Gyermekvédelmi program indul Óbudán

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvánnyal közösen kiáll a gyerekekkel szembeni erőszakcselekmények megelőzése és kezelése mellett.
Óbuda, gyerekvédelem

Hintalovon

2020.10.05.

Egy önkormányat, aki fenntartóként közvetlenül érintett egy gyerekekkel szembeni szexuális visszaélés ügyben, ahelyett, hogy az eltussolást és a krízis minél gyorsabb túlélését választaná (radar alatt tartva a történetet és elmaszatolva a felelősséget), úgy dönt, hogy transzparensen kommunikál, és elindít egy hosszútávú programot, ami a közösség minden tagjára hatni fog.

A Hintalovon Alapítványt 2020 szeptemberében kereste meg Budapest III. kerületének Önkormányzata egy lehetséges együttműködés gondolatával, melynek célja a gyermekbántalmazások megelőzése és az ilyen ügyek hatékony feltárása, kezelése. Az együttműködés igénye egy konkrét bántalmazás ügy kapcsán fogalmazódott meg, ahol egy belső vizsgálat hiányosságokat tárt fel az önkormányzat, mint fenntartó, működésében.
Mivel általában és jellemzően a hasonló ügyek következtében ritkán történnek valós, az adott szervezet elkötelezettségét bizonyító, és a gyerekek biztonságát hosszú távon is szavatoló változások, az Alpítvány örömmel tett eleget a megkeresésnek, hiszen az Önkormányzat a rendszerszintű változtatások és megerősítő intézkedések irányába nyitottan, azokban érdekelt félként közelített a kérdéshez.

Eső után köpönyeg?

A már megtörtént bántalmazást meg nem történtté tenni nem lehet. De lehet belőle tanulni. Lehet érte felelősséget vállalni. Lehet úgy dönteni, hogy teszünk azért, hogy a jövőben még egyszer ilyen ne történhessen meg. Budapest III. kerületében most egy ilyen program indult útjára, az Alapítvány pedig abban fogja segíteni az elkövetkező időszakban az Önkormányzatot, hogy az abban vállaltak valóban, a gyerekek legfőbb érdekét szem előtt tartva valósulhassanak meg.

Szakmai munkánk során mindig két alapelvet követünk:

1. Hiszünk abban, hogy a bántalmazás egyetlen formája sem megengedhető, és minden formája megelőzhető. #zérótolerencia
2. Valamint hiszünk abban, hogy #agyerekjogvilágnézet.

Kiemelt kép innen.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Nyári munka 1×1

Mire figyelj szülőként, ha nyáron dolgozna a gyereked? Minden, amit a gyerekek nyári munkavállalásával tudnod érdemes. Ha kiváncsi vagy összefoglalónkra, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le még ma kiadványunk!

Számítanak a szavaid! -Megerősítő mondatok az iskolában

Összegyűjtöttünk pár ötletet, hogyan reagálhat pozitívan egy tanár a mindennapi helyzetekre. Próbáld ki ezeket a mondatokat!

Ne posztolj

Ne posztolj a gyerekről!

Tudod mi az a digitális lábnyom? Tudtad, hogy van összefüggés a posztolt képek és az iskolai bullying között? Legyetek online is biztonságban!

Cikkajánló

×
×

Cart