Új tagokkal bővült a Gyermekjogi Követek csapata

A követek önkéntes kollégák, akik gyerekszemmel segítik az Alapítvány felnőtt munkatársait különböző projektekben. Olyan gyerekeket kerestünk, akiknek szabadideje, motivációja megegyezik a program céljaival, eredeti és saját gondolataik vannak, és jól illenek a csapatba.

Hintalovon

2020.02.26.

Az új év új változásokat hozott a Gyermekjogi Követ Program életébe is.

2019-ben a követek saját kampánnyal dolgoztak a legtöbbet, a „Te hogy látod” kutatás eredményeit Genfig vittük a gyerekekkel közösen. Ezen felül főbb projektekként részt vettek a Lanzarote egyezmény gyerekbarát verziójának elkészítésében, illetve az online biztonság témakörében több előadáson és tréningen is szerepeltek.

Az év lezárásának részeként a gyerekek visszajelezhettek az alapítványi munkájukról, ahol arra is kíváncsiak voltunk, hogy hogyan érvényesülnek az Alapítvány Gyermekvédelmi irányelvének gyerekrészvételre vonatkozó részei. Többek között az derült ki, hogy a követek úgy érzik, tisztelettel bánnak velük, és nem félnek elmondani, ha más a véleményük, illetve elégedettek a feladatokkal és a projektekkel.

A 2020-as évet a bővítéssel indítottuk, hiszen a követekkel együtt úgy láttuk, itt az idő, hogy újabb gyerekek csatlakozzanak a csapatunkhoz. Olyan gyerekeket kerestünk, akiknek szabadideje, motivációja megegyezik a program céljaival, eredeti és saját gondolataik vannak, és jól illenek a csapatba. Ennek érdekében többlépcsős volt a kiválasztási folyamat, aminek eredményeként február közepétől 15 Gyermekjogi Követtel dolgozunk tovább hosszú távon. Fő tervünk és célunk a létszám növelésével az, hogy az Alapítvány minél több programjába, feladatába bekapcsolódjanak a gyerekek, hogy elmondhassák a véleményüket. A követek önkéntes kollégák, akik gyerekszemmel segítik az Alapítvány felnőtt munkatársait különböző projektekben. 

A gyerekek friss lendületével és lelkesedével vágunk neki az előttünk álló izgalmaknak, feladatoknak, mindig szem előtt tartva, hogy gyerekekről gondolkodni csak gyerekekkel együtt érdemes. 

Friss infókért érdemes követni a követek saját Instagram-oldalát: @gyermekjogi_kovetek

További tartalmak a témában

ENSZ felmérés

ENSZ felmérés a gyermekjogok érvényesüléséről

Az ENSZ legfrissebb felmérésének célja, hogy feltérképezze a gyermekjogok hazai érvényesülésének helyzetét.

Önkéntes projekt koordinátort keres a Hintalovon Alapítvány

ÖNKÉNTES projekt koordinátort keresünk!

Önkéntes projekt koordinátort keres a Hintalovon Alapítvány. Csatlakozz hozzánk, legyél te is hintalovas!

Az ENSZ Környezetvédelmi Programja online konzultációt indított

Mondd el az ENSZ-nek, mit gondolsz a klímaváltozással kapcsolatos törekvéseiről, és gyűjtsd össze a gyerekek rajzait, történeteit, véleményét is. Angol, környezetvédelmi és más táborokba is jó program!

Közösségi gyermekvédelem Budaörsön

Egy gyerek felneveléséhez egy egész falu kell. Sokszor mondjuk ezt, de mit is jelent ez pontosan és mit takar a közösségi gyerekvédelem?

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Adományoddal hozzájárulhatsz a Hintalovon folyamatos működéséhez, és fejlődéséhez, így még több gyermeknek tudunk segíteni.
Egyszeri

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Szexedukáció szülőknek -10 napos e-mail kurzus

Felvilágosítás – szexedukáció szülőknek – 10 napos e-mail-kurzus

Kell-e a gyerekekkel a szexről beszélgetni? Mikor kell elkezdeni? Nem vagy egyedül kérdéseiddel! 10 napos e-mail-kurzusunk ebben segít!

Mi volt ma a suliban? 22 ötlet, hogy megtudd anélkül, hogy feltennéd ezt a kérdést

22 tipp amivel elindulhat egy jó beszélgetés.

A gyerekek politikai kampányba való bevonása- Irányelv politikusoknak

Minden olyan párt vagy politikus, aki gyerekekkel kampányol, megsérti a gyerekek jogait. A gyerekekkel való kampányolás megelőzhető!

Cikkajánló

×
×

Cart