“Az ő dolga, ha bántják”- diákok vitáztak a bántalmazásról

Biatorbágyon jártunk gyermekjogi követeinkkel, hogy a zaklatásról és büntetésekről beszélgessünk a diákokkal. Mi minden történt a vitaszínházon? Viki és Dóri elmeséli!
Diákok vitáztak a bántalmazásról

Hintalovon

2018.11.01.

Biatorbágyon jártunk gyermekjogi követeinkkel, Botos Viktóriával és Velev Dórával, hogy a bántalmazásról, a zaklatásról és büntetésekről beszélgessünk a diákokkal.

A résztvevő nyolcadikos osztályok rövid színházi jeleneteket nézhettek meg a Pandia Műhely drámainstruktoraitól, és egy moderált vita segítségével szedték össze a gondolataikat. Szó volt arról, hogy kell-e szólni, ha valaki bajban van, tehet-e arról az, akit bántanak vagy milyen büntetést érdemel, aki rosszat tesz. A gyerekek megismerték azt is, hogyan mutatnak ebben irányt a jogaik. Mi minden történt a vitaszínházon? Viki és Dóri elmeséli!

vitaszínház projektünket a Nyílt Társadalom Alapítványok támogatta.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

60 gyermeksimogató mondat (Plakát)

Megerősítő, pozitív mondatok a mindennapi gyerekneveléshez: 60 jó mondat, amit neked is ismerned kell! Töltsd le plakátunkat!

Kapcsolattartás, láthatás a járvány idején

Összeszedtük azokat a legfontosabb szempontokat, amik szülők számára fontosak lehetnek, amikor megállapodást kötnek, hogyan alakuljon át a kapcsolattartás a gyerek érdekében. Töltsd le kiadványunkat!

Gyerekjogi ábécé

Gyerekjogi ábécé – Plakát

Mire van szüksége a gyerekeknek? Mitől kell megóvni őket? A gyerekjogok nem elvont, bonyolult jogi passzusok, hanem azok a feltételek, melyek a kiegyensúlyozott gyerekkorhoz szükségesek.  Ha kíváncsi vagyok Gyerekjogi ábécé-nkre, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le plakátunkat!

Cikkajánló

×
×

Cart