Irányelveink - Hintalovon

Irányelveink

Az általunk alkalmazott gyerekközpontú megközelítés megköveteli, hogy minden lehetséges módon biztosítsuk, hogy a velünk kapcsolatba kerülő gyerekek és sérülékeny felnőttek teljes biztonságban legyenek.​ Ennek érdekében minden kollégánkat, munkatársunkat és velünk dolgozó önkéntest gondos kiválasztási folyamat eredményeként alkalmazzuk, a szakmai munkánkat belső képzésekkel, továbbképzésekkel és szupervízióval segítjük, valamint kidolgoztuk szakmai irányelveinket (magatartási kódex és gyermekvédelmi protokoll).

Az irányelvek célja, hogy biztosítsa a velünk kapcsolatba kerülő gyerekek jóllétét és biztonságát, és kizárja annak lehetőségét, hogy működésünk során esetlegesen kárt okozzunk nekik. Az irányelvek az alapítvány minden munkatársára, megbízottjára, önkéntesére és más képviselőjére kötelezően vonatkoznak, beleértve a velünk dolgozó gyerekeket is.

Másoknak is segítünk abban, hogy jól vigyázzanak a gyerekekre. 2015 óta alapítványunk több mint 10 magyarországi szervezetnek segített abban, hogy kidolgozzák saját gyermekvédelmi irányelveiket. Többek között a Budapesti Fesztiválzenekar, a Kézenfogva Alapítvány, de számos egyházi szervezet is partnerünk volt ebben a munkában. Hiszünk benne, hogy minden intézmény számára segítség a megelőzés, valamint a gyerekeket veszélyeztető helyzetek hatékony és jobb kezelése érdekében, ha saját belső gyermekvédelmi irányelvekkel is rendelkeznek.

Ha szeretnél többet tudni az irányelvekről és az azzal kapcsolatos munkánkról, írj nekünk az info@hintalovon.hu e-mail címre!