Mit mondj ahelyett, hogy elveszem a telefonod!

Mit lehet tenni a kémkedés helyett, mi a jó megoldás ahhoz, hogy megtudjuk mit csinál a gyerek amikor online van? Tippek szülőknek.

Leírás

Érthető, hogy szülőként aggódunk azért, hogy vajon mit csinál a gyerekünk a telefonján, vagy kikkel beszélget a neten. Több megoldás is lehet arra, hogy ezekről információt szerezzünk – fontos végiggondolni, hogy ezt hogyan tesszük. A kémkedéssel, az üzenetek engedélye nélküli elolvasásával sokkal többet ártunk, mint amennyi rövid távú előnyt szerzünk vele. Mert bár gyorsan jutunk információkhoz, elveszthetjük a gyerekünk bizalmát, becsapjuk őt, és nem tanítjuk meg neki, hogy hogyan tud biztonságban lenni az interneten.

Oké, de akkor mit csináljunk? Ebben igyekszünk támpontokat adni az alábbi kiadványban. Hogyan beszélgessünk a gyerek online jelenlétéről, milyen kérdéseket érdemes feltenni? Ötletek, tippek a bizalomépítéshez, párbeszédhez, megoldási javaslatok a közös internetezési szabályok kialakításához,  az online biztonsághoz.

 

További termékeink

gyerekekaneten

Hogyan legyél elég jó digitális szülő?- 7 napos email kurzus

Ha kiváncsi vagy e-mail-kurzusunkra, válassz az alábbi adományösszegek közül és jelentkezz még ma!

Ne posztolj

Ne posztolj a gyerekről!

Tudod mi az a digitális lábnyom? Tudtad, hogy van összefüggés a posztolt képek és az iskolai bullying között? Legyetek online is biztonságban!

Internetes házirend – Segítség szülőknek és gyerekeknek

Nem tudod hogyan szabályozd a netezést? Támogasd, vedd el, korlátozd? Ha bizonytalan, mennyit lés hogyan lehessen otthon netezni, ez a kidvány neked szól!