Erzsébet Ifjúsági Alap: Az Iskolai közösségi szolgálat jó gyakorlatairól

A Hintalovon Alapítvány előadóként vett részt az Erzsébet Ifjúsági Alap a koronavírus alatti iskolai közösségi szolgálatról szóló szakmai napján.

Hintalovon

2021.04.12.

A Hintalovon Alapítvány előadóként vett részt az Erzsébet Ifjúsági Alap a koronavírus alatti iskolai közösségi szolgálatról szóló szakmai napján.

Az Erzsébet Ifjúsági Alap szakmai börzéjét Kisfaludy László, a Köznevelésért Felelős Helyettes Államtitkár nyitotta meg, illetve Rácz Zsófia, a Fiatalokért Felelős Helyettes Államtitkár köszöntötte még a résztvevőket. A szakmai nap fő kérdése, hogy hogyan lehet a koronavírus idején, online teljesíteni az érettségihez szükséges iskolai közösségi szolgálatos órákat. Az Alapítvány Gyerekrészvétel Programja a “Jó gyakorlatok” programpontban osztotta meg tapasztalatait a gyerekekkel való közös munkáról és az online iskolai közösségi szolgálatról.

A Hintalovon Alapítvány a kezdetek óta dolgozik gyerekekkel, hosszútávú önkéntességben. Tavaly nyáron már iskolai közösségi szolgálatra és alkalmi önkéntesnek is tudtak a fiatalok jelentkezni az Alapítványhoz. 2021 tavaszán az online térben is lehetőséget biztosítottak az érettségi előtt állóknak arra, hogy a saját ütemükben, otthonról végezhessék el a közösségi szolgálatot. A Gyerekrészvétel Program folyamatosan dolgozik azon, hogy a gyerekekkel való közös munka valódi, biztonságos és etikus legyen, valamint hogy az Alapítványon belül és azon kívül is segítse a gyerekek részvételét más szervezetekben.

Az iskolai közösségi szolgálatról szóló ajánlás tartalmazza, hogy mit érdemes átgondolni az iskolai közösségi szolgálat előtt: mi a célja, mire kell figyelni. A kiadvány gyerekeknek szól, de a szülőknek, tanároknak is segítség lehet ahhoz, hogy a gyerekekkel közösen végiggondolják a lehetőségeket.

Kiemelt kép innen

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Vigyázz magadra!

Vigyázz magadra! – Miért és hogyan vonjuk be a gyerekeket az erőszak elleni védelembe?

Szeretnénk, hogy a gyerekek szólnának, ha bántják őket vagy másokat, lépjenek fel az erőszak ellen. De hogyan érjük ezt el? Ha kíváncsi vagy válaszainkra, válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le kiadványunkat!

Ne legyen tabu!- Hogyan beszélj a gyerekeddel a menstruációról?

Annak ellenére, hogy természetes jelenség, nem könnyű beszélgetni a menstruációról. Mit mondjunk a gyerekünknek és hogyan? Válassz az alábbi adományösszegek közül, és töltsd le kiadványunkat!

Iskolaváltás szabályai

Elköltöztök? Bántják a gyereked az iskolában? Ha kíváncsi vagy az iskolaváltással kapcsolatos legfontosabb információkra, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le még ma kiadványunk!

Cikkajánló

×
×

Cart