Új tagokkal bővült a Gyermekjogi Követek csapata

A követek önkéntes kollégák, akik gyerekszemmel segítik az Alapítvány felnőtt munkatársait különböző projektekben. Olyan gyerekeket kerestünk, akiknek szabadideje, motivációja megegyezik a program céljaival, eredeti és saját gondolataik vannak, és jól illenek a csapatba.

Hintalovon

2020.02.26.

Az új év új változásokat hozott a Gyermekjogi Követ Program életébe is.

2019-ben a követek saját kampánnyal dolgoztak a legtöbbet, a „Te hogy látod” kutatás eredményeit Genfig vittük a gyerekekkel közösen. Ezen felül főbb projektekként részt vettek a Lanzarote egyezmény gyerekbarát verziójának elkészítésében, illetve az online biztonság témakörében több előadáson és tréningen is szerepeltek.

Az év lezárásának részeként a gyerekek visszajelezhettek az alapítványi munkájukról, ahol arra is kíváncsiak voltunk, hogy hogyan érvényesülnek az Alapítvány Gyermekvédelmi irányelvének gyerekrészvételre vonatkozó részei. Többek között az derült ki, hogy a követek úgy érzik, tisztelettel bánnak velük, és nem félnek elmondani, ha más a véleményük, illetve elégedettek a feladatokkal és a projektekkel.

A 2020-as évet a bővítéssel indítottuk, hiszen a követekkel együtt úgy láttuk, itt az idő, hogy újabb gyerekek csatlakozzanak a csapatunkhoz. Olyan gyerekeket kerestünk, akiknek szabadideje, motivációja megegyezik a program céljaival, eredeti és saját gondolataik vannak, és jól illenek a csapatba. Ennek érdekében többlépcsős volt a kiválasztási folyamat, aminek eredményeként február közepétől 15 Gyermekjogi Követtel dolgozunk tovább hosszú távon. Fő tervünk és célunk a létszám növelésével az, hogy az Alapítvány minél több programjába, feladatába bekapcsolódjanak a gyerekek, hogy elmondhassák a véleményüket. A követek önkéntes kollégák, akik gyerekszemmel segítik az Alapítvány felnőtt munkatársait különböző projektekben. 

A gyerekek friss lendületével és lelkesedével vágunk neki az előttünk álló izgalmaknak, feladatoknak, mindig szem előtt tartva, hogy gyerekekről gondolkodni csak gyerekekkel együtt érdemes. 

Friss infókért érdemes követni a követek saját Instagram-oldalát: @gyermekjogi_kovetek

További tartalmak a témában

Szeretnél az elsők között értesülni az újdonságokról?

Legyél Te is rendszeres adományozónk!

Már egyszeri támogatással is nagyon sokat segíthetsz, a havi 5000 forint rendszeres támogatás pedig nagyságrendileg teszi jobbá, kiszámíthatóbbá az Alapítvány mindennapi életét!
Havi
Clear

Legfrissebb híreink

Letölthető anyagaink

Iskolaváltás szabályai – Összefoglaló plakát

Elköltöztök? Bántják a gyereked az iskolában? Ha kíváncsi vagy az iskolaváltással kapcsolatos legfontosabb információkra, válassz az alábbi adományösszegek közül és töltsd le még ma kiadványunk!

Online konzultáció gyerekekkel

Milyen szempontokt érdemes figyelembevenni, ha egy gyerekekkel, virtuálisan, online tartunk megbeszélést? Ajánlás szakembereknek.

Mi volt ma a suliban? 22 ötlet, hogy megtudd anélkül, hogy feltennéd ezt a kérdést

22 tipp amivel elindulhat egy jó beszélgetés.

Cikkajánló

×
×

Cart