Keddi könyvajánló – Shona Innes: A gondolatok kertje

Stáhly Kata vagyok, a Hintalovon Alapítvány munkatársa, és egyben a Bookline Kids mesekönyveket ajánló zsűritagja, pszichológus és anya. Szerencsére több olyan helyzet is van, ahol ez a 4 féle terület összekapcsolódik, az egyik ilyen a meseolvasás, a mesekönyvek világa.
Stáhly Kata Shona Innes A gondolatok kertje című könyvéről

Hintalovon

2022.12.06.

Annyi szuper új könyv van a piacon és annyi régi, még saját gyerekkorunkból is, hogy egyre nehezebb megtalálni azt a közös olvasmányt, ami azt adja a gyerekünknek, amire épp szüksége van: örömöt, megnyugvást, kikapcsolódást, izgalmas élményt, vagy épp válaszokat egy-egy élethelyzetre. Van, amikor jól jön egy kis segítség abban, hogy mikor milyen mesekönyvet olvassunk. Ebben a választásban, az eligazodásban tud segíteni a Bookline Kids, korhatár-besorolással és rövid ajánlásokkal egy-egy könyv kapcsán. Ebben a cikkben egy kisebb korosztálynak szóló, igazi lelassulós könyvet ajánlok.

Shona Innes és Agócs Írisz már több könyvében is elkápráztatott bennünket a mesekönyvek csodás képi világán túl a mindig aktuális és általában nehezen megfogható tartalommal. Mert hogyan beszéljünk jól a legkisebbekkel a veszteségekről, a gyászról, a barátságról, vagy a legbelsőbb gondolatokról. Ezekhez a beszélgetésekhez adnak szavakat és mankót, lehetőséget az érzelmeink kifejezésére és kimondására ezek a könyvek.

A Gondolatok kertje a belső figyelésre tanít. Azt szoktuk mondani, hogy azért van 2 fülünk és csak egy szánk, mert legalább kétszer annyit kellene hallgatnunk, mint amennyit beszélünk. Ez a könyv épp erre a hallgatásra tanít bennünket, arra, hogy hogyan figyeljünk egy kicsit befelé. Ez pedig csak akkor megy, ha megengedjük magunknak, hogy lelassuljunk, szinte behunyt szemmel olvassuk halkan ezt a rövid mesét. Ha pedig beleengedjük magunkat ebbe a lelassult állapotba, az az ötévesünket is magával ragadja és ott fog maradni a kanapén mellettünk, a gondolatait fürkészve.

“Néha az esik legjobban, ha csak hátradőlsz, és a gondolataidat figyeled..(..)..és meghallod mit akarnak mondani neked.” Ezt a könyvet ugyanannyira ajánlom felnőtteknek saját maguk lelassítására, mint amennyire gyerekeknek megnyugvásra, ellazulásra, kikapcsolódásra. Igazi közös, pihenős élmény!

A cikket a Bookline támogatta, köszönjük nekik!

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Vedd észre mások értékeit!- Plakát

Vedd észre mások értékeit – Plakát

Mi a közös a sarkantyús teknősben, a dongóban és az afrikai elefántban? Hogy nind rendelkeznek értékes tulajdonságokkal. Ha kíváncsi vagy állati jó, beszélgetésindító plakátjainkra, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le kiadványunkat!

Ajánlás iskolaőröknek, intézményvezetőknek

Hogyan tudnak partneri viszonyt kialakítani és együttműködni az iskolaőrök és intézményvezetők a gyerekek és a felnőttek biztonsága érdekében? Ha kiváncsi vagy ajánlásunkra, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le még ma kiadványunk!

MInden gyereknek joga van a suliban

Minden gyereknek joga van a suliban …

Mit jelentenek a gyerekjogok az iskolában? Lehet-e enni a tanórán? Ki mehet-e a gyerek pisilni óra közben? Ha kíváncsi vagy összefoglalónkra, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le kiadványunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart