Elkészült első interaktív tananyagunk a gyermekjogokról

Elkészült az első közösségi adománygyűjtésünkből finanszírozott Mik azok a gyerekjogok?- interaktív tanyagunk.

Hintalovon

2023.02.07.

2022. őszén indított közösségi adománygyűjtésünknek köszönhetően elkészült a Hintalovon Alapítvány első interaktív tananyaga a gyermekjogokról. Az online kitölthető játékos kvízben egyszerű, érthető, gyerekek nyelvén íródott, s érdekes feladatokaton keresztül mutatjuk be, hogy mit is jelentenek a gyerekjogok valójában. Bízunk benne, hogy tananyagunk remek kiegészítői lesznek a gyerekjogokkal foglalkozó osztályfőnöki foglalkozásoknak.

Miért tartottuk fontosnak egy ilyen tananyag létrejöttét?

Sok oka van annak, hogy különbözőféleképpen tekint a felnőtt társadalom ma a gyerekek jogaira. Az egyik ilyen meghatározó ok, hogy a gyerekjogok ismertetése Magyarországon nem szerepel például sem a Nemzeti Alaptantervben, sem a pedagógusok képzésében. 

Ráadásul már több mint 30 éve, hogy 1991-ben Magyarország aláírta a Gyermekjogi Egyezményt. Mégis a gyermekjogok ismerete országunkban az egyik legalacsonyabbnak számít ma az Európai Unión belül.  Nem csupán a gyerekek nem rendelkeznek érdemi információval erről, de sokszor az őket körülvevő felnőttek sem. 

A gyermekjogok téves megítélésében az sem segít, hogy például a gyermekeket gondozó, nevelő felnőtt, szakember vagy pedagógus még mindig úgy tekint a gyermekek jogaira, mint amelyek az ő saját jogaikat korlátozzák. Ezt a szembe helyezkedést tovább növeli, hogy a felnőttek gyakran a kötelességek teljesítéséhez kötik a gyermekek jogait annak ellenére, hogy a gyermekjogok feltétel nélküliek. 

Mik azok a gyerekjogok? – interaktív tanyag

Hálásan köszönjük mind a 48 adományozónknak, akik hozzájárultak az e-learning tananyag létrejöttéhez!

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

60 gyermeksimogató mondat (Plakát)

Megerősítő, pozitív mondatok a mindennapi gyerekneveléshez: 60 jó mondat, amit neked is ismerned kell! Töltsd le plakátunkat!

20 mondat, ahelyett hogy NE SÍRJ! (Plakát)

Adunk néhány tippet arra, mit tudsz mondani ahelyett, hogy ne sírj! Töltsd le plakátunkat!

Számítanak a szavaid! -Megerősítő mondatok az iskolában

Összegyűjtöttünk pár ötletet, hogyan reagálhat pozitívan egy tanár a mindennapi helyzetekre. Próbáld ki ezeket a mondatokat!

Cikkajánló

×
×

Cart