„Az ő dolga, ha bántják”- diákok vitáztak a bántalmazásról

Biatorbágyon jártunk gyermekjogi követeinkkel, hogy a zaklatásról és büntetésekről beszélgessünk a diákokkal. Mi minden történt a vitaszínházon? Viki és Dóri elmeséli!
Diákok vitáztak a bántalmazásról

Hintalovon

2018.11.01.

Biatorbágyon jártunk gyermekjogi követeinkkel, Botos Viktóriával és Velev Dórával, hogy a bántalmazásról, a zaklatásról és büntetésekről beszélgessünk a diákokkal.

A résztvevő nyolcadikos osztályok rövid színházi jeleneteket nézhettek meg a Pandia Műhely drámainstruktoraitól, és egy moderált vita segítségével szedték össze a gondolataikat. Szó volt arról, hogy kell-e szólni, ha valaki bajban van, tehet-e arról az, akit bántanak vagy milyen büntetést érdemel, aki rosszat tesz. A gyerekek megismerték azt is, hogyan mutatnak ebben irányt a jogaik. Mi minden történt a vitaszínházon? Viki és Dóri elmeséli!

vitaszínház projektünket a Nyílt Társadalom Alapítványok támogatta.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Mit érdemes tudnod az iskolai közösségi szolgálatról?

Összeírtuk, hogy mit érdemes átgondolni az iskolai közösségi szolgálat előtt, mi a célja, mire érdemes figyelni. Hogy válaszd ki a megfelelő helyet, mire számíthatsz?

Médiaszereplés alapelvei gyerekeknek

Hogyan bánhat a gyerekkel egy riporter? Mire érdemes figyelni, ha gyereked médiaszereplésre készül? Töltsd le gyerekeknek szóló anyagunkat!

Milyen ma gyereknek lenni Magyarországon? – Iskolai segédanyag az ENSZ gyerekjelentéshez

Milyen ma gyereknek lenni Magyarországon? Ki tudhatná ezt jobban, mint maguk a gyerekek. Mi megkérdeztük a véleményüket! Töltsd le most az iskolai anyagot!

Cikkajánló

×
×

Cart