Elismerésben részesült a „Te hogy látod?” kampány

A „Te hogy látod?” kampány 2019-ben elsőként vonta be a gyerekeket abba a folyamatba, amellyel az ENSZ ötévente felméri, milyen a gyerekek helyzete Magyarországon, idén pedig bekerült a Civil Díj döntősei közé, a legjobb érdekérvényesítő kampány kategóriában.
civil díj 2020 te hogy látod

Hintalovon

2020.09.28.

Idén ötödik alkalommal osztották ki az Civil Díjat a tavalyi év legkiemelkedőbb civil kezdeményezéseinek és szervezeteinek. A beérkezett 98 pályázat közül a “Te hogy látod?” kampányunkat a legjobb érdekérvényesítő kampány kategória döntősei közé választották. 

A „Te hogy látod?” kampány 2019-ben elsőként vonta be a gyerekeket abba a folyamatba, amellyel az ENSZ ötévente felméri, milyen a gyerekek helyzete Magyarországon. A nagyszabású felmérés során 5300 gyerek mondta el a véleményét, melyet gyermekjogi követeink az ENSZ Gyermekjogi Bizottsága és az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt is képviseltek. 

Szerettük volna, hogy minél több gyerek elmondhassa a véleményét, de nem gondoltuk, hogy ennyi gyerekhez eljutunk. Ezért is volt ennyire jó dolgozni ezen a projekten. Meg azért, mert gyerekként vehettünk részt ebben, és megkérdezhettük a többi gyereket a minket érintő problémákról. Próbáltuk úgy alakítani, hogy az más gyerekek számára is érdekes legyen és kíváncsivá tegye őket

– mondta el Sarang Nikoletta, Gyermekjogi Követünk a Civil Díj átadójára készülve.

A díjátadó visszanézhető a NIOK Alapítvány Facebook oldalán.

Gratulálunk a Civil Díj 2020-as nyerteseinek:

  • Legígéretesebb új szervezet – 10 millió Fa közösség
  • Legnagyobb hatású projekt – Pentele XXI. Oktatásért Művészetért Alapítvány: Arany Iránytű Program
  • Legjobb együttműködés – InDaHouse Hungary Egyesület: Programozók a borsodi gyerekekért
  • Legjobb kommunikációs kampány – Társaság a Szabadságjogokért és Lépjünk, hogy léphessenek: Szabad napot minden családnak!
  • Legsikeresebb adománygyűjtés – Anyák az Anyákért Alapítvány: Ágyat az Anyukáknak
  • Legsikeresebb érdekérvényesítési projekt – Maradjanak a FÁK a Rómain: A Római-part megmentése és közösségi célú fejlesztése
  • Legjobb helyi kezdeményezés – Alapítvány az Alteros gyerekekért: Amikor a csecsemők is „iskolába járnak”
  • Legjobb társadalmi vállalkozás – Igazgyöngy Alapítvány / Szuno
  • Közönségdíj – CsodaCsoport civil jótékonysági licit Facebook csoport
  • Különdíj –  Eleven Gyál Civil Közösség: A gyáli közvilágítás javítása

A Civil Díjon második alkalommal ismerték el a Hintalovon tevékenységét; 2017-ben a Yelon megnyerte a legnagyobb hatású projekt díját.

[woo_product_slider id=”4796″]

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Hézagok és a falak a gyermekvédelemben és az iskolákban

Hézagok és falak: – a gyermekvédelemben és az iskolában

Töltsd le  a Hézagok és falak című, szakmai lektorálásunkkal készült kiadványt, melynek szerzője 10 év nevelőszülői és napközis nevelői tapasztalait és történeit osztja meg!

MInden gyereknek joga van a suliban

Minden gyereknek joga van a suliban …

Mit jelentenek a gyerekjogok az iskolában? Lehet-e enni a tanórán? Ki mehet-e a gyerek pisilni óra közben? Ha kíváncsi vagy összefoglalónkra, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le kiadványunkat!

Gyerekek a bontóperkben

Gyerekek a bontóperekben: – Segédanyag a gyerekek tájékoztatásához, felkészítéséhez

Ha kíváncsi vagy, hogy mire érdemes szakemberként figyelned egy válás kapcsán, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló kiadványunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart