Keddi könyvajánló – Shona Innes: A gondolatok kertje

Stáhly Kata vagyok, a Hintalovon Alapítvány munkatársa, és egyben a Bookline Kids mesekönyveket ajánló zsűritagja, pszichológus és anya. Szerencsére több olyan helyzet is van, ahol ez a 4 féle terület összekapcsolódik, az egyik ilyen a meseolvasás, a mesekönyvek világa.
Stáhly Kata Shona Innes A gondolatok kertje című könyvéről

Hintalovon

2022.12.06.

Annyi szuper új könyv van a piacon és annyi régi, még saját gyerekkorunkból is, hogy egyre nehezebb megtalálni azt a közös olvasmányt, ami azt adja a gyerekünknek, amire épp szüksége van: örömöt, megnyugvást, kikapcsolódást, izgalmas élményt, vagy épp válaszokat egy-egy élethelyzetre. Van, amikor jól jön egy kis segítség abban, hogy mikor milyen mesekönyvet olvassunk. Ebben a választásban, az eligazodásban tud segíteni a Bookline Kids, korhatár-besorolással és rövid ajánlásokkal egy-egy könyv kapcsán. Ebben a cikkben egy kisebb korosztálynak szóló, igazi lelassulós könyvet ajánlok.

Shona Innes és Agócs Írisz már több könyvében is elkápráztatott bennünket a mesekönyvek csodás képi világán túl a mindig aktuális és általában nehezen megfogható tartalommal. Mert hogyan beszéljünk jól a legkisebbekkel a veszteségekről, a gyászról, a barátságról, vagy a legbelsőbb gondolatokról. Ezekhez a beszélgetésekhez adnak szavakat és mankót, lehetőséget az érzelmeink kifejezésére és kimondására ezek a könyvek.

A Gondolatok kertje a belső figyelésre tanít. Azt szoktuk mondani, hogy azért van 2 fülünk és csak egy szánk, mert legalább kétszer annyit kellene hallgatnunk, mint amennyit beszélünk. Ez a könyv épp erre a hallgatásra tanít bennünket, arra, hogy hogyan figyeljünk egy kicsit befelé. Ez pedig csak akkor megy, ha megengedjük magunknak, hogy lelassuljunk, szinte behunyt szemmel olvassuk halkan ezt a rövid mesét. Ha pedig beleengedjük magunkat ebbe a lelassult állapotba, az az ötévesünket is magával ragadja és ott fog maradni a kanapén mellettünk, a gondolatait fürkészve.

“Néha az esik legjobban, ha csak hátradőlsz, és a gondolataidat figyeled..(..)..és meghallod mit akarnak mondani neked.” Ezt a könyvet ugyanannyira ajánlom felnőtteknek saját maguk lelassítására, mint amennyire gyerekeknek megnyugvásra, ellazulásra, kikapcsolódásra. Igazi közös, pihenős élmény!

A cikket a Bookline támogatta, köszönjük nekik!

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Gyerekek rendezvényeken, konferenciákon

Gyerekek rendezvényeken, konferenciákon

Ha kíváncsi vagy, hogy mit érdemes végiggondolnod, ha a gyerekek is aktív résztvevői az általad szervezett rendezvénynek, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló kiadványunkat!

Jól válni gyerekkel – Felelős szülők 10 pontja

A válás nehéz, főleg ha gyerek is érintett benne, de hisszük, hogy lehet jól válni! Ebben igyekszünk segíteni a felelős szülők 10 pontjával!

Mit mondj ahelyett, hogy elveszem a telefonod!

Mit lehet tenni a kémkedés helyett, mi a jó megoldás ahhoz, hogy megtudjuk mit csinál a gyerek amikor online van? Tippek szülőknek.

Cikkajánló

×
×

Cart