Összeírtuk, hogy mit érdemes átgondolni az iskolai közösségi szolgálat előtt, mi a célja, mire érdemes figyelni. Hogy válaszd ki a megfelelő helyet, mire számíthatsz?

Online konzultáció gyerekekkel

Milyen szempontokt érdemes figyelembevenni, ha egy gyerekekkel, virtuálisan, online tartunk megbeszélést? Ajánlás szakembereknek.

Rendezvényt szervezel gyerekekkel?

Ha gyerekek is lesznek az eseményen, amit szervezel, akkor ez az anyag neked szól. Mutasd meg, hogy ez egy olyan rendezvény, ahol egy gyerek nem eszköz és nem díszlet!

Cikkajánló

×
×

Cart