Ötletek és tippek, hogy teljen, ne csak múljon a nyár

Összegyűjtöttünk pár ötletet, ami segíthet abban, hogy a nyári szünet ne csak logisztika, szervezés és drága mulatság legyen, hanem pihenés, közös élményekkel teli feltöltődés az egész család számára.

Hintalovon

2019.07.03.

Itt a nyár, amit nagyon vártunk, itt a 10 hetes iskolai szünet, amit nem egyszerű megoldani.  Összegyűjtöttünk pár ötletet, ami segíthet abban, hogy  a nyári  szünet ne csak logisztika, szervezés és drága mulatság legyen, hanem pihenés, közös élményekkel teli feltöltődés az egész család számára.

minőségi idő nem arról szól, amit megveszünk, hanem amit együtt csinálunk, legyen az akár közös főzés, házimunka, kertészkedés vagy érdekes  fizikai kísérlet konyhai hozzávalókból. Tarts velünk a nyári bakancslistánk segítségével, egészítsd ki a saját ötleteitekkel, bízd a gyerekekre a lista bővítését!

Nyári bakancslistánkat itt találod, az ovisoknak és az iskolásoknak külön-külön tippekkel, de akár keverheted is őket. Az élményeket összegyűjthetitek a csomagban található  Nyári Naplóba ! A nyári csomagot letöltheted az adományboltunkból, akár ingyenesen is! Kövesd a tippjeinket a facebookon, csatlakozz a játékunkhoz és gyűjtsünk közösen még több ötletet azért, hogy minél jobban teljen és ne múljon a nyár!

Kedvenc listáink nyári programokhoz:

Olvassatok sokat!

Olvasni jó! Mindig, nem csak nyáron de nyáron több időnk van rá.  Íme pár javaslat, ha nincs ötleted, mi legyen a következő könyv, amit levesztek a könyvespolcról, vagy kikölcsönöztök a könyvtárból! A nyár jó lehetőség arra is, hogy felkeressetek egy- két antikváriumot, ahol már maga a böngészés is szuper program!

Kísérletezni rettentő izgalmas! Igen, felnőtt fejjel is!

Felfedezni a körülöttünk lévő világot .. nincs is ennél jobb dolog!  Nem kell hozzá semmi extra, csak néhány ötlet és pár otthoni hozzávaló, szódabikarbóna, színes cukorkák vagy csak néhány kocka jég!  Kisérletezésre fel, elő a locsolókkal és jégkockákkal!  Összegyűjtöttük kedvenc nyári kísérleteinket, játékainkat! (A videók többségét a The Dadlab oldaláról vettük. The Dadlab kitalálója egy kétgyermekes apuka, aki  otthon található dolgokkal kísérletezik, kreatívkodik két kisfiával.)

Elő az ollókkal és ragasztókkal, jöjjön a kreativkodás!

Ha nincs kedvetek sehová se menni, töltsetek el egy alkotós napot, a remélhetőleg hideg lakásban. Itt vannak a mi kedvenc ötleteink: (A Szuper ötletek többségét a Gyereketető oldaláról vettük. Látogassatok el oldalára, válogassatok kedvetekre az évek során összegyűjtött játékok közül!.)

Még több ötlet itt:

Esti társaspartikhoz:

Activity, Dixit, Monopoly,Ki kicsoda? Jenga, Uno, ha már a klasszikusoknál vagyunk, de íme pár ötlet új játékok felfedezéséhez.

Itt van a nyár, de mivel játsszon a gyerek?

Főzzetek együtt!

Felfordulás lesz, igen, de lesz mellette sok- sok nevetés, beszélgetés és észrevétlenül rengeteg tanulás is garantálható. Már egy hároméves is magabiztosan tudja keverni a palacsintatésztát. Fagyit bármelyik gyerek szívesen készít, de a saláta-centrifugálás és az uborka szeletelés is jó móka lehet, a sütisütésről nem is beszélve.

Irány a játszótér!

A játszóterezés jó dolog, de néha már unalmas mindig a közelire menni. Keressetek fel néhány izgalmas, új helyet!

Kirándulni jó!

A szabadban töltött idő kikapcsol őt is és téged is. Használjátok ki, töltsetek minél több időt a strandolás és a játszóterezés mellett a természetben is! Ha nincs ötleted hová menjetek, használjátok ezt az oldalt a kirándulás megtervezéséhez! A kirándulás során gyűjtött falevelet, ágakat, kavicsokat pedig felhasználhatjátok egy kis otthoni kézműveskedésre is!

Parkok, arborétumok

Ingyenes fesztiválok, koncertek,  rendezvények

További tartalmak a témában

Mit tehetünk, ha a tartásdíj nincs tekintettel az inflációra?

Jelentős drágulás tapasztalható mindenhol, ami a gyereket nevelő családokat is súlyosan érinti. Az elvált szülők gyermekei ebből a szempontból külön veszélynek vannak kitéve, ha az esetükben megállapított tartásdíjat úgy szabályozta a bíróság (vagy úgy állapodtak meg a szülők), hogy az nincs tekintettel az inflációra.  

Magadról is posztolnád? – Kampány indul a szülők digitális tudatosságáért

 

Gyakori kérdések és válaszok a posztolásról

 

covudinder19 kutatás élet a koronavírus alatt

Élet a koronavírus idején a gyerekek szerint

Egy globális felmérés keretében 137 ország 26.258 gyereke osztotta meg a koronavírussal kapcsolatos gondolatait és tapasztalatait. A Hintalovon és gyerek önkéntesei a kérdőív lefordításával, valamint a kezdeményezés magyarországi népszerűsítésével támogatták a magyar gyerekek részvételét.

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Adományoddal hozzájárulhatsz a Hintalovon folyamatos működéséhez, és fejlődéséhez, így még több gyermeknek tudunk segíteni.
Egyszeri

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Fesztiválszezon: Tanácsok szülőknek

Mire érdemes odafigyelnünk, ha bulizni indul a gyerekünk? Összegyűjtöttük leghasznosabb tippjeinket a fesztiválszezonhoz!

Családi Szerződés

Bejön kopogás nélkül a szobádba? Türelmetlenek vagytok egymással? Zavarjátok egymást tanulás, munka közben? Itt egy kis segítség a békés családi élethez!

Hintalovon termosz

Hintalovon termosz

Támogasd munkánkat, vidd magaddal üzeneteinket! Legyél te is Hintalovas és tarts velünk!

Cikkajánló

×
×

Cart