Akkreditált gyerekjogi képzéscsomag ügyvédeknek

Mit jelent a gyerekrészvétel és hogyan is néz ez ki az ügyvédi gyakorlatban? Mire van szüksége a gyerekeknek a válás során, és mit tudsz tenni ügyvédként, hogy minél gyerekbarátabb legyen ennek a jogi folyamata? Többet szeretnél tudni? Jelentkezz még ma akkreditált képzéseinkre!

Dátum

Bármikor elvégezhető

Időtartam

9 órás e-learning + 3 órás online jelenléti

Kinek ajánljuk?

ügyvédeknek és érdeklődő felelős felnőtteknek

Akkreditált képzés

12 kredit

Előadók

dr. Rácz Dominika és Merényi Dóra

Típus

online

Elérhetőség

Támogatási összeg

35 000 Ft

Tematika

E-learning képzés:

  • Az ENSZ Gyermekjogi Egyezmény egyes cikkeinek részletes ismertetése esettanulmányok segítségével, illetve az esetekkel kapcsolatos ügyvédi szerepek átbeszélése.
  • A gyerek szempontjai a válás során: Kiskorú Kollégáink segítettek összeszedni, hogy a válási ügyek során felmerülő kérdések megvitatása többek között kapcsolattartással és bántalmazással kapcsolatban

Online jelenléti képzés:

  • Gyermekbarát (gyermekközpontú) igazságszolgáltatás Magyarországon
  • Milyen gyerekjogoknak kell érvényesülni a különböző eljárásokban? (1991. évi LXIV. tv.)
  • Gyerekrészvétel, mint gyűjtőfogalom - mit takar?
  • Hogyan jelenhetnek meg a részvétellel kapcsolatos különböző megközelítések a gyakorlatban? - esettanulmányok, csoportfeladat
  • Alapelvek a gyerekekkel való közös munka során
  • Gyerekekkel való kommunikációt segítő és hátráltató eszközök: Mi segít? Mi hátráltat? Beszélgetés során mire érdemes figyelni? Mi a teendő, ha nehéz kapcsolódni, vagy ha egy gyerek nagyon zárt? Mire fontos figyelni, ha egy bántalmazott gyerekkel beszélünk?

Leírás

A gyerekek jogai sokféle módon sérülhetnek, és gyakran sérülnek is, ha bírósági eljárásokról van szó. Hiába érint azonban ilyen sok gyereket ez a kérdés, és hiába nagy a kockázata a gyerekjogok sérülésének, ezek a jogsértések nagyrészt rejtve maradnak, mert a gyerekek nem ismerik a jogaikat, vagy éppenséggel nem tudják, hogyan érvényesíthetnék azokat. Ráadásul az esetek többségében a felnőttek segítségére, képviseletére van szükségük, akik előtt szintén ismeretlenek a gyerekjogok, vagy a hivatalos nyilatkozatok formális megtételén túl ritkán tekintik prioritásnak a gyerek jóllétét, fejlődését és védelmét.

Optimális esetben nem az ügyvéd az egyetlen segítője például a válásban, szétköltözésben érintett szülőknek. Az ügyvédi szerep azonban kiemelt jelentőséggel bír, mert kulcsfontosságú abban, hogy a válás során is érvényesüljenek a gyermekjogok és hangsúlyt kapjon a gyerekek védelme. A szülők válása, de bármely más, gyerekeket érintő ügy kapcsán a gyerekek több szakemberrel találkozhatnak. Elmondhatják a véleményüket a bíróság előtt is, amit figyelembe is kell venni. De vajon a rendszer készen áll arra, hogy meghallgassa őket? Egyáltalán el tudjuk nekik jól mondani miről is szól egy bontóper vagy egy kapcsolattartás újraszabályozása miatt indult eljárás?

Mit szeretnének tudni maguk a gyerekek a részvételükkel, a meghallgatásokkal, a bírósági döntésekkel kapcsolatban, vagy az abban résztvevő szakemberekről? Milyen egy gyerekbarát ügyvéd, aki a gyerek legfőbb érdekét képviseli? Nagyon örülünk, ha ezek a kérdések már Benned is felmerültek, mert ebben a képzésben mindegyikkel részletesen fogunk foglalkozni.

Ha többet szeretnél tudni jelentkezz még ma akkreditált képzéseinkre, és 12 kreditpont mellett szerezz ismereteket, tudást, eszközöket és jó gyakorlatokat arra, hogy hogyan is lehetsz igazán gyerekbarát ügyvéd!

A képzési csomag tartalma:

Gyerekjogok és a válás: 9 órás e-learning képzés

Gyerekek részvétele a rájuk vonatkozó eljárásokban: 3 órás online jelenléti képzés, 2024. 11. 28. 15.00-18.00

Az egyes képzésekről a címre kattintva még részletesebben olvashatsz.

Kapcsolódó tartalmaink

Következő események

Gyerekek részvétele a rájuk vonatkozó eljárásokban – 2024. 11. 28. (akkreditált)

Hogy néz ki a gyerekrészvétel az ügyvédi gyakorlatban, és mit tehetsz azért, hogy ez gyerekközpontú módon valósuljon meg? Többet szeretnél tudni? Jelentkezz még ma akkreditált képzésünkre!

17 500 Ft

Szexuális nevelés a gyakorlatban 2. (akkreditált)

Minden gyereknek joga van a biztonsághoz, a szexuális visszaélésektől való védelemhez - bármilyen speciális is a helyzete. Jelentkezz módszertani képzésünkre, és ismerd meg azokat a konkrét eszközöket, melyek szakemberként segíthetnek Téged a gyerekekkel szembeni szexuális visszaélések megelőzésében!

25 000 Ft

Szexuális nevelés képzéscsomag gyermekvédelemben dolgozóknak

Jelentkezz képzésünkre még ma, és tanulj kedvezményesen szexuális nevelésről, gyerekjogokról és gyakorlati módszerekről még ma!  

35 000 Ft