Erzsébet Ifjúsági Alap: Az Iskolai közösségi szolgálat jó gyakorlatairól

A Hintalovon Alapítvány előadóként vett részt az Erzsébet Ifjúsági Alap a koronavírus alatti iskolai közösségi szolgálatról szóló szakmai napján.

Hintalovon

2021.04.12.

A Hintalovon Alapítvány előadóként vett részt az Erzsébet Ifjúsági Alap a koronavírus alatti iskolai közösségi szolgálatról szóló szakmai napján.

Az Erzsébet Ifjúsági Alap szakmai börzéjét Kisfaludy László, a Köznevelésért Felelős Helyettes Államtitkár nyitotta meg, illetve Rácz Zsófia, a Fiatalokért Felelős Helyettes Államtitkár köszöntötte még a résztvevőket. A szakmai nap fő kérdése, hogy hogyan lehet a koronavírus idején, online teljesíteni az érettségihez szükséges iskolai közösségi szolgálatos órákat. Az Alapítvány Gyerekrészvétel Programja a “Jó gyakorlatok” programpontban osztotta meg tapasztalatait a gyerekekkel való közös munkáról és az online iskolai közösségi szolgálatról.

A Hintalovon Alapítvány a kezdetek óta dolgozik gyerekekkel, hosszútávú önkéntességben. Tavaly nyáron már iskolai közösségi szolgálatra és alkalmi önkéntesnek is tudtak a fiatalok jelentkezni az Alapítványhoz. 2021 tavaszán az online térben is lehetőséget biztosítottak az érettségi előtt állóknak arra, hogy a saját ütemükben, otthonról végezhessék el a közösségi szolgálatot. A Gyerekrészvétel Program folyamatosan dolgozik azon, hogy a gyerekekkel való közös munka valódi, biztonságos és etikus legyen, valamint hogy az Alapítványon belül és azon kívül is segítse a gyerekek részvételét más szervezetekben.

Az iskolai közösségi szolgálatról szóló ajánlás tartalmazza, hogy mit érdemes átgondolni az iskolai közösségi szolgálat előtt: mi a célja, mire kell figyelni. A kiadvány gyerekeknek szól, de a szülőknek, tanároknak is segítség lehet ahhoz, hogy a gyerekekkel közösen végiggondolják a lehetőségeket.

Kiemelt kép innen

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

10 alapelv, ha felnőttekkel dolgozik a gyereked

Hogyan dolgozzon együtt egy gyerek felnőttekkel? Milyen jogai vannak, milyen feltételeket kell, hogy biztosítanak neki? Olvass utána!

Gyerekek és a szexualitás

Felvilágosítás – Mikor és mit mondjunk a gyerekeknek a szexualitásról?

Mikor kezdjünk el beszélni a gyerekeknek a szexualitásról? Mikor és milyen információkat, hogyan osszunk meg a gyerekekkel? A felvilágosítás egy folyamat.

Ajánlás -iskolaőr

Ajánlás iskolaőröknek, intézményvezetőknek

Hogyan tudnak partneri viszonyt kialakítani és együttműködni az iskolaőrök és intézményvezetők a gyerekek és a felnőttek biztonsága érdekében? Ha kiváncsi vagy ajánlásunkra, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le még ma kiadványunk!

Cikkajánló

×
×

Cart