“Az ő dolga, ha bántják”- diákok vitáztak a bántalmazásról

Biatorbágyon jártunk gyermekjogi követeinkkel, hogy a zaklatásról és büntetésekről beszélgessünk a diákokkal. Mi minden történt a vitaszínházon? Viki és Dóri elmeséli!
Diákok vitáztak a bántalmazásról

Hintalovon

2018.11.01.

Biatorbágyon jártunk gyermekjogi követeinkkel, Botos Viktóriával és Velev Dórával, hogy a bántalmazásról, a zaklatásról és büntetésekről beszélgessünk a diákokkal.

A résztvevő nyolcadikos osztályok rövid színházi jeleneteket nézhettek meg a Pandia Műhely drámainstruktoraitól, és egy moderált vita segítségével szedték össze a gondolataikat. Szó volt arról, hogy kell-e szólni, ha valaki bajban van, tehet-e arról az, akit bántanak vagy milyen büntetést érdemel, aki rosszat tesz. A gyerekek megismerték azt is, hogyan mutatnak ebben irányt a jogaik. Mi minden történt a vitaszínházon? Viki és Dóri elmeséli!

vitaszínház projektünket a Nyílt Társadalom Alapítványok támogatta.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Szülői kommunikáció váláskor – 5 lehetőség a nézeteltérések békés lezárására

A válás nem a gyerek döntése, de érinti őt, ezért fontos, mit tudunk tenni szülőként azért, hogy a lehető legkevésbé sérüljön.

Olyan buta vagyok Anya!

Mit teszel, ha a gyereked saját magát szidja? Hogyan erősítheted gyereked önbizalmát? Olvasd el tippjeinket!

Vigyázz magadra!

Vigyázz magadra! – Miért és hogyan vonjuk be a gyerekeket az erőszak elleni védelembe?

Szeretnénk, hogy a gyerekek szólnának, ha bántják őket vagy másokat, lépjenek fel az erőszak ellen. De hogyan érjük ezt el? Ha kíváncsi vagy válaszainkra, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le kiadványunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart