Erzsébet Ifjúsági Alap: Az Iskolai közösségi szolgálat jó gyakorlatairól

A Hintalovon Alapítvány előadóként vett részt az Erzsébet Ifjúsági Alap a koronavírus alatti iskolai közösségi szolgálatról szóló szakmai napján.

Hintalovon

2021.04.12.

A Hintalovon Alapítvány előadóként vett részt az Erzsébet Ifjúsági Alap a koronavírus alatti iskolai közösségi szolgálatról szóló szakmai napján.

Az Erzsébet Ifjúsági Alap szakmai börzéjét Kisfaludy László, a Köznevelésért Felelős Helyettes Államtitkár nyitotta meg, illetve Rácz Zsófia, a Fiatalokért Felelős Helyettes Államtitkár köszöntötte még a résztvevőket. A szakmai nap fő kérdése, hogy hogyan lehet a koronavírus idején, online teljesíteni az érettségihez szükséges iskolai közösségi szolgálatos órákat. Az Alapítvány Gyerekrészvétel Programja a “Jó gyakorlatok” programpontban osztotta meg tapasztalatait a gyerekekkel való közös munkáról és az online iskolai közösségi szolgálatról.

A Hintalovon Alapítvány a kezdetek óta dolgozik gyerekekkel, hosszútávú önkéntességben. Tavaly nyáron már iskolai közösségi szolgálatra és alkalmi önkéntesnek is tudtak a fiatalok jelentkezni az Alapítványhoz. 2021 tavaszán az online térben is lehetőséget biztosítottak az érettségi előtt állóknak arra, hogy a saját ütemükben, otthonról végezhessék el a közösségi szolgálatot. A Gyerekrészvétel Program folyamatosan dolgozik azon, hogy a gyerekekkel való közös munka valódi, biztonságos és etikus legyen, valamint hogy az Alapítványon belül és azon kívül is segítse a gyerekek részvételét más szervezetekben.

Az iskolai közösségi szolgálatról szóló ajánlás tartalmazza, hogy mit érdemes átgondolni az iskolai közösségi szolgálat előtt: mi a célja, mire kell figyelni. A kiadvány gyerekeknek szól, de a szülőknek, tanároknak is segítség lehet ahhoz, hogy a gyerekekkel közösen végiggondolják a lehetőségeket.

Kiemelt kép innen

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Vedd észre mások értékeit!- Plakát

Vedd észre mások értékeit – Plakát

Mi a közös a sarkantyús teknősben, a dongóban és az afrikai elefántban? Hogy nind rendelkeznek értékes tulajdonságokkal. Ha kíváncsi vagy állati jó, beszélgetésindító plakátjainkra, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le kiadványunkat!

Gyerekek rendezvényeken, konferenciákon

Gyerekek rendezvényeken, konferenciákon

Ha kíváncsi vagy, hogy mit érdemes végiggondolnod, ha a gyerekek is aktív résztvevői az általad szervezett rendezvénynek, akkor válassz az alábbi  adományösszegek közül és töltsd le erről szóló kiadványunkat!

Ne posztolj

Ne posztolj a gyerekről!

Tudod mi az a digitális lábnyom? Tudtad, hogy van összefüggés a posztolt képek és az iskolai bullying között? Legyetek online is biztonságban!

Cikkajánló

×
×

Cart