Segédanyag gyerekeknek az ENSZ jelentéstételhez

Új segédanyagot készített az ENSZ gyerekeknek arról, hogyan mondhatják el a véleményüket a Gyermekjogi Bizottságnak a jogaik érvényesüléséről az országukban.
gyerekjogi segédanyag

Hintalovon

2020.07.15.

Új segédanyagot készített az ENSZ gyerekeknek arról, hogyan mondhatják el a véleményüket a Gyermekjogi Bizottságnak a jogaik érvényesüléséről az országukban. 

“My Pocket Guide” nevet viselő gyerekbarát kiadvány megismerteti a gyerekeket az ENSZ Gyermekjogi Bizottságának munkájával, a kormányok, civilek jelentésével, és ötleteket ad nekik, hogyan tudnak bekapcsolódni ebbe, és hogyan tudnak önálló kutatást vagy kampányt indítani. Segítséget nyújt nekik abban, hogy megtervezzék és kivitelezzék azt, de a jelentés elkészítésén túl annak személyes képviseletéhez is tanácsokkal látja el a gyerekeket, segítve a felkészülésüket. A gyerekbarát kiadvány egyelőre angolspanyol és francia nyelveken érhető el.

A kiadvány számos nemzetközi példát is bemutat arról, hogy hogyan vettek részt a gyerekek a jelentéstételben a korábbi években. A jó gyakorlatok között szerepel a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány által szervezett “Te hogy látod?” kampány is, mely 2019-ben elsőként vonta be a magyarországi gyerekeket az ötévente esedékes jelentéstételbe.  

A frissített gyerekbarát kiadvány és a 2011-ben kiadott esettanulmányok a gyerekek részvételét segítő szakemberek számára is fontos segédanyagként szolgálnak. A számukra készült Together with children – for children” című kiadvány frissítése jelenleg folyamatban van.

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Mik azok a gyermekjogok? – interaktív tananyag

Mire van szüksége egy gyereknek? Mitől kell védeni őket? Mik azok a gyerekjogok? És egyáltalán ki számít gyereknek? Ha kíváncsi vagy a válaszokra, válassz alábbi adományösszegek közül és töltsd le legújabb interaktív tananyagunkat!

Mit mondj ahelyett, hogy elveszem a telefonod!

Mit lehet tenni a kémkedés helyett, mi a jó megoldás ahhoz, hogy megtudjuk mit csinál a gyerek amikor online van? Tippek szülőknek.

Tüntetni készül a gyereked?

A gyerekeknek is joga van tüntetésen kifejezni a véleményét. 15 pontban összegyűjtöttük, diákként mit kell tudnia a tüntetésekről.

Cikkajánló

×
×

Cart