“Az ő dolga, ha bántják”- diákok vitáztak a bántalmazásról

Biatorbágyon jártunk gyermekjogi követeinkkel, hogy a zaklatásról és büntetésekről beszélgessünk a diákokkal. Mi minden történt a vitaszínházon? Viki és Dóri elmeséli!
Diákok vitáztak a bántalmazásról

Hintalovon

2018.11.01.

Biatorbágyon jártunk gyermekjogi követeinkkel, Botos Viktóriával és Velev Dórával, hogy a bántalmazásról, a zaklatásról és büntetésekről beszélgessünk a diákokkal.

A résztvevő nyolcadikos osztályok rövid színházi jeleneteket nézhettek meg a Pandia Műhely drámainstruktoraitól, és egy moderált vita segítségével szedték össze a gondolataikat. Szó volt arról, hogy kell-e szólni, ha valaki bajban van, tehet-e arról az, akit bántanak vagy milyen büntetést érdemel, aki rosszat tesz. A gyerekek megismerték azt is, hogyan mutatnak ebben irányt a jogaik. Mi minden történt a vitaszínházon? Viki és Dóri elmeséli!

vitaszínház projektünket a Nyílt Társadalom Alapítványok támogatta.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Ajánlás iskolaőröknek, intézményvezetőknek

Hogyan tudnak partneri viszonyt kialakítani és együttműködni az iskolaőrök és intézményvezetők a gyerekek és a felnőttek biztonsága érdekében? Ha kiváncsi vagy ajánlásunkra, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le még ma kiadványunk!

Szempontrendszer

Szempontrendszer – a véleményükért kiálló gyerekek támogatásához

Virrasztást, sztrájkot, petíciót vagy más akciót szerveznek a suliban? Miket fontos átgondolni előtte?  Ha kíváncsi válaszainkra, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le kiadványunkat!

Iskolaváltás szabályai

Elköltöztök? Bántják a gyereked az iskolában? Ha kíváncsi vagy az iskolaváltással kapcsolatos legfontosabb információkra, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le még ma kiadványunk!

Cikkajánló

×
×

Cart