Az Európai Unió a gyerekek véleményére kíváncsi

Segíts, hogy minél több gyerek hatással lehessen az EU gyerekjogi stratégiájára!

Az Európai Bizottság két nagyobb programon dolgozik a gyerekekért, amelyben sratégiát készít a 2021–2024-es időszakra arról, hogy az EU és a tagállamok hogyan védhetik legjobban a gyerekek jogait, illetve kidolgoznak egy Gyermekgarancia nevű kezdeményezést, azért hogy az EU-ban élő gyerekek hozzáférjenek azokhoz a szolgáltatásokhoz, amelyekkel egyenlő esélyt kapnak a fejlődéshez és képességeik kibontakoztatásához.

Mit gondolnak a gyerekek?

Öt nemzetközi szervezet (Eurochild, UNICEF, Save the Children, World Vision International, Child Fund) összefogásában készült el a gyerekeknek szóló kérdőív, hogy elmondhassák a véleményüket, és hatással lehessenek a fenti programokra. A kérdőívet magyar nyelven is elérhető, 2020. október 30-ig tölthet ki minden 11 és 17 év közötti fiatal. A válaszadás legfeljebb 20–30 percet vesz igénybe.

A kérdőív linkje: smarturl.it/eu-strategia, itt található a gyereknek szóló felhívás.

Miben kérik a gyerekek véleményét?

A gyerekek véleményét egy jelentésben foglalják össze, amit a szervezetek november végén osztanak meg az Európai Bizottsággal. A jelentés, a Stratégia és a Gyermekgarancia nyilvánosan elérhetők lesznek.

Kérjük, oszd meg a kérdőívet, segíts, hogy gyerekekkel együtt alakítsa ki az EU gyermekjogi programjait!

#MyEuropeMyRights #EUchildrights   

Eu gyerekjogi stratégia, konzultáció

További információ:
Eurochild weboldala 
Eurochild: Mieke Schuurman, Mieke.Schuurman@eurochild.org
UNICEF: Louise Thivant, lthivant@unicef.org  
Hintalovon: tehogylatod@hintalovon.hu

Kiemelt kép innen.