Így segít a Hintalovon az ukrán menekült gyerekeknek

Hogyan segített a Hintalovon Alapítvány a menekült gyerekeknek? Beszámoló az 1000 hátizsák akció első hónapjának eredményeiről

Hintalovon

2022.03.29.

Március elején, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány meghirdette 1000 hátizsák akcióját az ukrán menekült gyerekek támogatására az Appy közösség gyermekvédelmi szervezeteivel közösen. Célunk az volt, hogy legalább 1000, olyan gyerekeknek való hátizsákot állítsunk össze, amelyben a gyerekek számára fontos, alapvető higiéniai termékeken túl olyan játékokat csomagoljunk össze egy hátizsákba ami abban segít a gyerekeknek, hogy ebben a nehéz helyzetben is gyerekek maradhassanak. Hihetetlen, de a kitűzött 1000 táska átadásán máris túl vagyunk, a támogatásoknak köszönhetően sokkal többre is lehetőségünk lett, így az akció folytatódik.

A magánszemélyek, vállalatok adományainak, támogatásának és lelkes önkénteseinek odaadó munkájának köszönhetően sokkal többet tudtunk segíteni, mint reméltük. Szinte nem volt olyan nap az elmúlt hónapban amikor ne mozgattunk volna termékeket, vagy jöttek az adományok, vagy szállítottuk őket valahová, az elképesztő összefogásnak és rengeteg segítségnek köszönhetően nem elégszünk meg 1000 táskával, megyünk tovább.

Mi történt az elmúlt időszakban?

  • 815 hívást kaptunk a 13620 adományvonalunkra
  • 2.466.000 ft egyéni és vállalati pénzbeli adomány érkezett be a bankszámlánkra

Ezen pénzbeli adományok teljes összegét a hátizsákok illetve a hátizsákokba való termékek beszerzésére és további olyan termékek beszerzésére fordítjuk, amivel a nehéz élethelyzetben lévő menekült gyerekeket tudjuk segíteni.

Az akció számokban

  • 12 különböző fővárosi és vidéki gyűjtőpontról kaptunk adományokat magánszemélyektől, iskoláktól, cégektől
  • 1458 db összekészített hátizsákot juttattunk el eddig a menekült gyerekek számára
  • 2894 db egyéb terméket adtunk át gyerekeknek (pl. focikapu, bébiétel, itatópohár, cumi,pléd, babakrém, buborékfujó, labda)
  • 13 különböző helyre vittünk adományokat
  • 3 különböző segélyszervezet segítettünk komplett gyereksarok/játszószoba kialakításával
  • 8500 db háromnyelvű tájékoztató füzetet osztottunk szét a menekült gyerekeknek számára fontos speciális információkról
  • folyamatosan támogatjuk a gyerekek ellátását a Migration Aid Madridi úti menekültszállóján

Segítő anyagaink

Gyermekjogi szervezetként fontosnak érezzük, hogy egyaránt odafigyeljünk az ukrajnai háború elől menekülő gyerekek és családok támogatására, és segítsünk a magyarországi szülőknek, tanároknak, segítőknek és gyerekeknek is a háború miatt felmerülő lelki, jogi és gyakorlati kérdésekben. Szakmai tájékoztatókat, segédanyagokat készítünk, arról, hogy mit tehetünk a jelenlegi háborús helyzetben a gyerekek védelme érdekében.

Hogyan tovább?

Hála a fantasztikus összefogásnak, folyamatosan érkeznek hozzánk adomány felajánlások, rendszeresen számíthatunk az önkéntesek munkájára is, így további táskákat állítunk össze a gyerekek számára, amelyeket más segélyszervezetekkel együttműködve továbbra is odavisszük, ahol a legnagyobb szükség van rá. A Migration Aid – Madridi úti menekültszálló gyerekek igényeivel kapcsolatos feladatokat továbbra is segítjük. Akciónkról folyamatosan hírt adunk a Hintalovon instagram oldalán.

Támogatóink:

Nagyon sokat köszönhetünk támogatóinknak, akik támogatásukkal segítik az akciót és az alapítvány további működését a megsokszorozódott feladatok mellett is.

Hálásan köszönjük minden segítőnknek, minden támogató szervezetnek és vállalatnak a rendkívüli segítséget, odaadó figyelmet, együttműködést! Külön óriási köszönet Lilu és Marge elképesztő támogatásáért és Rét Ági önkéntesünknek a koordinációért.

Fantasztikusak vagytok! Nélkületek nem tartanánk itt.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Médiaszereplés alapelvei gyerekeknek

Hogyan bánhat a gyerekkel egy riporter? Mire érdemes figyelni, ha gyereked médiaszereplésre készül? Töltsd le gyerekeknek szóló anyagunkat!

Mit érdemes tudnod az iskolai közösségi szolgálatról?

Összeírtuk, hogy mit érdemes átgondolni az iskolai közösségi szolgálat előtt, mi a célja, mire érdemes figyelni. Hogy válaszd ki a megfelelő helyet, mire számíthatsz?

Mit mondj ahelyett, hogy elveszem a telefonod!

Mit lehet tenni a kémkedés helyett, mi a jó megoldás ahhoz, hogy megtudjuk mit csinál a gyerek amikor online van? Tippek szülőknek.

Cikkajánló

×
×

Cart