Hézagok és falak: – a gyermekvédelemben és az iskolában

Minimum adomány: Ft

Töltsd le  a Hézagok és falak című, szakmai lektorálásunkkal készült kiadványt, melynek szerzője 10 év nevelőszülői és napközis nevelői tapasztalait és történeit osztja meg!

Leírás

“Ezt a könyvet azért írtam, hogy végre tisztán láthassunk. Gyerekekről szól, akikkel nap mint nap találkozhatunk a buszon vagy az utcán. Akik miatt szorosabban öleljük magunkhoz a táskánkat, nehogy kiraboljanak, és akik miatt átmegyünk a túloldalra, nehogy belénk kössenek, mert nem értjük őket, nem ismerjük a hátterüket.” 

A Hézagok és falak könyv szerzője maga is nevelőszülő, aki a saját gyermekei mellett vállalta olyan gyerekek nevelését, akiknek családja átmenetileg vagy tartósan nem volt képes biztonságos körülményeket biztosítani gyermekük számára szegénység, iskolázatlanság, mentális betegség, egyéb instabilitás vagy ezek összessége miatt. Ösztönösen és tapasztalatból érti a gyerekek szükségleteit, élvezi a gyerekek társaságát, és érzékenységét tovább tudja adni a saját gyerekeinek is. Olyan családi környezetet teremt, amiben az „idegen” családból érkező gyerekek is szeretetet, biztonságot, befogadást találnak.

A szerző nevelőszülői tapasztalattal és értékrendszerrel belép tanítani egy általános iskolába. Egy olyan iskolába, ahová elsősorban hátrányos helyzetű, gyakran roma származású gyerekek járnak. Nyitottsággal, megértéssel fordul a gyerekek felé, amit megszokott nevelőszülőként. Ismerkedik a gyerekekkel, megfigyeli őket, elgondolkozik azon, mik lehetnek ilyen-olyan viselkedésük mozgatórugói. Próbál nekik segíteni, próbál túlélni egy iskola – mint kiderül – sokkal kevésbé érzékeny rendszerében.

A kiadvány szakmai lektorálásában szorosan dolgoztunk együtt Szilvási Lénával, az SOS Gyermekfalvak szakmai vezetőjével. A lektorálás elsődleges célja az volt, hogy a szerző és a gyerekek megéléseit – mind pozitív, mind negatív tapasztalatait végleges formába öltsük. Mindezt tettük úgy, hogy kiemeltük a hatályos törvényeket és szakmai szempontokat is, melyek segíthetik az olvasók eligazodását a gyermekvédelem mindennapi valóságában.

További termékeink

Teljesen rendben van, ha- plakát

Teljesen rendben van – Plakát

Milyen az a hely, ahol a gyerekek biztonságban érzik magukat? Szerintünk olyan, ahol lehet hibázni, kérdezni, fáradtnak lenni, segítséget kérni  Ha kíváncsi vagy plakátunkra, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le még ma!

Gyerekjogi ábécé

Gyerekjogi ábécé – Plakát

Mire van szüksége a gyerekeknek? Mitől kell megóvni őket? A gyerekjogok nem elvont, bonyolult jogi passzusok, hanem azok a feltételek, melyek a kiegyensúlyozott gyerekkorhoz szükségesek.  Ha kíváncsi vagyok Gyerekjogi ábécé-nkre, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le plakátunkat!

Számítanak a szavaid! -Megerősítő mondatok az iskolában

Összegyűjtöttünk pár ötletet, hogyan reagálhat pozitívan egy tanár a mindennapi helyzetekre. Próbáld ki ezeket a mondatokat!