Elkészült első interaktív tananyagunk a gyermekjogokról

Elkészült az első közösségi adománygyűjtésünkből finanszírozott Mik azok a gyerekjogok?- interaktív tanyagunk.

Hintalovon

2023.02.07.

2022. őszén indított közösségi adománygyűjtésünknek köszönhetően elkészült a Hintalovon Alapítvány első interaktív tananyaga a gyermekjogokról. Az online kitölthető játékos kvízben egyszerű, érthető, gyerekek nyelvén íródott, s érdekes feladatokaton keresztül mutatjuk be, hogy mit is jelentenek a gyerekjogok valójában. Bízunk benne, hogy tananyagunk remek kiegészítői lesznek a gyerekjogokkal foglalkozó osztályfőnöki foglalkozásoknak.

Miért tartottuk fontosnak egy ilyen tananyag létrejöttét?

Sok oka van annak, hogy különbözőféleképpen tekint a felnőtt társadalom ma a gyerekek jogaira. Az egyik ilyen meghatározó ok, hogy a gyerekjogok ismertetése Magyarországon nem szerepel például sem a Nemzeti Alaptantervben, sem a pedagógusok képzésében. 

Ráadásul már több mint 30 éve, hogy 1991-ben Magyarország aláírta a Gyermekjogi Egyezményt. Mégis a gyermekjogok ismerete országunkban az egyik legalacsonyabbnak számít ma az Európai Unión belül.  Nem csupán a gyerekek nem rendelkeznek érdemi információval erről, de sokszor az őket körülvevő felnőttek sem. 

A gyermekjogok téves megítélésében az sem segít, hogy például a gyermekeket gondozó, nevelő felnőtt, szakember vagy pedagógus még mindig úgy tekint a gyermekek jogaira, mint amelyek az ő saját jogaikat korlátozzák. Ezt a szembe helyezkedést tovább növeli, hogy a felnőttek gyakran a kötelességek teljesítéséhez kötik a gyermekek jogait annak ellenére, hogy a gyermekjogok feltétel nélküliek. 

Mik azok a gyerekjogok? – interaktív tanyag

Hálásan köszönjük mind a 48 adományozónknak, akik hozzájárultak az e-learning tananyag létrejöttéhez!

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Hogyan beszélj a gyerekeknek a gyerekjogokról?

Mik azok a gyerekjogok és hogyan beszélgess róluk gyerekeddel? Az alábbi pontok ebben nyújtanak segítséget.

Kapcsolattartás 1×1

Konfliktusos válás esetén a kapcsolattartás visszaélésekre ad lehetőséget a szülőknek. Ez az anyag abban segít, hogy a gyerek kapcsolattartáshoz fűződő érdekét jobban értsék a felnőttek.

Top 10 ötlet a digitális oktatáshoz – Plakát

Mitől működne jobban a digitális oktatás? Mire van szüksége a gyerekeknek a hatékony online tanuláshoz? Megkérdeztük a gyerekeket!

Cikkajánló

×
×

Cart