Mikor lehet suliba menni? – A koronavírusról gyerekeknek

Gyerekeknek szóló, a helyzet értelmezését, megértését segítő anyagok a digitális oktatásról, az adatvédelemről és az ezekkel összefüggő legfontosabb kérdésekről koronavírus idején.

Hintalovon

2020.11.23.

A digitális oktatás és az adatvédelmi kérdések kapcsán készültek anyagaink már gyerekek számára is elérhetőek, hogy érthetőbbé tegyük, hogy hol milyen szabályok vontakoznak rájuk.

A Covid19 nem csak a felnőttek életét változtatta meg: a digitális oktatás bevezetése, a közösségi rendezvények (például a szalagavató) elmaradása, a közlekedés szabályainak megváltoztatása a gyerekekre is vonatkozik. A rendelkezések november 11-től egyelőre 30 napig vannak érvényben. Választ kapnak olyan kérdésekre többek között:

  • Mikor lehet suliba menni?
  • Mit jelent a csoportosulás?
  • Az iskolában hogy kell hordani a maszkot?

Ebben a videóban és cikkben összeszedtük a legfontosabbakat a 2020. november 16-án érvényben lévő szabályozások alapján:

Az adatvédelemi kérdésekhez készült kiadványban a legfontosabb információkat olvashatják a gyerekek a 2020. november 17-én érvényben lévő szabályozások alapján. Megtudhatják többek között, hogy mi számít személyes adatnak, ki az az adatkezelő, milyen alapelveket kell az iskolának betartania a védelmük érdekében.

Ha a részletesebb szabályok és jogi háttérek is érdekelnek, akkor itt tudsz továbbolvasni a témában.

[woo_product_slider id=”4796″]

Kiemelt kép innen.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Nyári munka 1×1

Mire figyelj szülőként, ha nyáron dolgozna a gyereked? Minden, amit a gyerekek nyári munkavállalásával tudnod érdemes. Ha kiváncsi vagy összefoglalónkra, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le még ma kiadványunk!

60 léleksimogató mondat – Plakát

Megerősítő, pozitív mondatok a mindennapi gyerekneveléshez: 60 jó mondat, amit neked is ismerned kell! Töltsd le plakátunkat!

Gyerekjogi ábécé

Gyerekjogi ábécé – Plakát

Mire van szüksége a gyerekeknek? Mitől kell megóvni őket? A gyerekjogok nem elvont, bonyolult jogi passzusok, hanem azok a feltételek, melyek a kiegyensúlyozott gyerekkorhoz szükségesek.  Ha kíváncsi vagyok Gyerekjogi ábécé-nkre, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le plakátunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart