Már elérhető a gyermekjogiegyezmeny.hu weboldal!

Összegyűjtöttük a Gyermekjogi Egyezménnyel kapcsolatos szakmai és ismeretterjesztő anyagokat - minden információ egy helyen a szakmának és az érdeklődőknek, gyerekeknek és felnőtteknek.
gyermekjogiegyezmény

Hintalovon

2020.04.30.

Elindult a gyermekjogiegyezmeny.hu! 

weboldal célja, hogy egy helyen legyenek elérhetőek a Gyermekjogi Egyezménnyel kapcsolatos magyar nyelvű anyagok.

weboldalon megtalálhatóak szakembereknek szóló szakmai anyagok, a Gyermekjogi Egyezmény egyes klasztereinek bontásában, továbbá gyerekek számára is elérhetőek ismeretterjesztő anyagok. A weboldalon kitüntetett figyelmet kapott az, hogy egy helyen elérhetőek legyenek az ENSZ Gyermekjogi Bizottságának küldött jelentések dokumentációja is. 

Köszönjük a Gyermekjogi Civil Koalíciónak megosztott szakmai anyagokat.  

Külön köszönet illeti önkénteseinket, Hevesi Marcellt és Haidegger Mariannát, akik a weboldal létrehozását és feltöltését segítették.

A weboldal létrejöttét a Flamand Kormány támogatta.

További tartalmak a témában

A gyerekek biztonsága megköveteli, hogy a közösségben mindenki számára egyértelmű legyen, hogy a bántalmazás semelyik formája sem elfogadható, és mindenki legyen tisztában azzal, hogy mit kell tennie akkor, ha bántalmazással találkozik. Ez a közös tudás az alapja egy biztonságos és átlátható közösségnek – ezt a tudást kell összefoglalnia és rendszereznie egy gyerekvédelmi irányelvnek.
A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány és a Közép Európai Mediációs Intézet összefogásában valósult meg Magyarország első, kifejezetten mediátoroknak szóló gyermekjogi tréningje 2019. december 10-én.
Milyen volt 2016-ban gyereknek lenni Magyarországon? Van-e elegendő tanár és háziorvos a rendszerben? Ehhez hasonló kérdésekre ad válaszat a 2016-os Gyerekjogi jelentés.
Létezik olyan óvodai légkör, ahol a gyerekek biztonságban vannak? Ahol nem éri őket hátrányos megkülönböztetés? A gyermekjogok ott vannak a mindennapokban, és nem szólnak másról, mint a gyerekek szükségleteiről.

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Olyan buta vagyok Anya!

Mit teszel, ha a gyereked saját magát szidja? Hogyan erősítheted gyereked önbizalmát? Olvasd el tippjeinket!

Teljesen rendben van, ha- plakát

Teljesen rendben van – Plakát

Milyen az a hely, ahol a gyerekek biztonságban érzik magukat? Szerintünk olyan, ahol lehet hibázni, kérdezni, fáradtnak lenni, segítséget kérni  Ha kíváncsi vagy plakátunkra, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le még ma!

Családi Szerződés

Bejön kopogás nélkül a szobádba? Türelmetlenek vagytok egymással? Zavarjátok egymást tanulás, munka közben? Itt egy kis segítség a békés családi élethez!

Cikkajánló

×
×

Cart